.

.
.

19 Nisan 2012 Perşembe

DÜNDEN KALANLAR


Jet hızıyla yaşıyorum bu aralar, yakında jet alıp jet sosyeteye dahil olucam. Jet dediysem uçanından değil, internet sağlayıcısından:) Bu hızlı olma durumlarının gezme, eğlenme, yiyip-içme, etkinliklere katılma kısmı pek âlâ, hatta aliyülâlâ oluyor ama iş ardından gelen yorgunluğa ve iş-güç, temizlik vs gibi domestik durumlara gelince bünyede isyan başlıyor. Anamdan tembel doğmuşum ne yapayım, domestik faaliyetlerden hiç haz etmiyorum. Kendi kendini temizleyen evler, ebediyen ütülü ve kirlenmeyen çamaşırlar, her kullanımdan sonra otomatikman paklanıp dezenfekte olan lavabo ve tuvaletler icat edildiği gün benden mutlusu olmayacak. Eh yemek yapma işini bir zahmet üstlenebilirim o zaman, tabii bulaşıklar yine otomatiğe bağlanmalı.

Haftasonu misafir ağırlayacağım için dün uzun süredir görüşmediğim elektrik süpürgesi-vileda-toz bezi üçlüsüyle bir aşk-nefret ilişkisi geliştirmek zorunda kaldım. Akşama kadar sürdü aramızdaki düzeyli ilişki ama taş taşısam bu kadar yorulmaz ve bezmezdim. Sevmiyorum arkadaş ev işi yapmayı, o kadar. Günüm ziyan oldu desem yeridir, Müzeyyen'i çağırmak bile aklımdan geçmedi değil ama ne onun gevezeliklerini dinlemeye halim vardı ne de o gittikten sonra farkına vardığım, göze görünmeyen yerlerde bırakılmış tozlara ödül olarak yüklü bir para ödemeye. İş başa düştü haliyle, üstelik bir de başıma kütüphaneden alınmış ve iade zamanı gelmiş kitap musallat etmiştim. İki arada bir derede gidip gelip onu da okudum bitsin diye. 15 Yazar, 1 çizerden İstanbul anıları, hoştu ama sıkıştırılmış zamanlara uymadı, keyfini çıkaramadım velhasıl.

Temizlik ameliyesine ilaveten dişim ağrımaya devam ediyor, ayrıca menüsküslü dizimi de koltuğun kenarına şık bir şekilde geçirmiş bulunuyorum. Alt dudağımın içinde de şirin mi şirin bir aft çıktı bunlara ilaveten, mutluyum kısacası. Kuşlarımız uçma talimlerine başladı, dünkü fırtınalı havada hem de. Onlar kanat çırptıkça rüzgar alıp yere vurdu garibanları, bana da yerden toplaması düştü. Her el attığımda korkudan avucuma mıçtılar:)

Durum beyleyken beyle (çocukluğumdaki bitişik komşumuz böyle derdi). Şimdi çıkıp kitabı kütüphaneye iade edeceğim, sonra pazara uğrayacağım, ardında da yarınki misafir için bu defa pasta, böğrek, çöğrek, datlu olayına girişeceğim. Ama önce bir ağrı kesici almam gerek. Ha söylemeyi unuttum, akşam da baleye gideceğim: "Bir Yaz Gecesi Rüyası"

11 yorum:

  1. Şu anlattıklarınızdan sonra "tembel doğmuşum" lafını sizin için kabul etmiyorum, ben okurken yoruldum, bide üstüne bale gezmesi.. Maşallah

    YanıtlaSil
  2. Ben de kızımı okuyor gibi hissettim. Ki o henüz 14 yaşında. Tahminim o ki onun yalnız yaşamaya başladığı zamanlar sizin ( benim ) gibilerinin hayalini kurduğunuz zamanlar olacak gibi. Kolaylıklar diliyorum. Umarım konuklarınızı ağırlarken her şey rast gelir.

    YanıtlaSil
  3. Önce Maşallah, sonra Helal Olsun diyorum size:)))
    Şu ev işi olayında tamamen katılıyorum size sanki ben söylemişim siz de yazmışsınız, aynen böyle hissediyorum, ne lüzumsuz bir iş ve ne yorucu, gerçekten o elk.süpürge beni o kadar yorar ki nedense, belki de gürültüsü de yoruyor:)hiç sevmiyorum diğer işlere bile razıyım ütü, bulaşık vb.ama temizlik demeyin!!!Neyse bu konuda söylendikçe söylenirim ben...
    Kuşlar demek uçacak kadar oldular, keratalar ne de hızlı büyüyor:))
    Kitap güzelmiş ama dediğiniz gibi biraz sıkışık zamanlara kalmış;)
    Hazırlıklarınızda kolaylıklar, akşam bale gösterisinde de keyifler dilerim, sonra haberdar edin bizi:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ev temizliğini ben de sevmiyorum Leylak Öğretmenim, hayallerime tercüman olmuşsun, hele elektrik süpürgesi halıya yapışınca tekmeleyesim gelir :(((

    YanıtlaSil
  5. Çok şey demek istiyorum, hepsini diyemem :))))
    Tek tembelin ben olmadığını görmek gözlerimi yaşarttı :)
    Sevmiyorum ev işi yapmayı, zorla mı?
    Tüm gün çalış, dayak yemiş gibi eve dön, hafta sonunu iple çek... sonra kalk, tam 1 günü (yazıyla bir) temizlik (hele hele lavabo-tuvalet temizliğinden nefret ediyorum!!!), çamaşır yıkama, ütü gibi bilimum lüzumsuz işle öldür!
    Yok yeeeea!
    Temizlik yapmak için doğduk sanki :)
    Kendine dikkat et, koltuk/sehpa kenarlarına şık hareketler çekmekten vazgeç :)
    Böğrek, çöğrek, datlu gibi bünyeye yararlılardan benim yerime de ye ablacım :)
    Günün çok güzel geçsin.

    YanıtlaSil
  6. İyi ki de tembel doğmuşun örtmenim.

    YanıtlaSil
  7. vay be! acayip güzel bir hayat ama yorgun ama güzel.

    YanıtlaSil
  8. Bayılıyorum hayatına sevgili Leylak Dalım.Ne kadar aktifsin oyle.Maasallah.Allah kolaylik versin.Yakında olsaydım bir cesit yapardım sana.Soyle kocaman kabarmıs bir kek :)İyi eglenceler sana balede.

    YanıtlaSil
  9. Valla süpersiniz....Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  10. baleyle ilgili yazınıza bekliyorum :)

    http://chocolat-au-lait-delicieux.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. sevgili Leylak dalı, bu aralar yokum buralarda. Ne kadar içleniyorum , okuyamıyorum takip edemiyorum diye. Her defasında da yakınmak istemiyorum. Zaten yorumlara yazılan cevaplar gelemıyor, her yazının altına gır cık cok yoruyor.
    Bu kitabı almam gerek, kapak bir kere bir numara... bir yaz gecesinin fotoğrafı, şekerli pastaya benziyor :)

    YanıtlaSil