.

.
.

7 Haziran 2011 Salı

YORGUNUM YORGUN, HEM DE UYKUM VAR


Nasıl yorgunum anlatamam. Gözlerim kapanmak için ısrar ederken beynim "İncir Reçeli" filmini izlemekte direniyor. Filme ara verdim, belki ayılırım diye bloga geldim. Bu güve denen yaratıklar beni helak etti üç gündür. Evde ne kadar halı varsa bugün yıkamaya gönderdim, bir tanesi hariç. Onu da yollayacaktım da görevli almadı, zira güve ahalisi ucundan accık  tadına bakmışlar, makineye girince parçalanabilir diye götürmedi. İyi çocukmuş, hem paramı hem halımı çarçur olmaktan korudu. Toraman birşeydi, merdiveni çıkıp halıları da kapı önüne taşıyınca pek yoruldu, pek terledi. Ben de onu buzdolabından çıkma suyla ödüllendirdim ama annene söyleme terli terli soğuk su içtiğini dedim:) Sonra hazır gömme dolabı elden geçirmişken ayırdığım öteberiyi düzenledim, Belediye'nin yardım servisine telefon ettim gelip almaları için, gün içinde uğrarız dediler. Akşam 17.15'e kadar beni evde esir ettiler bir sürü işim olmasına rağmen. O saatten sonra pes ettim ve halledilecek işler için dışarı çıktım. Ben gitmişim onlar gelmiş, telefonda kayıtlı numaradan gördüğüm kadarıyla, işin yoksa bir gün daha evde kapanıp gelmelerini bekle. 

Dışarı çıktığımda ilk olarak kargoya uğradım. Son derece neşeli ve sempatik bir kızdı kargo görevlisi. "Ödemeyi siz mi yapacaksınız?" diye sordu, ben "İsterseniz siz yapın" deyince gülmekten yerlere yapıştı. İşlemi beklerken duvardaki bir levhaya gözüm ilişti: "İçerisi güvenlik nedeniyle kamera ile izlenmektedir, gülümseyin" yazıyordu. Gayrıihtiyari sırıttım ama bir alttaki cümleyi görünce bilerek kahkaha attım. Zira gülümseyin yazısının hemen altında büyük harflerle "EMİR" yazıyordu. Sıkıysa gülme, adamlar emrediyor:)) Sonra baktım büyük harfli emirin yanında küçük harflerle devamı varmış. Emir, sistemi kuran firmanın adıymış, tesadüfün böylesi. Kargo ücretini kuruşu kuruşuna tam olarak ödeyince de "günün müşterisi" ilan edildim ve gururla çıktım oradan:)

Sonraki adres alışveriş merkezi idi. Bu AVM'Leri icat edene dua mı etsem beddua mı bilemedim. Yorgunluktan bitap düştüm, aklımda olan hiçbirşeyi alamadım, hiçbirşekilde aklımda olmayan üç adet tişört alıp çıktım. Ama giyinme kabinlerindeki görevli kız çok kibar ve güleryüzlü idi, hiç olmazsa onun prim almasına katkım oldu. Bugün satış ve hizmet görevlilerinden yana bahtım açıktı. 

Daha devamı var ama benim çok uykum geldi, hem de uzadı bu post. İncir Reçeli'nin kalanını da yarın kaynatırım. Hadi bana müsaade; homini gırtlak, pufidi kandil, tumba yatak...

Not: Bu post Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece saat 00.37'de yazılmıştır, biline...

13 yorum:

  1. İlahi Leylak Dalı, kargo görevlisi gibi benide güldürdün hatta o ses tonunu düşündüm söylerken çok güzel olmuşş hele o kamera sistemini kuran firma olayı :)) sabah sabah iyi geldi vallaha,

    YanıtlaSil
  2. Okurken gözümde canlandı, ay ne güldüm sen çok yaşa emi. Hangi güve dayanır bu neşeli Leylağa hım?Kendine iyi bak, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok şekersin Leylak'cım yaaa, çok güldüm, Antalya AVM cenneti oldu artık:))

    YanıtlaSil
  4. Sen çok yaşa emi. Ne iyi geldin kaytardığım anda :) Ödemedi değil mi biri bana böyle sevimli konuşsa ben öderdim kesin:)

    YanıtlaSil
  5. o kaynayan reçele parmak attım haberin ola;)

    YanıtlaSil
  6. Çok eğlencelisiniz bayılıyorum size :))iyi yaşayın inşaallah, hep sizde gülün :)

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim leylak neşeli olan.. =)
    kolay gelsin.. keyifle geçsin..

    YanıtlaSil
  8. Uyuklarken bile güldürüyorsun adamı.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim filmi merak ediyordum bir ara aydınlatırsan sevinirim . enteresan bir gün olmuş Kargo şirketinde ki emir yazısı bombaymış hakketten ehh ben yazana kadar uykuyu çoktan almışsındır :)

    YanıtlaSil
  10. Okurken çok eğlendim yien sizin yazılar tebessümsü okunmaz,neşemiz bol olsun:))
    İncir Reçeli filmini ben de yayın yapacaktım zira çoook beğendim,mutlaka izleyin derim.Bana çok anlamlı,kurgusu güzel ,duygulu geldi,gerçi yabancı bir filme çok benziyor yine de etkili!bir de müzikleriyle bu kadar iyi anlatılan bir film izlemedim.

    YanıtlaSil
  11. sevgili leylak dalı, o kadar hoş şeyler geliyor ki başınıza , yazılarınızı keyifle okuyorum. Ya da kendime ödül olarak sizin yazılarınızı okumayı veriyorum bazen. böyle birkaç blogum var.. :)

    YanıtlaSil
  12. Ahahha koptum ama ben kargocu macerana:))

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Dostlar,
    Hepinizi çok seviyorum, bol neşeli, keyifli günler dileyip izninizle lavantalarıma geri dönüyorum:))))

    YanıtlaSil