.

.
.

1 Haziran 2011 Çarşamba

ANTALYA'DAN SON TURFANDA


Nihayet bugün kendimi parklara atabildim. Biraz gecikmişim tabii ki, ağaçların saltanatı bitti bitecek. Ateşağaçları (umarım doğru biliyorumdur ismini) bile hafiften çiçeklerini söndürmeye başlamış ama yine de çok güzeller. Zümrüt taşlarla süslenmiş bir tacın arasına yakut damlalar kakılmış sanki (bu tanımlamamı hoşgörün, zira Muhteşem Sülüman dizisi oynamakta şu an TV'de, gözucuyla da olsa etkilenmişimdir:).



Bu sıralar keyfi en yerinde olan, en görkemli dönemini yaşayan ağaçlar jakarandalar. Eflatun bir rüya gibiler, uçucu, bulutumsu.

Zakkumlara gelince, Akdeniz Bölgesi için sıradan ağaççıklar onlar. Çocukluğumda anneannemin Ankara'da zakkum yetiştirebilmek için verdiği uğraşıyı düşünüyorum da, bir türlü başaramamıştı kadıncağız. Şu görüntüde benim ilgimi zakkumdan çok göletin karşı kıyısında fotoğrafçıya poz veren nişanlı çift çekti. Abajur etekli, çılgın pembe tuvaletinin eteklerini toparlayıp park içinde dört döndü gelin hanım kızımız. Nişanlıktan ziyade sünnet yorganına sarınmış gibiydi, öyle süslü, öyle sırmalı.


Bu gördüğünüz kocaman balkonlu semiz hatunlar Büyükşehir Belediyesi'nin Kibelya Bebek Projesi kapsamında yapılmış maketler. Parkın girişine konuşlanmışlar.  Kibelya Bebek Yapım Atölyelerinde kadınlara kurs verilip sertifika sahibi olmaları sağlanmış. Bebeklerin esin kaynağı ise bereketi simgeleyen ana tanrıça Kibele. Hoş olmuş değil mi?

Şimdilik bu kadar, siz fotoğrafları tıklayıp büyütün bir zahmet, yarına başka fotoğraflarda görüşmek üzere...


8 yorum:

  1. Çok hoş görüntüler. Konyaaltı Caddesinin yeni halini beğendiniz mi? Ben önce çok bitki yok edildi diye üzülmüştüm ama bu haliyle de arka plandaki manzara ortaya çıktı ve çok iç açıcı bir yürüyüş yolu oluştu.

    YanıtlaSil
  2. Atesagaclari ne guzelmis hic denk gelmemisim daha once, isimlerini de hic duymamistim.
    Keyfiniz bol olsun bizim icin de gezin :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine , gözlerine , ayaklarına sağlık, bu fotoğrafaların bana nasıl iyi geldiğini tahmin ediyorsundur. geçen yazıdaki evinin fotosunada ayrıca bayıldım öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. antalya ne kadar güzel yemyeşil cıvıl cıvıl
    senin fotoğraflar da profesyonel canım
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Tanıdık kareler. Özlemişim oraları.
    Kim bilir ne zaman kısmet olacak bir daha...

    YanıtlaSil
  6. Ben yağmurlar dinince haber vereyim gel. Buralar bırakılmazmış haklısın :)

    YanıtlaSil
  7. ben aslında çok sevdim gelin hanımın görüntüsünü.. çok keyif katmış fotoğrafa..
    ve kibelyalar çok şirin ama isim seçimini kınıyorum..
    fikir kaçışlarımın dirayetli üretken ve buyurgan kibelesini sevecen ve domestik bir tombiş olarak düşünmek istemiyorum o yğzden o resme tıklamadım.. jakarandalar ve zümrütler arasında yakutlar ağacı süper..

    daha önceki yazını okuyunca düşünmeye dalmıştım.. hiç gitmediğim bir evim var benim de.. yaklaşık dördncü yaz bu.. hiç gitmediğim..
    her santimini ellerimle yaptığım.. emek emek yarattığım ve hiç gidesim olmayan bir ev.. onu düşünmeye dalınca.. sana yorum yazmayı unutmuşum..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Antalya yine çok güzel..Kibelyalar ise çok değişik olmuş..

    YanıtlaSil