.

.
.

19 Nisan 2011 Salı

NİSAN KIŞI

Sanırsınız kışın tam ortasındaydık bugün. Nisan yüzün kara olsun, isminden utan...

Gün boyu döktüm devirdim, önce ocağın üstünde unuttuğum etlerin dibini tutturdum. Sonra içine yerleştirdiğim çamaşırları yetersiz bulan makinemiz kendini küheylan sanıp şaha kalkarak banyonun içinde bir şeref turu attı. Engelli koşuya programlanmadığı sadece pist yarışına alışkın olduğu için sonuncu oldu, devirdiği engelleri toplamak da bana düştü. Üzerinde ne varsa fırlattı; diş fırçaları, macunları, şampuanlar, kremler. Daha bir kez bile kullanmadığım yepisyeni bir şişe dolusu duş jeli de fırlatılanlar arasındaydı, en zararlı da o çıktı zaten kapağı açılıp tüm zemine yayıldı. Dakikalarca köpürmüş seramikleri temizledim, ortalık misler gibi limon koktu. Bu sırada dışarıda kıyamet kopuyordu, gökgürültüsü, yağmur, rüzgar. Bu havaya rağmen dışarı çıkmak zorundaydım, netekim çıktım. Güya yanıma şemsiye almıştım ama kullanmak mümkün olmadı, öyle ters bir rüzgar esiyordu ki açmak gafletinde bulunan birkaç kişinin kafasına geçtiği yetmezmiş gibi telleri de kırıldı. Üst geçitlerden birine asılmış kocaman bez pankart öyle gürültüyle çarpıyordu ki asıldığı parmaklıklara korktum resmen. Sonra baktım üstünde "Sevinin küçükler, öğünün büyükler, 23 Nisan kutlu olsun" yazıyor. Anladım ki pankart sevinçten göbek atıyormuş. Lakin havalar böyle giderse bu 23 Nisan çocuklara hayal kırıklığı olacak sanki, umarım hafta sonuna kadar diner yağmur, güneş çıkıp çocukları sevindirir. Ben leylak derdindeyim ama daha caddedeki akasyalarda yaprak ucu bile görünmüyor, kupkuru. Kış geç geldi, eksik kalan günlerini tamamlamadan veda etmeyecek bize, öyle anlaşılıyor.

Neyse ki o berbat havada sokağa çıktığıma değdi, işlerimi halledip döndüm eve. Kendime rengarenk bir kolye yaptım, yarın evliliğini kutlayacağımız bir arkadaşım için kart hazırladım, birazdan kalkıp rutin geceyarısı ütülerimi yapacağım. Sonra da çok az sayfası kalmış "Sufle" yi elime alıp tumba yatak. Cümleten iyi geceler...

15 yorum:

  1. Ettin bedduayı Nisan' a başına gelmeyen kalmadı. Sana söylüyorum uğraşmıyeceksin mevsimle havayla. İnat yapıyor. Benim Satürne yaptığım ibi alttan alceksin. İltifat ediceksin. Sensin iyisin hoşesin diyceksin.

    YanıtlaSil
  2. Sufle'nin yazarı bir güzel bir güzel, bir içim su kadıncağız. Fuarda göz göze geldik saniyelik bir olaydı ama bayıldım :)
    Nasıl bir kitap güzel mi?

    YanıtlaSil
  3. ben de dün şemsiyemi açma gafletinde bulundum. bir iki ters döndü çırpındı filan derken çöpe gitti canım şemsiye :)

    YanıtlaSil
  4. bizim leylağımız filiz vermiş :) dün babamın yanına gidince bir güzel sevdim dokundum konuştum hatta onunla :)) epey yormuş çamaşır makinesi seni :)) hadi bakalım güzel günler gelsin her yere sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bu sene yaz çok geç gelecekmiş. mayıs ayı da yağmurlu olacakmış ve havalar da temmuzdan önce ısınmayacakmış. meteoroloji uzmanının ağzından çıktı bu cümlelerin hepsi!!!! sinir bozucu bir durum. sabahları yataktan kazıyorum bedenimi resmen. ite kaka işe getiriyorum. kış değil mi ne kaldırıyorsun beni kış uykumdan diye de direniyor içerlerde bi yerlerde uyku isteyen hayvancık :)) ne bilsin bahar geldi aslında!!

    YanıtlaSil
  6. bugün burda da gri bulutlar var. birazdan güneş açar bizimle dalga geçer. çok oryantal bu nisan ya. her telden çalıyor.

    YanıtlaSil
  7. bu hava durumu yüzünden zaten düşük olan moralim taban yaptı:)

    YanıtlaSil
  8. Ahh ahh bir sen bir ben ne olacak halimiz bilmiyorum en iyisi toplaşım senin şu diş hediğini mi yapsak acep diyorum

    YanıtlaSil
  9. Küçük bir not bizim oralarda diş buğdayına hedik derlerde:))

    YanıtlaSil
  10. ingilterede gibiyim.. sürekli yağmur..
    artık pardösüm sugeçirmez herşeyim ve ben bütünüz.. biriz..

    laleye dedim..
    bi program yapsanız da aynı kitapları eşzamanlı okusanız da iki kere şişeceğime bi kere şişsem..
    yetişemiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    atalet.. dö..

    YanıtlaSil
  11. Anlattıkların o kadar tanıdık geldi ki. Gülümseyerek okudum. Benim makinamda arada bir turluyor.Bol güneşli günler...

    YanıtlaSil
  12. Çamaşır makinesinin olayını ne güzel anlatmışsınız. Keyiflendim. Dışarda o rüzgarla savaşıp eve gelip, akşam sıcacık yatağa girmek ne keyiflidir ama. Bu arada yatak içi sıcak olsun diye ben polar battaniye seriyorum içine.:)

    YanıtlaSil
  13. Valla İzmir'de de durum pek farklı değil Leylakçığım. Bugün Çenebaz ve Petek'le Alsancak'taydık ve donarak gittik, donarak döndük:) Nisan, Şubat taklidi yapıyor sanırım ! Geçen haftaki yarışma sürecimde bana vermiş olduğun moral ve motivasyon desteği için çok teşekkür ediyorum canım, sağol..

    YanıtlaSil
  14. Resmen "Nİsan Kışı" ısınsın artık 23 nisan geldi bile.

    YanıtlaSil
  15. Bizde o bahar bizde bu aralar. Simdilik göndermeyi pek düsünmüyoruz:))

    YanıtlaSil