.

.
.

23 Aralık 2010 Perşembe

KOKİNA, KİTAP, MİLLİ PİYANGO, PTT, YENİ YIL GELİR HOŞ GELİR...

Sabah hem yürüyüş hem alışveriş amaçlı çıktım dışarıya. Ankara yine bahardan kalma bir gün yaşıyordu. Bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum, Avrupa kara kıştan kırılırken Ankara gibi bir şehirde bitmeyen baharı yaşıyoruz. Kış "ce" deyip geri gitti ama bana öyle geliyor ki dönüşü muhteşem olacak ve göndermek için epey uğraşacağız.

Kendime geleneksel yılbaşı hediyemi aldım: Susamlı Halkanın Tılsımı/Artun Ünsal. En sevdiğim yiyeceklerin başında gelen simidin öyküsünü yeniden yapılanma sürecim devam ederken nasıl okuyacağım o da ayrı bir konu ama ne zamandır aklımdaydı bu kitap, kapağı bile yeterince cezbedici. Kitaba ilaveten bir demet de kokina, onsuz yılbaşı yılbaşından sayılmaz.

Bütün çiçekçilerde demet demet dizilmiş kokinalar. Şıkırtılı kırmızıları nergislerin ve sümbüllerin kokusuna karışıyor. O topçukları dikenli yapraklara bağlayan kadınların parmakları ne hale geliyordur acaba, ben vazoya yerleştirirken bile epey hasar aldım. Kokinalar kadar yeni yılın geldiğini ilan eden bir başka şey de Milli Piyango bayileri. Kızılay'da cadde boyunca 5 tane Nimet Abla, bir tane Bahçekapı ve bir tane de Ali Haydar diye bağıran bayii vardı. Nimet Ablaların herbiri kendisinin öz, hakiki, orijinal ve en gerçek Nimet Abla bileti sattığını iddia etmekteydiler. İşin tuhafı hepsinin de önünde kuyruk vardı. Umut fakirin ekmeği, ye Memet ye...

Girdiğim bütün dükkanlarda ve halletmem gereken bütün işlerde aksilik yaşadım ve uzun süre bekledim. YKY Yayınlarının satıldığı kitapçıda adamın biri bütün Red Kit serilerini satın alıyordu ve hepsinin sıraya konup paketlenmesi ve işlemin yapılıp bana sıra gelmesi için yarım saat bekledim. İçin için de o paketin bana hediye olarak gelmesini arzuladım:) Sonra dışarı çıkıp hemen yandaki bankamatiğe yöneldim para çekmek için. İki bankamatikten birinin önünde 1 kişi birinde 3 kişi vardı. Doğal olarak bir kişi olana yöneldim. Lakin önümdeki o bir kişi işlemini yapıp bitirene kadar yan taraftaki 3 kişiye ilaveten iki kişi daha para çekip gitti, ben hala bekliyordum. Baktım adamın hiç acelesi yok, yan tarafa kaydım. Ben daha oraya kayarken adam kartını geri aldı ve gitti. Ben önümdeki iki kişiyi beklerken yerime geçen müşteri işlemini yapıyordu bile. Son olarak postaneye girdim 1 kart ve 2 kargo verecektim. Gişedeki görevli hanım kibarca biraz bekleteceğini, bilgisayarda bir kapatma işlemi yapacağını söyledi. Bu kadar nazikçe rica ettiği için tamam dedim. Lakin iş bir türlü bitmek bilmedi, yazıcı çalışmadı, yapılan işlem onay vermedi, kadın ne yapacağını bilemedi vs vs. O kadar uzun bekledim ki çay ikram etmeyi bile önerdiler. Sonunda baktım olacağı yok kartı damgalatıp bıraktım ve kargoları alıp evin yakınındaki dağıtım merkezine gittim, heba olan 45 dakikama mı yanayım, ayakta dikilmekten şişen varislerime mi bilemedim. İki dakikada dağıtım merkezinde işimi hallettim ve eve döndüm, bir daha postaneye giden ne olsun. Ama bir hoşluk yapmışlar, bankonun üstünde 5 çeşit yeni yıl kartı vardı. Ne olduğunu sorduğumda ücretsiz PTT hizmeti olduğunu ve alabileceğimi söylediler. Biraz gecikmeli oldu ama PTT bizim kart etkinliğini duyup yardımcı olmaya karar verdi galiba:))

Ve son olarak, bunlar fırından yeni çıktı, ikiz kardankardeşler. Ne şirinler değil mi?

38 yorum:

  1. Geçen hafta bu güzelliklerden başkalarına bakarken ida ya gösterdim biliyor musun bunu bir teyze kendisi yapıyor dedim. Sen de yap anne dedi. Ben de çok istiyorum ve deneyeceğim.

    Simitt. Simit yiyebilme bir nevi şans benden söylemesi:) Üzerinde susam olan yiyecekler hastalığımda tetikleyici çok özenirim simit çay peynir üçlüsüne. Kitabı keyifle okursunuz zaten ama benim için de ilk fırsatta simit yerseniz sevirim:) Afiyetle.

    YanıtlaSil
  2. kokinaları da alınca tam yeni yıl geldi artık sizin eve :) sakın macar'ı bitirdim de bu yeni aldığım kitaba başlıyorum deme şuracıkta düşüp bayılırım.ben iki haftadır şah ve sultan'ı okuyorum.çok da güzel bir kitap ama bir türlü bitiremedim.gerçi arada başka kitaplar da okuyorum. ben de kendime yeni yıl hediyesi aldım idefix'den yakında gelir.

    bugün eşimde iş görüşmesine giderken yolda araba bozulmuş ve yolda kalmış, dün akşam da bıdık düştü dudağını patlattı.senin de günün bir hayli telaşeli geçmiş. :) hayırdır diyorum başka da birşey demiyorum. neyse geç olsun güç olmasın.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. yılbaşı çiöeği deriz biz o kokinalara.. Evin ilerisinde kırlık bi alan var bu hafta eşimi ikna edeyim de oraya doğru bi yürüyüş yapalım belki buluruz o çiçeklerden daha önce bulmuştuk cılız mılız iki dal :) Vee o kardan adamların şirinliği nedir öyle harikaa....

    YanıtlaSil
  5. Demek o güzellerin adı kokina. Şimdi öğrendim. Çok severim. Yılbaşı çiçeği diyordum onlara.Ben de kendime yılbaşı hediyesi kokina ve bir kaç mum alırım her sene...

    YanıtlaSil
  6. ikiz kardanadamlar çok şirin.üç öğün simit yiyebilirim

    YanıtlaSil
  7. yazdiklarinizi okurken ankara cok guzel geliyor:)

    YanıtlaSil
  8. Leylakcığım,
    Geçen hafta YKB Kitabevinde kitabı elime aldım bıraktım, "ben bunu almıştım" diye. Eve geldim ki yok! Nerde almışım? Rüyamda herhalde!
    Neyse, el mecbur alacağız. :))
    Sen İstanbul'a gelene dek yeniden yapılanmalarımız biter, ben de yeniden simit yapmaya başlarım.
    Hadeee! Sıcak sıcak bunlar!
    :))

    YanıtlaSil
  9. Susamlı Halkanın Tılsımı, üç hafta kadar önce çok sevdiğim blog dostum Brajeshwari (www.burcuca.blogspot.com) tarafından güzel bir Beyoğlu gününde armağan edildi bana. Ne kadar mutlu oldum çünkü ben de tam bir simit sevdalısıyımdır. Şimdi başucumda sürekli duruyor ve ben her gün gidip gelip 5-10 sayfa okuyorum:) Güzel bir tesadüf oldu şimdi sizin de aldığınızı görmek...

    Geçenlerde benzer bir aksilikler gününü ben de yaşadım. Tam proje hazırlamam gereken gün, sabah uyandım internete bağlanamadım, arızayı aradım, sorun gözüküyor ama 24 saati bulabilir çözmek dediler ama benim 24 saatim yok. Acil en yakın Turkcell'e gittim bir wınn alayım diye. acayip bir kalabalık. ve onların interneti de habire kesiliyor. 15 dakikada bitecek iş, bir buçuk saat sürdü. Eve geldim, hesap makinesiyle maliyet hesaplamalarını yapıcam, hesap makinesi bozuldu falan, artık ben çıldırma modundayım tabi:) bu arada kardankardeşler harika görünüyorlar:) kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. merhaba,yeni yıl zamanı ben de Kokinalar alırım..bu yıl henüz alamadım.1 demet alıp,uzun süre salonda sevdiğim bir vazoda saklarım.keçeleriniz çok güzel..aksilikler üst üste gelmiş.çok beklemişsiniz.ben de zor sabrederim böyle durumlarda..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Ben bugün PTTdeki o kartlara para ödedim ama.Niye çifte standart yapıyorlar.Şimdi kendimi senden kötü hissettim işte...

    YanıtlaSil
  12. Defnecim,
    Çok ilginç, ben özellikle fiyatını sordum, kart ücretsiz gönderme parası veriyorsunuz, istediğiniz kadar alın dedi. Acaba memur acemi miydi:))

    YanıtlaSil
  13. Selma,
    Evet bugün aksi bir gündü galiba ama yine de kokinalar falan olunca ortalıkta keyfimi pek kaçıramadılar:)
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Zerocum,
    Ne zamandır gözüm bu kitaptaydı, sonunda hediye ettim kendime. Diyet zamanı olması biraz kara mizah oldu ama can sağlığı, yiyeceğim günler de gelir elbet:)
    Bu aksilikler ay tutulmasının eseri olabilir mi acaba:)))
    Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  15. Nedukcum,
    Sen de çok şekersin:))

    YanıtlaSil
  16. Aslan Ekmekcim benim,
    Yeniden yapılanalım, sonra sen simitleri yap tekrar temelden başlarız:)))
    Amaan atın ölümü arpadan olsun diyecem ama Mehtap hanım duyarsa kızar. Yok yok hiddetle ve şiddetle devam, dönmek yok:))

    YanıtlaSil
  17. Coraline,
    Ankara güzel değil mi sence:)))

    YanıtlaSil
  18. Özlemce,
    Aynen, ben de simitle beslenebilirim:))

    YanıtlaSil
  19. Sizin bu ATM hikayesi benim de başıma çok geliyor, her seferinde yine aldanıyorum. Teoman bir şarkısında demişti: Trafikte akmayan hep onun şeridiyken..Keza bu da çok geliyor benim başıma, akan şeride geçiyorum tıkanıyor..Uğursuzluk ben de mi diye soruyorum bazen..Kardankardeşler harikalar, elinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Hüznün Tadı,
    Evet kokina, o topcuklar başka bir bitkiden, onları koparıp o dikenli sapların üstüne bağlıyorlar. Çok şirin değil mi, ben bayılırım onlara, insanın içini açıyorlar.
    Evet kesinlikle insan kendine birşeyler hediye etmeli, çok iyi yapıyoruz:))

    YanıtlaSil
  21. Mavi Balon,
    Şirinler değil mi? Bana benziyorlar dermişim:))

    YanıtlaSil
  22. Kara Kitapcım,
    Yok o kadar da değil yahu, daha ilerletemedim bile Macar'ı.
    Evet bugün işler biraz ters gitti ama valla keyfimi kaçıramadı kimse, kokinalar yetti bana:))

    YanıtlaSil
  23. Nehir İda,
    Eminim ki siz de yapabilirsiniz. Biraz dikiş biliyorsanız, biraz da yaratıcılık varsa sorun yok.
    Simite bayılırım ama şu ara ben de yiyemiyorum, diyet durumundayım ama izin çıktığında sizin için yerim, hiç hayır demem inanın.
    O güzel yanaklı bıdığı öpüyorum...

    YanıtlaSil
  24. Lezzetli Somunlar,
    Sağolasın. Uğursuzluk demeyelim bunlara, ufak aksilikler diyelim. Ne yapalım Allah başka keder vermesin:)

    YanıtlaSil
  25. çok beğendim kardan adamları ellerine sağlık :) ablacığım kartını aldım çok mutlu oldum çok sağol bende göndericem artık yarın :) inşallah beğenilir :)) post yazamıyorum yazsam paylaşıcam kartlarımı yogunluk var biraz bizde...kitabını severek okursun inşallah bizimlede paylaşmayı unutma beğenini çiçeğinde çok güzel.sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Yine harikalar yaratmissiniz, bayildim kardanadamlara :)
    Kartiniz dun gecti elime cok sevindim ve tesekkur edeyim istedim :)
    Simdiden mutlu yillar diliyorum...

    YanıtlaSil
  27. Ben de Simitkoliklerden biriyim. Son bir kaç yıldır Çatalkolikliğe de tutuldum.

    Bir buçuk aydır kitapçıya girmedim. Bugün öğleden sonra kesin gidiyorum. Söz.

    Bir de Red Kit'lerde aklım kaldı. Hepsini okumuştum bir zamanlar. Ne severim...

    Keçelerinin her biri muhteşem. Ellerine sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  28. Hocam öncelikle, yeni yıldan itibaren bir özel ders talebim olacaktı. 36 yıldır Ankara'da yaşayıp, Ankarayı yaşamayan biri olarak, herşeyin tadı nasıl çıkartılır,nerelere gidilir,tüm gün boş olma fikri insanın içinde sabitken,hadi deyip giyinilip nasıl dışarı çıkılır(üzerime bir tembellik çökmesinden korkuyorum da zincirlerden kurtulunca) ve daha nice ders başlığı işte, kardan kardeşler pek güzel bu arada.sevgiler, sinem

    YanıtlaSil
  29. Kokina=Yılbaşı, benim için. Burada da her yer kıpkırmızı, çok güzeller.

    YanıtlaSil
  30. Çenebaz,
    Aynen ben de öyle, evde kokina olmadı mı eksiklik hissederim yılbaşında. O da hayatımıza kattığımız bir hoşluk işte...

    YanıtlaSil
  31. Sinemcim,
    Emin ol ki bunları kendi kendine öğrenip uygulayacaksın, sende o potansiyeli görüyorum çünkü. Yıllarca (28 yıl) karman çorman bir ders programıyla sevmediğim bir işi peşimde sürükledim, çalışmaktan şikayetçi olmasam da yer yer yetti artık dediğim zamanlar çok oldu. Ama emekli olduktan sonra nefes aldığımı hissediyorum, her anım kendime ait, bundan güzel ne olabilir. Bak göreceksin, sen de çok keyif alacaksın bu durumdan. Yeter ki Allah sağlık versin...

    YanıtlaSil
  32. Kunegondcum,
    Tam sana yorum yazarken yorumun geldi, kalp kalbe karşıymış:))
    İnan ki benim de aklım kaldı Red Kit'lerde, adam tam takımı topladı, özel kutusuna koydurdu, şak 200 küsür para ödedi çıktı gitti. Arkasından koşup yeni yılın kutlu olsun amca ver elini öpeyim Redkitler benim olsun diyecektim neredeyse:)
    Simit, çatal, açma bayılırım ama malum diyet durumları, şu anda sadece bakıp yutkunuyorum. Lakin hayatımın diyetiymiş bu 40 günde 8 kilo verdirdi. Üstelik hiç zorlanmadan.
    11 e 10 Kala'yı izlemeni öneririm, kahramanı gerçek ve adam kendi karakterini kendi oynuyor.
    Öptüm canımcım...

    YanıtlaSil
  33. A-H,
    Teşekkürler canım.
    Kartın başına bir iş gelmeden eline geçmiş olmasına sevindim.
    Tekrar yeni yılını kutluyor, iyi tatiller, iyi yolculuklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  34. Burcucum.
    Sağol canım benim.
    Sen kendin iyi ve huzurlu ol da nasılsa diğer işler hallolur. Çok sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  35. harikasın canım
    senin hızına yetişmek mümkün değil
    aşağıdaki keyfe eşlik etmesine sevindim mumluğun
    canım keçelerden harikalar yaratıyorsun
    ellerine sağlık
    kokinalar insanın içine mutluluk veriyor
    güzel yıllar

    YanıtlaSil
  36. Bende hafta da kendimi tutarak en az 3 sinmit yiyenlerdenim. Hele bir de yanında ayran olursa harika bir öğlen yemeği olur. yok yanına çay azıcık da peynir koyarsan harika bir kahvaltı olur. Kitabı çok merak ettim. Okumaya başladıysanız önerebileceğiniz bir kitap mı?
    Yazınız çok güzeldi,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  37. bu gün blog arkadaşlarımın yeni yıl kartlarını vermek için eşim ptt'ye gitmişti.(2 gün önce ptt'ye göndereceğim kolileri götürmüştü.bankonun üzerinde ''Haydarpaşa''nın fotoğrafı olan yeniyıl kartları varmış.benim haydarpaşa Binası'nı çok sevdiğimi bildiği halde kartları almayı düşünememiş)Bugün PTT'de bankonun üzerinde birkaç çeşit yeni yıl tebrik kartını görünce beğendiklerini benim için almış.(hepsi çok güzel ve ücretsiz)ben de bugün eksik kalan yeni yıl tebrik kartlarım için PTT Kartlarını kullandım.Yani bazı blog arkadaşlarıma PTT TEBRİK KARTLARI gitmiş olacak.Öncekiler benim seçtiğim UNİCEF kartları idi..Almak isteyenler hala PTT Şubelerinden bulabilirler.Kırtasiyelerde artık çok az tebrik kartı var..ben çok aradım kaç gündür.

    YanıtlaSil