.

.
.

26 Aralık 2010 Pazar

ALIŞVERİŞ MANZARALARI

Kızkardeşle birlikte birkaç hediye alışverişi için Ankamall Alışveriş Merkezi'ndeydik bugün. Sabah gözümü nedenini anlamadığım bir bel ağrısıyla açtığım için ahlayıp ofladım gün boyu, sonunda kızkardeşten azarı işitip sustum: "Sadece blogunda mı mutlu oluyorsun sen, şikayetlenip durma bakayım" dedi. Ben küçük sözü dinlerim, ayrıca tırstım kızkardeşten, kestim sesimi, acımı içime gömdüm dostlar:)) Alışveriş Merkezi değişik bir konseptle süslenmişti bu yıl; Yıldırım Mayruk koleksiyonundan giysiler taşıyan mankenler sarkıtılmıştı tavandan ışıklı askılar içinde. Açıkçası ne süslemeyi sevdim, ne de giysileri. Yılbaşı dediğin şeyin süslemesinde kar olur, Noel Baba olur, geyik olur, kardanadam olur, çam olur, cıngıl cıngıl bel olur, olmayınca Leylak delolur:))
Süpermarkete girdik sonra birşeyler almak için, kadıncağızın biri yılbaşı süslerinin satıldığı sepeti kurcalarken kocası yel yepelek yelken kürek yetişti ve şöyle buyurdu: "Goy o agzantirik şiyleri yerine". Ben adamı günün adamı seçtim seçmesine de kadın alışkındı galiba bu duruma, o sepetin başından ayrılıp diğer sepete yöneldi ve maskelerle, şapkaları incelemeye devam etti. Hoştu hoş...
Çok kalabalıktı heryer, bir süre sonra bunaldık, ayrıldık AVM'den. Ben metroya bindim eve gitmek için. Entellektüel bir vagona denk gelmişim, sevindim. Karşımdaki iki kadın daha tren hareket etmeden çantalarından kitaplarını çıkarıp okumaya başladılar. Bir tanesi ufak tefekti, kitabı da cep kitabı boyutundaydı. Diğeri oldukça iri kıyımdı, üzerindeki siyah suni kürkle iyice irileşmişti ve inanmazsınız elindeki kitap da tuğla gibiydi. Uyumlu insanın hali başka oluyor da kitapların adını ne kadar uğraştımsa da okuyamadım. Oh olsun bana, süksen bozulmasın diye miyop gözlüğünü takmaz evde bırakırsan böyle burnunun ucunu göremez kalırsın merakta. Yanımda oturan genç kızsa ansiklopedi ebatlarında bir üniversite hazırlık kitabına gömülmüştü. Yan gözle baktım, sorulardan birinde şöyle yazıyordu: "Suya tamamen batmış bir taşa etki eden suyun kaldırma kuvveti ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?". Hiçbiri doğru değildir arkadaş, suyun kaldırma kuvveti falan yoktur. Olsaydı ben taş gibi dibe batmaz, iyi kötü biraz yüzme öğrenirdim bu yaşıma kadar. Ya da bu kaldırma kuvveti adamına göre çalışıyor, bana etki etmiyor.
Neyse, böyleyken böyle. Ben şimdi kaçıyorum, "Behzat Ç." izleyeceğim. Hem bu haftaki senaryoda tanıdık birinin parmağı var, uçtum ben TV karşısına anacım...

19 yorum:

  1. Behzat Ç.deki Ç nin Che Guevara dan geldiğini mutlaka biliyorsundur sen.Ben yeni öğrendim.

    YanıtlaSil
  2. 2 pazar önce Ankamalla gittik de bir daha uzun süre gitmeme kararı aldık ankara cidden hep orada pazar günleri.
    Metro iyi yol biraz daha uzun olunca ama diğeri çok harala gürele. dikimevi yönüne kullanıyorum bazen:)
    Suyun kaldırma kuvveti bana da fırlatma etkisi yapıyor Sevgili Leylak Dalı su üstünde duran tahta parçası gibi oluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bel ağrısı için geçmiş olsun umarım şimdi iyidir

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun öncelikle ablacığım.ayrıca o kadar güzel anlatıyorsun ki çevrende geçen olayları gülümsetiyorsun vallahi :))sevgiler güzel haftalar ablacığım:))

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Çivi çiviyi söker hesabı gezmeye gitmek iyi olmuş. O Angaralı beye bayıldım vallaaa... Ayrıca o üniversite kitabındaki soruyu nasıl aklında tuttun ben hayata tutamazdım bu arada o kaldırma kuvveti bende geçiyo pek severim yüzmeyi...

    YanıtlaSil
  6. Ah bu kızkardeşler. Benimki beni adam akıllı çekip çeviriyor da seninki de aşağı kalmıyormuş baksana. Geçmiş olsun. Umarım geçici bir şeydir ve geçip gitmiştir...
    İyi haftalar Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  7. çok eğlendim bu yazında ben, eline sağlık. suyun kaldırma daha doğrusu kaldıramama kuvveti hakkında aynen katılıyorum sana:)) bu arada bloguna baktıkça ne çok ortak şey görüyorum. keçeler, kitaplar, baykuşlu tepsi, kokinalar (ne çoklar bu arada ben bir demet zor buldum:)) modeli farklı olsa da kırmızı tencere vs.
    uzun süredir böyle gülümseyerek bakmamıştım ekrana, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Leylak Ablacığım, geçmiş olsun. Ben de birkaç hafta önce gitmiştim uzun süre gitmeyeceğim sanırım. o uğultu varya AVM' lerdeki kapıda Bilge başlıyor "girmeyeceğim çok gürültülü" diye. Çıkınca pis bir başağrısı da eklenince üstüne, zorunlu olmadıkça gitmiyoruz. Süslemeler konusunda sana hak veriyorum yeniyıla hiç yakışmamış.Öpücüklerimizi yolluyoruz 15' lik arkadaşınla

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun, insanların sevdikleri için alışveriş yapmaları güzel ama böylesi özel gün önceleri ooo oralar hiç çekilmiyor :)

    YanıtlaSil
  10. Ahhh gözüm yemiyor ANKAMALL'u valla.Geçen sene bu zamanlarda delirmiştim havasızlık ve insan kokusundan.
    Tabii ya cingıl cingıl bellli olmalı.İşin varya artık cılkını çıkardılar modernleşicez avrupai olcaz diye.Kaldı ki orada bile böyle bişiy görmedim 20 sene :)

    Merry *. • ˚ ˚ •. ★ ★ Christmas. *. °. ° * * ★ ★ Joyeux. • ˚ ˚ ★ ★ ˛ ˚ ˛ •
    •. Noël ★ ˛ ˚ _Π_____. * ˚ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ */______/~ \. ˚ ˚ ˛ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ *| 田田 | 门

    Mutlu Yıllar

    YanıtlaSil
  11. Red Riding Hood,
    Benim de gözüm hiç yememişti aslında Ankamall'ı ama mecburen gittik. Süslemeler kitsch ötesi geldi bana:)
    Ben de size en güzel yeni yıl dilekleri yolluyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. Nilay,
    Hoşgeldin, özlemiştik seni ve güzel fotoğraflarını. Tezini bitirmene sevindim, nasıl bir yüktür oğlumdan bilirim, geçmiş olsun. İnşallah jüriyi de başarıyla atlatırsın.
    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  13. Sevdacım,
    Hakikaten özel günlerde hele de hafta sonuysa tahammül edilmiyor ama mecbur kaldık.
    15liği ve seni öpüyorum...

    YanıtlaSil
  14. Füsfüs,
    Sağol canım, hakikaten çokmuş ortak yönümüz. En sevindiğim de suyun kaldırma kuvveti oldu, zira bu konuda herkes benimle dalga geçiyor ve üstelik ben Antalya'da yaşıyorum:))
    Kocaman sevgiler yolluyorum Arşimet kanunu sökmeyen arkadaşıma:))

    YanıtlaSil
  15. Asucum,
    İyi ki varlar değil mi kızkardeşler, Allah eksikliklerini göstermesin.
    Belimin ağrısı azaldı ama sırtım berbat bu ara, fibromiyaljim azdı. Gençlik böyle birşey işte:))

    YanıtlaSil
  16. Mavi Balon,
    O soruyu tutmaz mıyım hiç aklımda, kızıyorum kaldırma kuvvetine bana etki etmediği için:))
    Valla bel ağrısını azalttım ama sırt azdı bu defa:))

    YanıtlaSil
  17. Burcucum,
    Teşekkür ederim canım benim. Hayatı biraz dalgaya almak lazım yoksa katlanması çok zor. Sevgiler benden de:))

    YanıtlaSil
  18. Nehir İda,
    Benim şu anda kaldığım baba evi Koleje ve Kızılaya çok yakın o yüzden Ankarayı kullanıyoruz sürekli ama bana da Metro daha rahat ve eğlenceli geliyor, karşında oturanı rahatça incelemek açısından:))
    Bel ağrım yerini sırt ağrıma terketti:))

    YanıtlaSil
  19. Petekcim,
    Bu konuda muhtelif söylentiler var ama bir netlik yok. Kimi de "Çözen" den geliyor falan diyor. Her ne ise Behzat'ın Ç'siz hali bile izlenilebilir:)))

    YanıtlaSil