.

.
.

31 Ekim 2010 Pazar

KEZBAN'IN GÜZELLİK ÖYKÜSÜ

Benim buzdolabında çok olur bu, arada bir çatlak sesler yükselir içeriden. Bugün de dolabın önünde dururken işittiğim mırıltıları merak edip açtım kapağı, baktım bizim yerelması Kezban Hanım isyanlarda: "Yeter artık yeter, çektiğim bu aşağılık duygusundan kurtulmak istiyorum. Çirkinim diye, Anadolu'nun bağrından geldim, topraktan çıktım diye kimse yüz vermiyor bana. Kendimi "Kezban" filmindeki Hülya Koçyiğit gibi hissetmeye başladım. Ben de oda arkadaşlarım brokoli, avokado, Brüksel lahanası gibi ilgi görmek, jet sosyeteye girmek istiyorum. Filmdeki Kezban gibi güzelleştir beni, bir karizmam olsun, ben de sosyalleşeyim."

Aaa, bizim Kezban dellenmiş; güzelleşme, sosyalleşme derdine düşmüş. Facebook'ta sayfa açacak halimiz yok ya, bari estetik operasyona tabii tutalım da el içine çıkacak hale gelsin gariban dedim.

Hemen bir işbirliği planı yapıp yardımcılarımı belirledim. Bu estetik operasyonda bana kırpık bıyıklı, asıksuratlı, çekik gözlü Dr.Ayva san, duygusal hemşire uzun kirpik Havuciye Hanım, narkozitör ekip tombul Soso ile minyon Sasa yardım etmek için gönüllü oldular. Yalnız Soso ile Sasa bu operasyona çalıştıkları kurumdan izinsiz katıldıkları için yüzlerini göstermek istemediler.

Dr.Ayva san, hemşire Havuciye Hanım, narkoz ekibi Soso ve Sasa lazım olan ilaç ve dezenfeksiyon malzemelerini yanlarına alarak ameliyathane tenceresine kapanıp gerekli hazırlıkları yapmaya başladılar.

Bu arada Kezban bir güzel banyo yaptırılıp peeling işlemine tabii tutuldu ve sonunda epey kilo vermiş olarak estetik operasyona hazır hale geldi.

Kezban'ı ameliyathane tenceresine yollayıp kapağını kapatmadan evvelki son görüntü bu fotoğraftaki gibiydi.

Operasyonun sona ermesini beklerken heyecanımı yatıştırmak için kendime içine taze zencefil doğrayıp attığım bir fincan çay aldım ve mutfak masasına oturup beklemeye başladım.

Estetik operasyon sona erdiğinde kendinden emin bir biçimde doktorları ve hemşiresi eşliğinde yeni odasına geçen Kezban'ı üzerine çiçekler serperek kutladık. Ekip olarak mutluyuz, gururluyuz. Gökten bu defa 4 elma düşmüş; biri Kezban'a, biri sabredip okuyan sizlere, biri naçizane bana ve sonuncusu da bu güzel tarifi aldığım sevgili Acemi Aşçı'ya...

18 yorum:

  1. Leylak dostum merhaba:) Bu nezle,hırk hırk durumuma rağmen beni güldürdünüz yine, çok teşekkürler..Ellerinize sağlık,güzel görünüyor ama Kezban hanımı yerken toprak kokuyor diye ben hiç sevmem onu:(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili örtmenim:) okuduğum en güzel yemek tarifiydi. Süpersiniz:))

    YanıtlaSil
  3. şimdi böylesine neşe içinde pişen yemek yenmez mi? Yenirr.. Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel gözüküyor. Hazır pişmişini bulsam götürürüm hemen. Ama o soyması varya...Almaktan vaz geçiyorum. Çocukken annem soyar çiğ çiğ yerdim.

    YanıtlaSil
  5. bende bu sayede güzel bir tarif öğrendim:)kezbanın dış değil iç güzelliğine yani tadına bakmak gerekir ki... sonra yeme de yanın da yat:) ellerine sağlık leylağım:)

    YanıtlaSil
  6. Değil masallaştırmak, üzerine şiir bile yazsan yemem oni:))
    Sana afiyet bal, şeker olsun.

    YanıtlaSil
  7. Ruh katılmış harika görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bugüne kadar hiç yer elması yemedim desem:)

    YanıtlaSil
  9. Yer elmasının leziz tadına anlatımınızla nefis bir tat katmışsınız,yarın ki yemek listeme ekledim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Eskiler ya senede bir kez yemeli ya da tarlasından geçmeli demişler yer elması için.

    YanıtlaSil
  11. oy oy oy bu nasıl muhteşem bir yemek tarifi, ne hayal gücüdür böyle.

    dr. ayva san'ı bizim eve de bekleriz.ben yerelmasını çiğ severim.meyve niyetine.acemi aşçı'nın bu tarifini görünce ben de denemeye karar vermiştim.sen benden önce davranmışsın.

    YanıtlaSil
  12. yer elmasına bayılırım :) ama ya bu anlatıma ne demeli? yıldızlı pekiyi :))
    ellerinize sağlık .)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili dostlar,
    Kezban hepinize teşekkür edip en kısa zamanda sofralarınıza konuk olmak ister. Bilhassa Zehra örtmeni, Neduk ablası ve Kunegond prensesinin sofrasına konmak şerefine nail olursa çok mutlu olacağını belirtir, hepinize sevgiler yollar:))

    YanıtlaSil
  14. amanın bu nasıl güzel bir yemek tarifi tarif mi yolculuk mu bu böyle sonu güzel biten film :)

    YanıtlaSil
  15. bayıldım ilk kez yer elmasına :)))
    sayende kezban sosyete olmuş burada
    hele de o gülen yüz çizilmiş arkadaşlar beni de gülümsetti

    YanıtlaSil
  16. çok severim elinize sağlık, harika

    YanıtlaSil
  17. Yer elmasını ben de hiç yemedim. Kusura bakmasın, gerçekten de tipi yüzünden ona önyargılı yaklaştım hep. Hepinizin huzurunda kendisinden, gelmiş geçmiş yenmiş, hazmedilmiş ve hatta geri dönüşümsüz hale gelmiş tüm yer elmalarından özür diliyorum.

    Yalnız tarifi bile öyle muhteşem yapılmış ki, yer elması, yer elması olalı böyle ihtimam görmemiş, böyle itibar kurtarmamıştır.
    Süper!!

    YanıtlaSil
  18. Çocukken bir defa annem zorla yedirmişti ve o son oldu. Ama bu tarifi oğluma okuyarak onunla birlikte pişirirsem sanırım benim oğlan yer elması düşkünü olur.Bu ne güzel bir anlatımdır ya:D

    YanıtlaSil