.

.
.

18 Mayıs 2010 Salı

YAĞ YAĞ YAĞMUR, TEKNEDE HAMUR...

Sabahtan başladı yağmur, gök delindi adeta, sular seller aktı. Sonra durdu, güneş çıktı, öğlen neredeyse heryer kurumuştu ki yeniden başladı. Bu defa sakin sakin, sinirlenmeden. Hala da yağıyor. Hava serinledi, nem gitti, çok güzel. Geçen hafta neydi o öyle buhar kazanına düşmüş gibi, sıcaktan eridik, rutubetten çimlendik. Yalnız bu yağmur böyle devam ederse yarınki tören ne olacak, bir aydır bunun için hazırlanan çocuklar nasıl bir hayal kırıklığı yaşayacak düşünmek istemiyorum. Hep böyle olur 23 Nisan'da çocukları, 19 Mayıs'ta gençleri bir güzel ıslatır. Umarım sabaha kadar kesilir, en azından törenler bitene kadar müsaade eder.

Hayatımda ilk defa internetten kitap ısmarladım, Ankara'da olsam böyle bir şeye asla kalkışmam ama ne yazık ki bu şehirde kitapçılar süpermarket gibi, istediğiniz kitabı bulma şansınız her zaman olmuyor. Bugünlerde Macar Edebiyatı'na takıldığım için Attila Bartis'in "Sessizlik" adlı romanı, Ali Teoman'ın "Cafe Esperanza"sı ve Ekmekçi Kız üstadımın önerisiyle de "Saklı Lezzetler" kitabı gün itibarıyle buram buram parfüm kokan kargo görevlisi tarafından elime teslim edildi. Anlamadığım nokta aynı kargo şirketinin Ankara'da teslimat yapan görevlisi de aynı parfümden, aynı yoğunlukta kokmaktaydı. Bu kokuları şirket eşantiyon olarak mı dağıtıyor acaba? "Eau de Cargo" olabilir mi kokunun adı?

Yemek sonrası çayı demlendi, gidip bir fincan almak üzere huzurlarınızdan ayrılırken 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun diyorum tüm gençlere ve gönlü genç kalanlara...

3 yorum:

  1. Leylak'cım, O yağmur var ya! aah yağmadan önce beni bir inletiyor ki sorma yağımca sanki ağrılarıma ilaç gibi. Ama burada damla damla akıyor sanki yağmayı istemiyormuş da yağması gerekmiş gibi.
    Aslında kitap eve teslim şeklide çok hoştur.
    Senin de Bayramın kutlu olsun canım...

    YanıtlaSil
  2. Bizim kentin yağmurları gece yağdı, bizim semte az uğradı, ama serinliği bâki!

    Bu arada, "üstadım" estağfurullah! O sizin kendi iç güzelliğiniz!*

    *Bu sözü bir ara bizim gençler dillerine pelesenk etmişlerdi. Oradan hatırladım.

    İyi okumalar dilerim.
    :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de internetten kitap siparişi verdim bu da çok keyifli.
    Bizim gibi okuma aççlığı içinde olanlara korkarım bir süre sonra bunlar da yetmeyecek:))
    Ne yağmurdu ama di mi gerçekten?
    Bir daha bulamaz Antalya böyle bir hava ve yağmur.

    YanıtlaSil