.

.
.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

BAHARIN ÇARPTIĞI HAFTA SONU

"Bahar Çarpması"ndan hala çıkamamış bünyenin çarpıklığı atak yaptığı için Pazar günü ziyan edilmiş bulunmaktadır. Kuş sesleri ovalara yayılırken, insan buna hayran olur bayılırken, Gençlik Festivali kapsamında parklarda bir sürü etkinlik yapılırken, jakarandalar morumsu bir rüya gibi çiçeklenmiş süzülürken ben, gezenti Leylak evde oturdum. CTS nedeniyle uyuşması had safhaya çıkmış sol elime taktığım atel kitap tutmamı bile zorlasa da "Felsefe Eşliğinde Aşka Yolculuk"u bitirdim. Son zamanlarda okuduğum en ilginç kitaptı, değişik bir konusu, değişik bir anlatımı vardı, kendisiyle tanıştığıma memnun kaldım. Nietzsche, Heidegger ve Kierkegaard önderliğinde hayatını planlayan bir genç kızın maceralarını büyük bir zevkle takip ettim. Felsefeye ilgi duyuyorsanız ve farklı bir konu arzu ederseniz öneririm.

Bunlar geçenlerde diktiğimiz domates fideleri, hayli büyüyüp geliştiler. Güzel bir yeşil renge sahipler ve elimi sürdüğümde harika bir domates kokusu bırakıyorlar. Beklentimiz Ankara'ya gitmeden ürün vermeleri, hiç olmazsa birkaç domates sunmaları.

Vee doğumhanemizin son konuğu, Mahpeyker Hanım. Ben bu kumrulardaki doğurganlığı takip edemiyorum, kesin hepsi Çinli. Daha bir ay olmadı Gülbahar Hatun'u taburcu edip yavrusunu uçuralı, fazla boş bırakmadan gelip yerleşti yeni misafirimiz. Hep birlikte bekliyoruz doğacak bebeğimizi, hayırlısıyla inşallah.

Atelli elim yazmakta zorluk çıkarıyor, o nedenle müsaade istiyor, iyi bir hafta diliyorum...

14 yorum:

  1. Felsefe Eşliğinde Aşk'ı okumadım, ama onunla başlayan bir yazının devamı da (domates fideleri, doğum yapmaya çalışan bir kumru) ancak bu kadar güzel gelebilirdi. Bunlar aşk değil de nedir ki?
    Kitap çok ilgimi çekti, duymuş ama incelemeye fırsatım olmamıştı.
    Bu arada çok geçmiş olsun diliyorum. Umarım en kısa zamanda iyi olur, baharı kaldığı yerden yaşamaya devam edersiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ediyorum o kitabı mutlaka okuyacağım:)
    Geçmiş olsun eline bu arada, neden oldu ki?

    YanıtlaSil
  3. Şu ağrıların uyuşmaların bir geçse artık Leylak' cım. Senin gibi birinin enerjisini hiç bir şey kesmemeli.
    Felsefe ilgi alanım. O kitabı ben de okumak istiyorum.
    Görüşmek üzere...
    Sana sağlıklı haftalar diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Leylakcığım çok geçmiş olsun.Umarım daha iyi olur elin.Yorma lütfen kendini. Sevgiyle !

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Leylakcığım, çok geçmiş olsun. Ama bakmıyorsun kendine. Hani o ele fotoğraf makinasını monte ettirecektin? şaka bir tarafa dikkat et lütfen kendine. Yarın yola çıkıyoruz, söz verdim kendime "püf çok sıcak " falan demeyeceğim, bahar beni çarpabilir o derece hasretim. Bugün gerçi buralarda sıcak ama kısa kollu tişörtümün üstündeki hırkamı kaç kez çıkartıp geri giydim bilmiyorum. Neyse çok uzattım kaçıyorum...

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Sol el olması ilginç. Solak mıydın yoksa? Aksi taktirde ''nasıl becerdin?''diye soracağım. Benim bileğim de fimo mıncıklamaktan yoruldu galiba, dün biraz sızladı. Ödüm patladı geçmeyecek diye.Neyse ki teğet geçti. Umarım dinlenince geçer. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Sol el olması ilginç. Solak mıydın yoksa? Aksi taktirde ''nasıl becerdin?''diye soracağım. Benim bileğim de fimo mıncıklamaktan yoruldu galiba, dün biraz sızladı. Ödüm patladı geçmeyecek diye.Neyse ki teğet geçti. Umarım dinlenince geçer. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bendeniz de karpal tünel ameliyatından her iki elini de bir dönem kullanamamış bir bahtsız hatun olarak sizi çok iyi anlıyor,geçmiş olsun diyorum.Bu arada son yazımdaki kaktüs çiçeklerine bir göz atmanızı isterim.Tam sizlikler..

    YanıtlaSil
  9. Felsefe eşliğinde bir çok yolculuğu düşünebilirim de aşka yolculuk oldukça aykırı geldi bana. Okumakta yarar var.

    Bahar hepimizi çarptı Leylak'ım. Aman dikkat.

    Domateslerinin olmuş hallerinin de görürüz değil mi?

    Mahpeyker Hanım'ın görmüş geçirmiş bir hali var. Hanım kadına benziyor. Allah bir avazda kurtarsın.

    YanıtlaSil
  10. Canııım önce atelli eline en derin sevgilerimi sunarım...Felsefeye saygı duyuyor ve farklı bir konu okumayı tabikide arzu ediyoruz ayrıca tavsiye ettiğiniz kitapların ve filmlerin hepsinden de çok memnun kaldık. Valla Leylak Dalıcım tavsiye ettiğin her şey gerçektende okuduğuma izlediğime değdi. Seni izliyorum anacım...
    Şimdi sen hiç Antalya da denize girmeden Ankara'ya mı dönücen....

    Öptüm çook kucakladım da....

    YanıtlaSil
  11. Zero,
    Özlem,
    Asuman,
    Çoban Yıldızı,
    Bilge'nin annesi,
    Neduk,
    Lezzetli Somunlar,
    Rayegân,
    Lale,
    Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler. Daha iyiyim, bugünkü postumdan da anlamışsınızdır zaten. Önerilerime yönelttiğiniz beğeniler için de ayrıca teşekkürler.
    Nedret Hanımcım solak değilim ama sol elimde daha yoğun, sağda da mevcut yani her iki elden özürlüyüm:))
    Rayoş haklısın, Mahpeyker daha durmuş oturmuş bir hatuna benziyor ama belli olmaz hele bebe bir doğsun göreceğiz halini tavrını:)) Domatesler safha safha görüntülenmeye devam edecek.
    Lalecim galiba dediğin gibi olacak, ben çok fazla denize meraklı olanlardan değilim, yaz boyu burada olduğum dönemlerde de çok fazla girmem.
    Hepinize kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Benim mutluluk postuma benzer bir post olmuş, görünce çok şaşırdım. Sevgiler kocaman...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ne Yazdı Ne Yazamadı, (Böyle komik oluyor ama ne yapayım, kızılderiliye hitap etmiş gibi oldu:)))
    Ufak şeylerden zevk alan, mutluluk duyan biri daha olduğunu bilmek çok güzel. Hayat ayrıntılarla güzel bence. Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Buldum nihayet yorumumu bıraktığım yeri. Diğer Mahpeyker hanım fotoğrafı yanıltmış beni. Bakıyorum bakıyorum yok, alla-alla... Biz öyle karaktere uygun isim takmayı akıl edemedik, kısaca kendisine "güvercin" diyoruz. Mahpeyker hanım'ın da ismine hayran oldum onu da belirteyim yeri gelmişken. Bir keresinde kardeşimin evine farenin teki dadanmıştı, onlar da Recep mi ne koymuşlardı adını...Bulaşık makinesinin giderinden tırmanmış. Kedili ev hem de. Kıyamamışlardı öldürmeye. Sonra ne oldu muhtemelen beynim hatırlamak istemiyor. Ah çenem düştü gece gece. Ufak şeyler evet, doğanın bütün cazibesi burada sanki, bir şey değilmiş gibi yeşeriyor yapraklar her bahar...Selamlar sevgiler...

    YanıtlaSil