.

.
.

26 Şubat 2010 Cuma

BAŞAĞRISINA İLAÇ: RESİM SERGİSİ

Akşam tiyatroda kesilen başağrım sabah tekrar başladı. Yalnızca başağrım değil üstüne bir de yağmur başladı, başlayan başlayana yani. Oysa kafaya koymuştum resim sergisine gitmeyi, birkaç dakika süren kararsızlık çabuk sona erdi. "Haydi" dedim, "caymak yok, şu yalan dünyada önüne gelen sanatsal fırsatları kaçırmayacaksın". Giyindim, mor laleli pembe şemsiyemi açtım, düştüm yollara. İlk mola kitapçıda, ikinci mola simitçide, üçüncü mola kolyemin düşen taşını tamir için gümüşçüde, dördüncü mola bir-iki parça giysi alışverişi için LCW'de verildi. Ne yalan söyleyim çok yoruldu, hem yürümekten zavallı ayaklarım, hem şemsiye ve poşet taşımaktan carpal tunnel sendromlu ellerim. O nedenle sergi salonuna çıkmadan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin kafeteryasında bir mola verdim. Plastik bardakta da olsa bir bardak çay ve yanına eşlik eden tuhaf isimli kitabımın birkaç sayfası iyi geldi. Sonrasında istikamet sergi salonları. İlk katta Kiwanis Kulüb'ün "Dünya Çocukları" konulu fotoğraf sergisi vardı. Değişik ülkelerden dünya tatlısı çocukların fotoğraflarını seyrettikten sonra üst kata çıktım.

"B Galeri" de "Fadime Baltacıoğlu"nun 47.Sanat Yılı Kişisel Resim Sergisi vardı.

Ord.Prof.Dr. İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu'nun kızı olan ve küçük yaştan beri ciddi anlamda resim eğitimi alan bu zarif ve hoş hanımefendinin değişik tekniklerle yaptığı resimler gerçekten olağanüstü. Pekçok kişisel sergi açmış ve karma sergiye katılmış sanatçı Fadime Baltacıoğlu ile kısa bir sohbetimiz de oldu ve bana imzalı sergi katalogunu hediye etmek nezaketinde de bulundu. Alttaki resimler onun eseri.






Bir üst kattaki C Galerisi'nde Ressam Semiha Yılmaz'ın kişisel sergisi vardı. Üstte fotoğrafını gördüğünüz sanatçının canlı ve renkli bir tekniği var. Ben çok sevdim resimlerini ve sizler için görüntüledim.


Lalecim, bu resme bakarken seni hatırladım, içimden kulaklarını çınlattım ve senin için görüntüledim. Keşke satın alabilme imkanım olabilseydi de paketletip adresine yollayabilseydim. Ne demişler "Az veren candan", sen de fotoğrafıyla idare et artık, bahçene bir lale de benim aracılığımla ressam hanımdan...

Bu resme bayıldım. Sanki birazdan ayağa kalkacaklar, sol baştaki mutfağa girip çay demleyecek ve getirip ikram edecek. Sanatçının ellerine, emeğine sağlık.




Bu da bizzat kendim için, leylakların altında bir güzeller güzeli. Blogum adına görüntüledim.

Bir üst katta da Kadın Ressamların karma sergisi vardı, artık ondan fotoğraf koymuyorum, post çok uzadı çünkü, oysa orada da çok güzel resimler vardı. Sergiden çıktığımda gördüğüm güzel resimlerin, tanıştığım sanatçıların sayesinde başağrımdan eser kalmamıştı. Sözün özü, sağlıklı olmak istiyorsan ya sanatla uğraş, ya da sanat eserlerini seyret. Bu kadar...

16 yorum:

  1. Resimler gerçekten çok güzelmiş.Burada da açıldı bir tane sergi,kendimden çok kızım için istiyorum gitmeyi...Ne de olsa ilerde sanatla ilgilenen bir kızım olma ihtimali yüksek.Şimdiden gözü ve ruhu alışsın.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle geçmiş olsun ve bir daha size uğramasın. (Kimseye uğramasın)

    Sergi ise gezilesi görülesi bir sergiymiş belli ki. Fotoğrafları bile etkileyici.

    YanıtlaSil
  3. Ne baş ağrısı, ne de yağmur, kar, fırtına benim kardeşime engel olamaz. Yürü Leylak'cım, kim tutar seni. Koluna takıp bizleri de gezdiriyorsun ya helâl olsun sana. Sayende bu güzel etkinliklerden bizler de nasibimizi alıyoruz. Enerjine gurban.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeldi,aklım resimlerini koymadığın sergide kaldı..
    Birde son okuduğun kitaplar arasında Ayşe Kilimci'nin Fettan Vişne, Günahkar Elma' sıda var gördüğüm kadarıyla 26-30 nisan arasında kendisini 3.Fethiye Kültür ve Sanat günlerinde 25 sanatçıyla birlikte konuk edeceğiz..Bende imzalı alacağım o kitaptan :) Bizim etkinliğimize de bekleriz..

    YanıtlaSil
  5. Gerçmekten helal olsun sana?Başım ağrıdığı zaman telvizyonun önünde pinekleyen bana ders olsun senin bu haydi hobba tavırların...

    YanıtlaSil
  6. Serapçım, sen nerelerdesin ya, yazmaz oldun hiç? Bence de bu tür sergilere götür kızını, ilgilenmese bile götür ki alışkanlık kazansın. Benim en unutmadığım çocukluk anılarımdan biridir babamın ilkokul 32 deyken beni götürdüğü sergi. Seni daha sık görelim blogda, özledik. Sevgiler...

    Begonvilli Ev,
    Çok teşekkürler. Başağrısı pis birşey, yaşamın kalitesini bozuyor, neyse ki iyiyim şimdi. Sergi gerçekten güzeldi, gittiğime değdi ama bugün sizden okuduğuma göre Antalya'da güzelmiş. İnşallah Mart ortası ordayım. Sevgiler.

    Rayoşcum,
    Sen nerelerdesin, özledim ayol.Ses, soluk çıkmaz oldu sende, yoksa Asu mu engelliyor seni? Hııı, Asu kızarım valla:))))
    Şaka bir yana ses ver arada Rayoşcum. Keşke sanal değil gerçekte birlikte gezebilsek. Öpüyorum...

    Asortiğim Krebim,
    Senin için koyarım diğer resimlerin fotolarını da bir ara.Ayşe Kilimciye sevgilerimi ilet, eğlenceli bir kitap adı geçen kitap, bir solukta okunuyor. İnşallah Fethiye'ye gelirsem seni mutlaka bulurum, şimdilik sevgilerimi yollayım sana:))

    Buğdaycım,
    Başın ağrıdı mı at kendini dışarı inan temiz hava iyi geliyor, hele de Marmarisin havası. Çoook öptüm seni minik kuşum benim:))

    YanıtlaSil
  7. Serapçım,
    şimdi farkettim, ilkokulu 32 ye kadar okumadım tabi, 2 olacaktı o:)))

    YanıtlaSil
  8. Leylak Dalıcım önce şahane hediye teşekkür ederim...

    Baş ağrısına en iyi gelecek şeyi yapmışsın işte. Bunu ilacı budur , başka tanımam:)))

    Çook öptüm seni...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba sizi tesadüfen buldum,ne iyi oldu. Sanat ve sanatçı anlatımlarınız çok zarif,ve ben çok memnun oldum. Sanırım eğitimci olmanız bu akıcı ve güzel anlatımı ispatlıyor.Bizlerin en çok arzuladığı kurguladığımız eserlerimizin, başta sanat severler ve herkesin gezip görmesi.Eserlerimiz sizlere ulaşmazlarsa anlam kazanamazlar,mahsun bir bekleyiş ile görülmelerini beklerler.Sanatla ve sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  10. Lalem,
    Güle güle kulan:))))
    Ben senin sözünü hep dinlerim canım, öptüüm...

    Mamila, hoşgeldiniz,
    Güzel sözlerinize teşekkürler. Ben de blogunuzu ziyaret ettim, çok güzel çalışmalarınız var, sık sık geleceğim görmeye onları:)
    Benden de size aynı dilekler gelsin, sevgi ve sanat hiç eksilmesin hayatınızdan...

    YanıtlaSil
  11. hayatta hep acele etmenin cezasını çektim,
    yanıma kamerayı alsaydım da senin kadar güzel anlatamazdım zaten,mesela fadime Hanım katalogu bana da hediye ettiği zaman imzalatmayı akledemedim.
    acaba biraz sürtünsem bana da bulaşırmı böyle tatlı tatlı anlatımın

    YanıtlaSil
  12. Sen zaten tatlı tatlı anlatıyorsun Nalancım, sürtünmeye ne hacet ama istersen kucaklaşırız:))
    Benim makinem elimin uzantısı olduğu için hep yanımda, fotoğraflar işin artısı oldu, yoksa sergi haberini senden aldığımı biliyorsun. Bu arada Fadime Hanıma bayıldım, ne hoş hanım ya...

    YanıtlaSil
  13. çok güzelmiş resimler. semiha hanım'ın eserleri başka sanki. bu hakikaten bambaşka bir yetenek. mutlaka sanatını geliştirmiştir ama sanki resime sadece sen dokunmuyorsun o da karşılığında sana dokunuyor. zeynep tekindor'un resimlerinde de böyle hissediyorum. hayırdır :)

    YanıtlaSil
  14. Bloguna bir türlü giremiyordum,nihayet becerip girdim.Bakalım yorumu nasıl becereceğim?Bu denemedir,görüşürüz,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. böyle ilaçlar derman olacaksa eğer, isterim her gün başım ağrısın.
    Geçmiş olsun Sevgili Leylak Dalım'cım...

    YanıtlaSil
  16. Nalancım selam,
    Resimler gerçekten çok güzeldi, uzun zamandır gezdiğim en iyi sergiydi diyebilirim. Keşke görebilseydin. Zerrin Tekindor'un resimleri beni de çok etkiler. İstanbul'da olup bir sergisini gezebilmeyi isterdim doğrusu. Sevgiler...

    Merhaba Annecik,
    Hoşgeldiniz, sizi burada görmek çok hoş. Her zaman beklerim ve her zaman yorum yazmasamda sayfanızı takipte olduğumu bilin isterim. Dizide izleyeceğim sizi, çalışmalarınızda kolaylıklar, sevgiler...

    Şenizcim,
    Sağol canım benim, aman başın falan ağrımasın. Sen ağrısız gez sergileri daha sağlıklı olur:))
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil