.

.
.

29 Eylül 2016 Perşembe

BİR KEZ DAHA EXPO

Çocuklar gitti, tatil havası bitti. Hüzün yaptık bir miktar ve rutinimize geri döndük. Antalya'da hâlâ yaz hükmünü sürmekte, hatta iki gündür sıcaklıkta artış bile oldu, yine de geceleri rahat uyuyoruz ve nem bezdirici boyutlarda değil artık. Şehrin en güzel zamanları başlıyor. 

Çocuklar gitmeden son etkinlik olarak bir Expo ziyareti yaptık, benim için 3. gidiş oldu ve hemen hemen görmediğim köşe bucak kalmadı. Akşam saatlerine yakın gidip geç vakit döndüğümüz için gece halini de görmüş olduk. 


Artık kurumaya yüz tutmuş kekiklerin arasına konuşlanmış bu cüceler Alman pavyonundan. Amelie'nin kulaklarını çınlattık.


Önceki gelişlerimizde en sona bırakıp yorgunluktan gezmeyi ertelediğimiz yağmur ormanları konseptli serayı bu kez gezdik. Yağmursuz bir yağmur ormanıydı. 


Ülke pavyonlarını dolaştık bir süre, kimini ilk, kimini ikinci, kimini de üçüncü kez gezmiş olsam da aşağıdaki Afrikalı hatunların renkli görüntüsü için bile gezmeye değerdi: "Baaayaaan kınaaa?"


Turunculu makineyi görür görmez yüzünü kapattı, sonra da gülerek bir şeyler söyledi ama Afrikacam yeterli gelmedi, belki de küfretmiştir, canı sağolsun :)


Orkideler ve onlara bekçilik yapan zarif görünümlü samuray (bakmayın zerafetine bir kılıç darbesiyle uçurur kellenizi vallah) yanlış hatırlamıyorsam Taiwan pavyonundan. 


Bu laleli şirineyi önceki gelişlerimde atlamışım, bu sefer fotoğraflamadan geçmedim, ne tatlı değil mi?

Güneş ufukta yavaş yavaş kaybolurken yorulduk ve acıktık. Ring seferi yapan taşıtlardan birine atlayıp simit yiyip çay içerek birak dinlendik bir cafede.



O esnada kule ışıklanmış ve gölette su gösterisi başlamıştı, simitimize eşlik etti.

Daha sonra çocuklar kulenin tepesine çıktılar, ben daha önce çıkmış ve gündüz gözüyle görmüştüm, bir kez daha niyet etmedim, gece halini de oğlumun objektifinden gördüm:


Onlar Expo alanına kuşbakışı bakarken biz de kültür merkezindeki "İnanılmaz Böcekler" sergisini gezdik. Bırrr, benim açımdan çok neşeli bir gezi olmadı, akreplerin yanından geçerken gözümü kapattım, kelebeklere yakın durdum:


Maket böceklerle canlandırmalar yapılmıştı, ilginçti:


Sergi sonrası bir müddet daha oyalandık ve sonra gitmeye niyet etmiştik ki çıkıştaki meydana kurulan sahne dikkatimizi çekti, iyi ki çekti. Çok renkli ve keyifli bir buz gösterisi izledik "Moscow Circus on Ice"dan:




Bir Expo gezisi daha böylece sona erdi. Ekim sonunda bu macera bitecek, sonrasında o alan ne olacak şimdilik bilmiyoruz, umarım halka açık ve güzel bir amaçla kullanılır. Yarın Ferminanım ve diğer bazı blogcuların başlattığı yeni bir meydan okumaya başlıyorum. Onlar 4. güne geldiler, ben de arkalarından yetişmeye çalışacağım. Haydi sağlıcakla...

2 yorum:

  1. Geçenlerde gazetede Expo alanını Acun Ilıcalı'nın yarışmalarda kullanmak amacıyla istediği yazıyordu. Ben Hürriyet'in yalancısıyım:)

    YanıtlaSil
  2. Ay her girişte ücret alınıyor mu 🤔

    YanıtlaSil