.

.
.

16 Nisan 2016 Cumartesi

BİRİ KOLEKSİYON MU DEDİ? ÇELINÇ 5

Efendim gelelim çelınçımızın ya da Türkçe ismiyle meydan okumamızın 5. gününe ve sorusuna:

-Koleksiyonunu yaptığınız bir şey var mı?

Olmaz mı, olmaz mı? Yakında çöp eve dönüşecek bir haneden ve arşivci bir kişilikten söz ediyoruz burada. Aşağıda görecekleriniz ortaya sermeye üşenmediklerim. Bir de çekmecelerde dolaplarda olanlar ve fotoğraftakilerin daha zor yerlerde yerleşmiş devamları var ki aklımdan zorum olduğunu düşünmeyesiniz diye, ancak bu kadarını sergileyebildim.


En bi kalabalık ve en bi şahane koleksiyonum olan ayraçlar. Gördüğünüz sandığın içi tepeleme dolu. Yayınevlerinin kitaplarla birlikte verdiği ayraçlar çoğunlukta orada, diğerleri ise bizzat satın aldıklarım ya da huyumu bilenlerin çeşitli yerlerden getirdikleri hediye ayraçlar. Bir süredir yayınevi ayraçları biriktirmekten caydım, zira koyacak yer bulmakta zorlanıyorum artık. Daha özel parçalar toplamaya karar verdim, umarım kendime verdiğim sözü tutabilirim. 


Gittiğim tiyatro, konser, bale, opera türü gösterilerde bulursam mutlaka program dergisi satın alırım. Burada görünmüyor-dedim ya üşendim hepsini biraraya toplamaya-ama Antalya Devlet Tiyatrosu'nun açıldığı yıldan (1992'ydi sanırım) kalma program dergilerim vardır. Ayrıca gittiğim sergilerden katalog toplarım ya da satın alırım. 



Ve Snoopy figürleri. Bayılırım bu ekibe ve nerede görsem minyatür bir objesini hemen toplar arkadaşlarının yanına eklerim. 

Var daha bir şeyler ama bu kadar yetsin, yarına görüşmek üzere...

5 yorum:

  1. tanıdığım birkaç çöp ev daha var. insan yalnız olmadığını görünce bir ümitleniyor. :))

    insan o kadar ayracı olsa da arada kitabın arasına kağıt sıkıştırıveriyor ama demi? itiraf edelim. kendimden biliyorum... bana ne yaa.. yalnız değilim! :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha aynen öyle :) Hatta birinde eşimin kimliğini koyuvermiş kitabı da okumaya ara verip bir köşeye koymuşum. 1 ay kimlik aradık, sonunda kaybettiğine karar verip yenisini çıkarmaya gidiyordu ki bulduk :) Yalnız değilsiniz tabii ki, hatta bizden bir tane daha var, kardeşim. O ayraç konusunda benden de beter koleksiyoncu ama kitabının arasında bir defa bile ayraç görmedim, ben yine ara sıra kullanırım :)

      Sil
    2. tıpta buna bir şey denmiyordur işallah, kıyıda köşede sessizce duralım bence :)

      Sil
  2. KİTAP AYIRAÇLARI BENİMDE YENİ FAVORİM AMA SİZNKİLER HARİKAAAAA :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç kolleksiyonum olmadığının farkına vardım sayende :)

    YanıtlaSil