.

.
.

5 Ocak 2016 Salı

SIRADAN BİR GÜN VE BİR DUYURU


Antalya'da yaşayan biri olarak yukarıdaki fotoğrafı koymaktan hicap duyuyorum ama ne yazık ki bu aralar gerçek böyle. Elektrik sobası, battaniye, üzerinde "Hissikablelvuku" yazan, her yudumda Ferminanım kardeşimi hatırlatan su kavanozum ve kitabımla ayrılmaz bir bütünüz. Bunlara ek olarak iki kat çorabın üzerinde komik yün patiğim ve aile boyu terliğim, bir de bel ağrım var. Klima duvarda tablo görevi görüyor, tepeden üflenen sıcak mı soğuk mu olduğu belirsiz rüzgara karşıyız, elektrik sobası bile yeterli verimle çalışmıyor. Herkes elektriğe yüklendiği için voltaj yerlerde sürünüyor çünkü. Kısacası önceki postlarımda ağzım kulaklarımda fiyonk, "hava soğuk ama pencereden giren güneşle evimizi sıcacık" tarzı Hayat Bilgisi dergisi modundaki mesajlarıma itibar etmeyiniz bu aralar, onlar reklamdı :) Akdeniz ikliminin 365 gün sürdüğünü düşünen müteahhitler tarafından inşa edilen ısıtma tertibatsız evlerimiz yılın yaklaşık bir ayında bizi böyle fena üşütüyor.

Dün aldığım tatsız haberler yüzünden keyifsiz bir şekilde mahallenin marketine girip biftek hazırlatmak için kasap reyonuna yöneldim. Yokluğumda ben yaşlarda yeni bir eleman dahil olmuş kadroya, o ilgilendi. Miktarı söyledim ve etleri dövmesini rica ettim. Hazırladığı paketi uzattığında biftek dilimleri kalın göründü gözüme. Doğrudan kesip verdiğini düşündüm ve aramızda şöyle bir diyalog gelişti:

-"Dövmediniz mi bunu?"
-"Dövdüm efendim"
-"Pek dayak yemişe benzemiyor da :)"
-"Şiddete karşıyız hanfendi"

İşte o zaman koptum, benle birlikte sırada bekleyen diğer müşteriler ve çalışanlar da kahkahayı bastı. Neyse ki kasap sayesinde sabahtan beri gerilmiş olan sinirlerim bir parça gevşedi. 

Az evvel güneş çıktı, ben de balkona çıktım, baktım dışarıdaki hava içeridekinden sıcak. Hal böyle olunca dışarı çıkıp ısınmaya karar verdim, hem maaş çekmem ve bazı alışverişleri yapmam lazım. Otur otur olmuyor böyle. Ama öncesinde küçük bir duyuru yapıp öyle gideceğim. Sanırım hemen hepiniz Japonya'da yaşayan blogger Serrose'yi ve yakınlarda kaybettiği küçük bebeği Efsun'u biliyorsunuz. Serrose güzel bir düşünceyle Efsun adına TEMA aracılığıyla bir orman oluşturmaya karar verdi. 2000 ağaç dikilmesi planlanıyor, 6 lira karşılığında bir fidan-ya da daha fazlasını-dikerek katkıda bulunabilirsiniz. Bağışlar 1-31 Ocak arasında T. İş Bankası Levent Şubesi'ndeki TR56 0006 4000 0011 0351 2077 74   no'lu IBAN hesabına yapılabilir. Açıklama kısmına 'Efsun Ryouka Kato' yazılması gerekli. Orman Balıkesir Bayat'ta oluşturulacak, TEMA'nın gösterdiği yer orası. Aramızdan vakitsiz ayrılan bu minik fidanı başka fidanlarda yaşatmak isterseniz haydi istediğiniz kadar ağaç bağışı yapmaya. Kalın sağlıcakla...

Not: Serros'den gelen duyuruya göre Efsunlu orman projesi başarıyla tamamlanmış, hatta neredeyse iki kat ağaç bağışı olmuş. Artık yeni bağışlara gerek yokmuş. Katkılarınız için teşekkürler...

8 yorum:

  1. Nasıl yani Antalya'da evlere kalorifer / soba düzeneği kurulmuyor mu?Çok şaşırdım :( İnşallah bir an önce ısınır hava.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki kalorifer tesisatı olan binalar var, bilhassa yeni inşaatlarda. Baca delikleri de mevcut ama pek sobaya yüz veren yok, mesela biz hepsini tıkamış bulunuyoruz, klima ve elektrik sobası tercih genelde, doğalgaz da geldi ama almayacağım mesela ben eve, zira yüklü bir masraf ve inşaat gerektirecek. 2 ay için değmez der sonra da böyle üşürüz :) Eh bu da geçer yahu :)

      Sil
    2. :)Geçer tabi, sağlığınız yerinde olsun yeter...

      Sil
  2. Soğuklar geçsin diyelim... :)

    Neyse ben de beklerim Kafa'ya, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  3. Bu bir Antalya kışı klasiği.. Kış hafif geçiyor diye kalorifere, sobaya yüz vermemenin acısı fena çıkıyor. Doğal gaz macerasına ise hiç sıcak bakamıyorum. Bu tür sistemler binalara sonradan eklenince kitsch görüntüler çıkıyor. Hadi görüntü bir yana, tesisat kuruluncaya dek çekilen çileler ve doğal gaz kaynakları ile ilgili belirsizlikler ne olacak? Aman hasta olmayın! Selamlar.

    YanıtlaSil
  4. "Akdeniz ikliminin 365 gün sürdüğünü düşünen müteahhitler" saptaması harika:)) Tahmin edebiliyorum sıcak bir bölge nasıl olsa diye düşündüklerini:)
    İnşallah voltaj bari yükselir de üşümezsiniz Leylak Dalı. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Google gorsellere 'tealight candle heater' yazip arattiginizda, cozumu bulacaksiniz,
    Ben de tasininca uygulayacagim.

    YanıtlaSil
  6. Serrose'ye çok üzüldüm bilmiyordum:-(

    YanıtlaSil