.

.
.

25 Mayıs 2013 Cumartesi

AYAĞIMIN TOZUYLA

Malum Çarşamba'dan beri Ankara'dayım, internet bağlantımsa bu sabah sağlanabildi. Ben de o internetsiz 2 güne temizlik, kitapçı ziyaretleri, sergi gezme ve alışveriş halleri sığdırdım. Sona ermeden yetiştim diye sevindiğim Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki "Hisseli Harikalar Kumpanyası, Sıra Dışı Objeler" sergisinde ne yazık ki bir gün evvel toplandığı için fena hayal kırıklığı yaşadım. Tek görebildiğim hâlâ duvardan indirilmemiş kapı kulpları koleksiyonu oldu:



Hazır buraya kadar gelmişken diğer sergileri gezeyim bari dedim ve "Yüzler ve İzler" isimli Gülizar Kılıç'a ait bir resim sergisini, Türkan Saylan anısına düzenlenmiş 41 ressamın 41 eserinden oluşan "41" isimli sergiyi ve çok beğendiğim bir fotoğraf sergisini dolaştım, aşağıdaki fotoğraflar son sergiden:


Mehmet Serhat Gürsoy


Ali Haydar Ceylan


Melih Sular


Melih Sular


Harun Özkara


Sebahattin Özveren
(Lale bu senin için olsun)


Ali Mermertaş


Seyit Konyalı

Efendim sanatsal etkinlikleri tamamladıktan sonra Piraye Cafe'ye uğrayıp katalog karıştırarak bir kahve içmeyi haketmiştim sanırsam:


Ve sonra en keyifli saatler; merkez ve şube Dost Kitabevi, YKY Satış mağazası ve İş Bankası Kültür Yayınları Satış Mağazası'nda standlar arasında kendinden geçme halleri. Epeydir kitapçı gibi bir kitapçıya hasret kalmıştım. Sonuç olarak üç ayrı poşette bir sürü kitapla çıktım.

Dün Ankara'da rüzgarlı ve hayli alerjen bir hava vardı. Kızılay'da ben dahil herkes hapşurmaktaydı, sonra başkaları da teyit etti bu durumu. Zaten ağaçlardan yerlere dökülmüş çiçek petalleri ve tohum zarfları durumu belgeliyordu. Alışveriş için dolaşırken bir başka etkinliğe denk geldik, insan bedenini tuval gibi kullanarak resim yapan bir genci izledik Karanfil Sokak'ta, sonuç aşağıdaki gibiydi; bir Van Gogh denemesi:


Eh 3 güne bu kadar etkinlik ancak sığdı, devamı takip eden günlerde diyelim ve güzel bir hafta sonu dileyelim cümlemize...

Not: Fotoğrafları tıklayıp büyütürseniz tadına daha çok varırsınız...


13 yorum:

  1. O Lale senin için dediğin resmi görür görmez yüreğim hüüp etti,altında da yazıyı gördüm. Hani kitap okuduğum halılı yer var ya,yaklarımı Kız Kulesine doğru uzattığım ,işte! orası o büfenin alt kısmı... O büfeden gelir çeyler ve hep eski kırkbeşlikleri çalarlar...

    Ay ne güzel geldi sabahıma...Öptüm çoookkk

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah içim aydınlandı,fotoğraflar harika.Dolu dolu geçsin,Ankara günleriniz.Sevgiler Leylak Dalı'm...

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel bir sergiymis, özellikle o mavi duvarli, penceresinden cocuklarin baktigi fotografa bayildim ..
    YKY kitabevine girdigimde, ben de her seferinde kendimden gecerim, cok imrendim..:)
    sevgiler

    (gecen ay burada leylak ayiydi, tüm Viyana leylak acti, leylak koktu, ben mesttim..aklima sen düstün)

    YanıtlaSil
  4. Bir gün de olsa ayni havayı teneffüs etmişiz. Ben de Perşembe döndüm Marmnaris'e. Tabii hiç gezme şansım olmadı:( Vekâletim sende yine:))

    YanıtlaSil
  5. Benim Ankara'dan ayrıldığım gün dönmüşsün Ankara'ya Leylak Ablacım.. gerçi son 3 gün hasta yattım ben Ankara fena çarptı beni e benim gibi İzmir kızına bozkır havası yaramadı.. Dost kitapevine bende gittim ve 2 kitapla çıktım..

    YanıtlaSil
  6. fotoğrafları çok beğendim Leylakcığım.
    Aldığın kitapları da çok merak etmekteyim:)

    Öptüüm:)

    YanıtlaSil
  7. Judycim,
    Sağolasın, aldığım kitapları yazayım senin için:
    -Her Güne Bir Yemek/Tijen İnaltong
    -Araname/H.Aktunç (Ara Güler hk.)
    -Mel'un/Selim İleri
    -Mostari/Gündüz Vassaf
    -Kayıp Aranıyor/Sait Faik
    -Mucha desenleri kitabı
    -Kün/Sezgin Kaymaz
    Okudukça bilgi veririm, ben de öptüüm :)

    YanıtlaSil
  8. Mavi Balon,
    Kıyamam sana, Ankara havası çarptı demek ama o aralar havalar çok garipti, geçmiş olsun. Yine gelirsin nasılsa görüşürüz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Nedret,
    Öncelikle hayırlı olsun, mutlululuklar diliyorum. Benimki de çok telaşlı bir Marmaris oldu, daha çok Datça'da idim, son gün Nesrin'in düğünü için geri döndüm. Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  10. Melange,
    Cidden güzel sergiydi, hem o hem dün gttiğim, yetiştiğim için sevindim. Kitapçılar konusuna hiç girmeyelim D&R mecburiyetinden sonra iyi geldi gerçekten :)
    Leylakla hatırlanmak ne güzel, inan ben de geçen gün Tchibo'da sırf senin adında geçiyor diye melange cafe aldım. Bunlar bahane, blog dostluğu şahane :)

    YanıtlaSil
  11. Nehire,
    Çok teşekkürler, çok hızlı başladım Ankara'ya umarım devamı gelir, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Lalem,
    Görür görmez bunu Lale de görmeli dedim zaten, ruhumun ikizi :)
    Öperim çok...

    YanıtlaSil
  13. fotograflar çok güzelmiş, sergiyi gezemeyen bizler için burada paylaşman ise harika! çok sevgiler, yeni kitaplarla huzurlu okuma saatleri diliyorum:-)

    YanıtlaSil