.

.
.

20 Ekim 2010 Çarşamba

FESLEĞEN EKTİM, GÜL BİTTİ

Ağrıyan dizim yüzünden sekerek, yağmurdan bezmiş, kombi arızasına sinirlenmiş, yüz hatlarım yerçekimine uyumlu bir şekilde gittim mutfağa bulaşık makinesini boşaltmaya. Daha kapıdan girerken duydum kokuyu, balkondaki fesleğenden geliyordu. Normalde ulaşmaz içeriye kadar; çıkıp baktım, susuz kalmış. Kendince arzetti işte halini; suladım, iki yaprak koparıp ezerek burnuma götürdüm. Mutfaktan çıkarken dudaklarımın yukarıya doğru kıvrıldığını farkettim. Bir saksı fesleğen ruh halimi anında değiştiriverdi. Şimdi o yapraklar klavyenin üstünde, kocaman bir kupaya öğle yemeği niyetine konmuş tavuk suyu çorba elimde "Babies" belgeseli izlemeye başlayacağım ki keyfim katmerli olsun...

12 yorum:

  1. dudak kıvrımların hep yukarı doğru olsun.küçük mutlulukları hiç es geçme ve yaz ki biz de hatırlayalım.
    sıkıcı bir iş günü,ağrıyan bir boğaz ve acıyan gözlerle ben de fesleğen efendiye gülümsüyorum.

    YanıtlaSil
  2. fesleğen öyledir sihirli bitki derim ben kendilerine:))

    YanıtlaSil
  3. :))) bizim evdeki fesleğencikler kendilerini tencerenin içinde buluyorlar bu ara:)

    YanıtlaSil
  4. Böyle küçük mucizeler yaşamı çekilir kılıyor, öyle değil mi? Gülümsemeniz hiç eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel anlatmışsınız gözümde canlandı bir an... o sevimli fesleğenin kokusu buralara kadar geldi inanın:)

    havalar nasıl olursa olsun yeter ki bizim havamız yerinde olsun ama değil mi:)gülümsediğinizi görür gibi, oldum, gülen bir yüzü görünce bende gülümsedim:)

    sağlıkla, esenlikle, ufak-tefek firelerimiz olsa da her şeye rağmen yinede gülebilmeyi seçen gülen bir yüze, sevgilerimle...

    sağlık, esenlik ve yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın dileklerimle...

    YanıtlaSil
  6. Benim fesleğenim Ankaradayken kurumuş. Canim çekti.Hem fesleğen kokusunu hem hem de tavuk suyu çorbayı. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. ne kadar keyifli... bir fesleğen yüzde güzel bir gülümse yaratabiliyor, insanın ruhunu ferahlatabiliyor:)
    çok özendim çorba ve belgesel keyfinize.

    YanıtlaSil
  8. canım biran önce dizinin ağrısı geçsin
    bomba gibi ol ve yağmurlarda yürü kızılaya yüksele doğru
    iyi akşamlar diliyorum

    YanıtlaSil
  9. Hızına yetişemiyorum Leylak'cığım.Dünkü keke bayıldım.Ben de balkon daki fesleğen ve mercanköşkü mıncıklarım aradabir ama bundan sonra gülümseyeceğim senin gibi.

    YanıtlaSil
  10. Hızına yetişemiyorum Leylak'cığım.Dünkü keke bayıldım.Ben de balkon daki fesleğen ve mercanköşkü mıncıklarım aradabir ama bundan sonra gülümseyeceğim senin gibi.

    YanıtlaSil
  11. Nurşen Hanımcım, ben de fesleğene, naneye bir de -bilir misiniz bilmem- ıtır'a bayılırım. Böyle çilekvari tüylü yaprakları olur. Leylak rengi minicik çiçekleri vardır ve neffis mi nefis kokar. Hep gülün inşallah..Sevgiler..(Bu arada Alain de Botton' un 'Çalışmanın Mutluluğu ve Sıkıntısı' nı okuyorum şu anda. Okumadıysanız tavsiye edeyim naçizane. )

    YanıtlaSil
  12. Sorma Leylak'cığım. Bir koku insana neşe katabiliyor.Yasemin kokusunu da leylak kadar severim. Buradaki minik bahçemize yasemin diktim geçen sene. Toprak çok kötü olduğu için fazla coşamıyor ama hergün iki-üç çiçek açıyor. Her akşam üstü çıkıp o minik çiçekleri , gözlerimi kapatıp uzun uzun, kokusunu zaptedip yanımda götürebilme arzusuyla derin derin kokluyorum. Tarifsiz duygular işte.

    YanıtlaSil