.

.
.

9 Ekim 2010 Cumartesi

BÜTÜN DÜŞLER NAZLIDIR*

Çok soğuktu bugün Ankara ve ben tedbirsizce ince giyinerek çıktığım için fena halde üşüdüm. Birkaç cılız ışık huzmesini yeryüzüne gönderen güneşe aldanarak hafif bir ceket geçirdim sırtıma, çantaya şemsiye atmayı ihmal etmedim ama aslında şemsiye evde kalabilirmiş, ben kalın birşeyler giymeliymişim. Üstelik vasıta yönünden ters bir mekanda olduğu için yürüyerek gittim gideceğim yere. Neyse ki hem salonun ısısı yerindeydi hem de Nazlı Eray'ın sıcaklığı, içim iki türlü ısındı.

Nazlı Eray bugün son kitabı "Marylin Venüs'ün Son Gecesi" üzerine bir söyleşi yaptı, ardından da kitaplarını imzaladı. Bu benim izleme keyfine dahil olduğum üçüncü söyleşisi, her zaman çok sevdim sohbetini, öyle ki kitaplarını okurken sesi kulağımdan gitmez, adeta o okur yazdıklarını bana. Yine çok sıcak, çok samimi bir ortam vardı, yazarın pozitif enerjisi biz izleyicilere de geçti kısa sürede. Biraz "Marylin"den, biraz diğer kitaplarından, biraz yakında çıkacak olan anılarından söyleştik, sorduk, cevap aldık. Sonra da kitapların imzalanmasına geldi sıra. Bütün kitaplarını okuyup hepsine de sahip olduğum ancak tamamı Antalya'daki evde kaldığı için yenilerde ödül alan "Frej Apartmanı'nın Esrarı" adlı çocuk kitabını alıp imzalattım ben de. Öyle şirin bir kitap ki zaten "Al beni, al beni" diye göz kırptı durdu satış standından. Haa, Lalecim seni de unuttum sanma, "Marylin" senin adına Nazlı Eray tarafından imzalanmış ve gönderilmek üzere beklemeye alınmıştır.

İnsan ve mekan sıcağından 8 derecelik ısıya çıkmak zor oldu. Ama geçirdiğimiz keyifli saatler ve şu gördüğünüz, sonbahara hazırlanan Ankara caddelerinden yürümek soğuğu unutturdu. Akşam TV başında Altın Portakal Film Festivali açılışını kedinin ciğere baktığı gibi izledim. Ne yapayım kader utansın, bu sene de böyle olsun bakalım...

*Bütün Düşler Nazlıdır/Atila Şenkon-Can Yayınları

15 yorum:

  1. En son Nazlı Eray'ın Prag 'da geçen kitabını okumuştum.Marilyn'e yetişemedim ne yazık ki..Sesini merak ettim ama şimdi siz böyle anlatınca:)Haftasonuna anlam katılmış Nazlı Eray'la,bakalım Pazar nasıl geçecek:)

    YanıtlaSil
  2. Özlemcim sorma,
    Pazarın nasıl geçeceği bugünden belli, tatsız. Zira yarın temizlikçi gelecek, hava buz gibi ve ben evde temizlik olduğu günlerden nefret ederim:((

    YanıtlaSil
  3. Kayıp Gölgeler Kenti'ni yazın o sıcaklarında okumaya kıyamamış, kitabı tam anlamıyla hissedebilmek için kışın gelmesini beklemiştim hatırlıyorsanız. Şimdi, elimdeki Haliçli Köprü bittikten sonra kışın hızlı gelişi nedeniyle ilk sıraya aldım KAyıp Gölgeler Kenti'ni. Siz Nazlı Eray üzerine yazdıkça daha da heyecanlanıyorum kitaba dair. Keşke bir gün benzer bir söyleşi, bizim de buluşmamıza vesile olsa, önce Nazlı Eray'ı dinlesek, sonra da sıcak bir kahve eşliğinde birbirimizi... Dilerim bir gün olur, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Üşüdüğüne değmiş Leylak' cım. Yeter ki hasta olma. Ben boğazlı kazak hırka ve paltoyla çıktım. Üşümedim ama şu an üşümeler titremeler salya sümük aksırıyorum 5 dakikada bir.

    YanıtlaSil
  5. Nazlı Eray'ın resmini gördüm benim yüreğimde bi tıpırtı...boşuna da değilmiş, banada bir dilim pasta düşmüş bu gönül şenliğinden:))

    Bütün düşler Nazlıdır ama biraz da leylek kokuludur galiba...


    Öptüm çook

    YanıtlaSil
  6. kardeş o leyleği leylak yapıversen bi zahmet:))

    YanıtlaSil
  7. İşte aynen kedinin ciğere bakarken hissettiği duygularla okudum yazınızı ....nasıl severim nazlı Eray'ı....

    YanıtlaSil
  8. O söyleşide bende olmak isterdim.Hem sizi hem de Nazlı hanımı görmek süper olurdu.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gümüşay,
    Keşke blogda ilan etseydim, belki gelebilirdiniz. Ama vakit geçmiş değil, havalar biraz ısınınca siz, Mavianne ve Balkahve ile bir buluşma ayarlayabiliriz değil mi?
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Nazlı Eray'ı sevmemek mümkün mü Minik, bir de tanısanız sevginiz nasıl katlanır...

    YanıtlaSil
  11. Lalem,
    Leylağe dönüştürülen Leylek arkadaşın pastadan sana düşen dilimi en kısa zamanda postalayacaktır efeeem, saygılar en derininden:))

    YanıtlaSil
  12. Asucum,
    Hasta olmadan atlattım umarım, bugünlük ses yok. Hava da bugün biraz yumuşadı şansıma neyse ki. Yoksa temizlik işi fena olacaktı.
    Öpüldün...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Zero,
    umarım olur, çok sevinirim. Ya bir söyleşi, ya bir film ya da senin elinden çıkma bir pastanın başında elimizde kahve, ne keyifli olur ama...

    YanıtlaSil
  14. Nazlı Erayı çok severim ben de. Tarkan hayranı liseli genç kızlar gibi ben de bir imza gününde koşmuştum yanına. Biraz uçuk kaçık ama bir tarafı da huzur veriyor bana yazdıklarının...

    YanıtlaSil
  15. canım nazlı eray neredeydi
    bak ben kaçırdım

    ama evde hasta bakıyorum ya
    haftaya bir gün buluşalım
    oturalım
    kahva içelim
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil