Sayfalar

19 Temmuz 2013 Cuma

BEN YAPTIM, BEN YAPTIM


Bunca senem hane halkına mutfak hizmeti vermekle geçti ama bu yıla kadar mayalı hiçbir şeye el atmamıştım. Hele ekmek yapma işinden fena halde ürküyor, bir yandan da deli gibi özeniyordum, bilhassa "Ekmekçi Kız" bacımın ekmeklerine. Geçen yıldan bu yana, ruhuma kaçan mutfak cininin de etkisiyle olacak cesaret toplamaya başladım. Kış biterken ilk ekmek denememi gerçekleştirmiştim (artık iyice uzmanlaştığım mısır ekmeklerini saymıyorum, onlara maya konmuyor çünkü), kekikli ve kuru domatesli olarak tam buğday unuyla yaptığım ekmek o kadar güzel oldu ki tamamını kendimin yiyeceğinden korkup bir daha niyet etmedim :) Dün akşam bir kutlama nedeniyle ailecek sofra başında toplaşacak olunca "ha cesaret" dedim ve "Misssgibi"nin sitesinde fotoğrafını ve tarifini gördüğüm Ramazan pidesini yapmaya giriştim. Hazırlık ve pişirme aşamaları süresince de kızkardeşin söylenmelerine maruz kaldım; yok cimriymişim, yok pideye para vermemek için evde yapıyormuşum, yok mis gibi yumurtalı pide alsaymışım, yok yumurtası az olmuşmuş vs vs. :) Aslında pişip fırından çıktığında bir lokma vermemek lazımdı ona ama ah işte babamın deyimiyle, "it yesin, ciğer". Kıyamadım :) Sonuç tüm beklentilerimin ötesindeydi fotoğrafta görüldüğü gibi, kendim bile şaşırdım pişen pidenin görüntüsüne ve tadına. Üstelik yapımında da hiçbir zorluk yok. Denemek isterseniz şu adrese bir TIK, eminim ki pişman olmayacaksınız...

31 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, eminim tadı da öyledir, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hayal Kahvem,
    Valla çok kolay, sen de yaparsın. Haydi dene :)

    YanıtlaSil
  3. Melda,
    Şaşırtıcı bir şekilde ilk deneme olmasına rağmen çok güzel oldu gerçekten. Yapılmayacak birşey değilmiş, pidenin çıkamdığı Ramazan dışı aylar için süper fikir. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Ben nasıl pideciyim anlatamam. Yani pide yapmak anlamında değil de, pide yemek anlamında elbette:)

    İnanın bana Leylak Dalı,hiç üşenmiyorum her akşam iş çıkışı taaa İhsaniye'deki salaş pideciye gidiyorum. Orası neresi diye soracak olursanız,bizim köyün köyü diyebilirim.

    Nasıl şahane pidesi var anlatamam.
    O nasıl lezzet Allahım. Sırf o pide sebiyle lezzet zikri yaptığımı itiraf etmeliyim:)

    Şöyle... "Binbir çeşit lezzetleri yaratan ve hissetmemi sağlayan Rabbim. Bu akşam yediğim şu pidenin enfes lezzeti sebebiyle varlığına bir kez daha inanıyorum."
    diyorum sözgelimi.

    Sizce lezzet zikri de bir ibadet çeşidi değil mi?









    YanıtlaSil
  5. "Mideye lezzetle giren herşeyin zikri ibadettendir" buyurda Leylak Dalı :) Kendi pidenizi yapın ve yiyin, bakalım onun zikri nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
  6. Çok leziz görünüyor. Kİm ne derse desin iyi ki yapmışsın. Bende ekmek yapmasını seviyorum. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence deneyin, hiç korkulacak bir yanı yok, gayet kolay ve sonuç mükemmel oluyorb Teşekkürler ve kolay gelsin...

      Sil
  7. Çok sevindim beğenmenize, enfes olmuş. Ellerinize sağlık. Ekmek yapmak bence bir meditasyon. :) Hele dışarda satılan ekmeklerde ki kimyasalları düşününce evde yapmak lazım diyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tariflerinizin güvenilirliğine dayanarak cesaret ettim zaten Zerrin hanım, sayenizde oldu. Hane halkı da pek beğendi, inanamadılar evde yapıldığına. Çok teşekkürler, faceden takibe ve izinizden yürümeye devam :)

      Sil
  8. Ellerine sağlık Leylak Dalı tadı eminim nefis olmuştur. Görüntüsüne diyecek yok neredeyse ekrana girip bir parça koparıp ağzıma atacağım. Ben de deneyeceğim galiba ama vaktim olduğunda. Dün şerbet(reyhan) komposto ve limonata işine giriştim hala mutfak darmadağın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh tadı da güzeldi ne yalan söyleyim ama sen de az işler yapmamıştın, şu reyhan şerbeti ne menem şeydir merak ettim şimdi:) O mutfak dağınıklığı da bu işlerin şanındandır :)

      Sil
  9. vay vay vayyyyy
    leylağım bu nasıl bir pide böyle
    çok güzel görünüyor
    valla denemek istedim şimdi nolcak
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla dene Maviannem pişman olmazsın. Üstalik hiç de zor değil, eminim çok güzel yaparsın. Sevgiler...

      Sil
  10. Nefis ,afiyetle, ellerine sağlık Leylak 'cığım.Hemen yapmak geldi içimden...

    YanıtlaSil
  11. Ben de mayalı hamurlardan çok korkuyorum.. ya mayası kaçar taşar mutfağı beni kaplarsa diye :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç korkulacak birşey değilmiş Şeniz, dene bence :9

      Sil
  12. Bir Ramazan Pidesi yapmadığım kalmıştı, şimdi gel de yapma :)
    Ellerine sağlık, mis gibim görünüyor :)

    YanıtlaSil
  13. Evimizin bahçesinde fırın var bizim, Balıkesir'de yani. Öğrencilikte kim bulmuş bahçeli evi?! :) Annem hep evde yapar ekmeği, zaten babamla kardeşim satın aldığımız o ekmekleri (onların değişiyle pazar ekmeği) yemezler hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, o fırında pişen ekmeğin tadı başka olur tabii ki, ben olsam ben de çarşı ekmeği yemem :)

      Sil
  14. Ellerine sağlık, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Bende korkumadan sadece bir kez deneybildim,simdi ise üseniyorum,gercekten evde yapilan farkli ama lezzetine temizligine kim ne diyebilir! Kizkardesine cok güldüm,"cimri seni!"!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Evet biraz uğraştırıcı her zaman olmaz ama özel günler için hoş oluyor...

      Sil
  16. O kadar güzel ve mis görünüyor ki! Azmettim yapacağım ve de foto göndereceğim.
    Yalnız acele değil, bugünden yarına değil. Çabuk çabuk!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap kakaram kikirim, yakışır. Valla şaaane oldu, pişman olmazsın. Bekliyorum fotoyu :)

      Sil
  17. Enfes gözüküyor,ellerine sağlık! Yazmasan hazır aldığını düşünürdüm. =)

    YanıtlaSil
  18. Muhteşem bir görüntü bu saatte acıktım yine;))
    Tarif için de teşekkürler, ilk fırsatta denemeli...

    YanıtlaSil