.

.
.

25 Şubat 2017 Cumartesi

OSCAR TÖRENİNE ÖN HAZIRLIK

Şalanjımızın 8. sorusunu dün cevaplamıştım, daha doğrusu geçiştirmiştim :) Hal böyle olduğuna göre bugün daha önemli bir konudan bahsedebiliriz: Oscar adayları.


Sayfamı takip edenler bilir, her yıl Oscar törenlerine bizzat katılırım, o gün için Oscar kreasyonumdan bir giysi seçer, yanıma nevale alır ve kırmızı halıda boy gösteririm. Sağolsunlar pek ilgilenir görevliler benimle, adeta akraba olduk. Bu yıl yine özel davetliyim, yarın Trumph'un havaalanındaki yasağını delmek için kendisine iletilmek üzere bir demet organik yetiştirilmiş kırmızı turp alarak ışınlanacağım Los Encılıs'a. E haliyle rastgele gidilmez böyle bir organizeyşına (oralarda zorlanmayım diye Engliş antrenmanı yapıyorum, yu andırstend?), ben Altın Portakal için bile bir hafta çalışıyorum, değil ki Oscar töreni. Adaylığa yolda yürürken eteği değmiş filmleri bile izledim. Hiçbirine bayılmadım ama bu konu aramızda kalsın. Evet beğendiklerim oldu ama eminim ki benim beğendiklerimle jürinin beğendikleri çok az uyuşacak. Şimdi öncelikle aday filmleri bir listeliyelim:

-La La Land/Aşıklar Şehri
-Manchester by the Sea/Yaşamın Kıyısında
-Arrival/Geliş
-Fences/Parmaklıklar
-Hacksaw Ridges/Savaş Vadisi
-Hidden Figures/Gizli Sayılar
-Lion
-Moonlight/Ayışığı
-Hell or High Water/İki eli Kanda

Benim üç adayım var:

1- Manchester By The Sea


2- Lion


 3- Fences





Jürinin tek ve mutlak adayı var: La La Land






















Gelelim "Yabancı Dilde En İyi Film" adaylarına:

-Land Of Mine/Mayın Tarlası (Danimarka)
-Tanna (Vanuatu/Avustralya)
-A Man Called Owe/Owe Adında Bir Adam (İsveç)
-Toni Erdman (Almanya)
-The Salesman/Satıcı (İran)

Ben yabancı dildeki filmleri diğer adaylardan daha çok beğendim. Bana sorsalar "En İyi Film" ödülünü bunlardan birine verirdim ama sormuyor keratalar. 
Favorim "The Salesman/Satıcı". İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin şahane filmi:






















Ama rol alan çocuk yaştaki askerlerin ürkek bakışları ve savaşın korkunçluğunu insanın içine işleten kurgusuyla "Land Of Mine" ve absürd sahneleriyle "Toni Erdman"a da gönlüm kaymıyor değil. "Owe" amcamıza bile yakışır Oscar. Sanırım bu kez jüri de benimle aynı fikirde olacak ama "Tanna" da dahil hangisine verilse "uyar" derim.

"En iyi Kadın Oyuncu" dalında favorim "Elle" filmindeki roluyla Isabelle Huppert. Kadrolu aday Meryl Streep'i kategori dışı tutuyorum "Florence Foster Jenkins"deki müthiş oyununa rağmen. O benim gönlümün Oscar'ının her daim sahibi ama evde koyacak yer kalmamıştır, biraz da başkaları sebeplensin.






















Ama tabii ki jüri yine "La La Land" ve Emma Stone diyecek.

"En İyi Erkek Oyuncu"ya gelirsek; hiç sevmem ama "Manchester By The Sea"daki roluyle Casey Affleck diyorum. Jüri de öyle diyebilir belki ama yüksek ihtimal yine "La La Land"a bağlayacak ve Ryan Gosling diyecek.

"Yardımcı Kadın Oyuncu" olarak tek favorim var: Viola Davis. "Fences"teki rolüyle aslında "En iyi Kadın Oyuncu" adayı bile olabilirdi ama niyeyse buna layık görmüşler. Jüriyle fikirlerimiz uyuşabilir burada.

"Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında ise "Dev Patel/Lion" diyorum ama jüri ne der onu bilemiyorum işte.

"En İyi Yönetmen" Oscar'ını zaten "En İyi Film"in yönetmeni alır, bu durumda jüri Damien Chazelle'i milyonuncu kere onurlandıracaktır. Benim gönlüm Kenneth Lonergan'dan yana.

Ve son olarak "En İyi Kostüm" dalında tek adayım var: "Florence Foster Jenkins". Jüri bunu da "La La Land"a verirse batsın bu dünya!






















Törende görüşmek üzere...

1 yorum:

  1. Bence de jürinin tek ve mutlak adayı La La Land, izleyici çözdü bu işi:)

    YanıtlaSil