.

.
.

17 Ocak 2017 Salı

ÇELINÇLI YAZI

Sabah uyandığımda ayaklarım yorganın dışından bana "günaydın" demekte idiler biraz üşümüş olarak. Artık nasıl bir uyku uyuduysam yorganın boyu enine dönmüş, zavallı ayacıklarım soğuğa maruz kalmıştı. "Ayağını yorganına göre uzat Leylak, ayağını yorganına göre uzat" diyerek kazıdım kendimi yataktan. Bir süredir bedenim ruhuma direniyor, ruh "kalk" derken beden "yat" diyor, müdahale edip kafasına vurmak gerekiyor bedenin ruha uyum göstermesi için. Bu sefer spatula kullandım ve kazıdım kendimi yataktan. Bir yandan da "niye ayağımı yorgana göre uzatacağım yav, yorgan uzasa ya" diye söyleniyordum. Bir arkadaşım var, ne zaman bir dilek sözkonusu olsa ve ben "Aman Allah sağlık versin başka bir şey istemem" desem kızar, "Yav memur zihniyetiyle dileme, sen iste de vermezse vermesin" der güleriz. Yavaş yavaş akıllanıyorum galiba :)

Bloglardaki durgunluğu gidermek adına ara ara meydan okumalar yapıyoruz, takipçiler bilir. Sonik Hanım yeni bir tane başlattı, siz de katılmak isterseniz tıklayın Sonik Hanım yazan linki. 17 soru var ve uyumlu olsun diye ayın 17'sinde başlattık. Ben yaş ortalamasını yükseltme kontenjanından katılıyorum ama ilk soru biraz zor, çalışmadığım yerden gelmiş. Ne de olsa eski öğretmenim, bende mazeret bol, "Elektrikler kesikti, büyük büyük nenem öldü, sular akmıyordu, ben o gün sınıfta yoktum" desem, cık yemezler iyisi mi bir şeyler yazayım olsun bitsin :)

Çelınç 1:

-Beş sözcükle kendini anlat:

"Bana sözcükler yetmez ki" dermişim :)

1- Ruhu hâlâ 15 yaşında
2- Kitap Kurdu
3- Kendiyle dalga geçebilen
4- Hayır diyemeyen (ve bunun hayrını görmeyen, bir türlü akıllanmayan)
5- Ve galiba eğlenceli

Ayh utandım şimdi, insan kendini niteleyince övünmüş gibi oluyor, belki dıştan böyle görünmüyorum kendimi öyle sanıyorumdur. O zaman siz anlatın ben neyim :)

Kendime ne zamandır istediğim mühürü yaptırdım, hem de kendi tasarımımla. muhurce.com a sipariş verdim ve çok memnun kaldım, özenli çalışıyor, fikrinizi alıyor ve siparişinizi gecikmeden gönderiyorlar. Kendi tasarımınızı uygulatabildiğiniz gibi hazır tasarımlardan seçme şansınız da var, fiyatlar da benzer sitelere göre daha hesaplı:


İlk olarak şu anda okuduğum kitapta denedim. "Kasım Yağmuru" bana sevgili Macera Kitabım Özlem'in geleneksel yeni yıl hediyesi. Yazarın adına her baktığımda gülüyorum, öttür, düttür gibi bir şey :) Kitap güzel gidiyor ama, değişik bir yazım tarzı var ve ilk kez İzlandalı bir yazarın kitabını okuyorum. 

Antalya bu aralar yağışlı, eve kapandık kaldık, sevimsiz bir kış yaşıyoruz, her bakımdan. Kendimize küçük keyifler yaratmasak hayat çekilir gibi değil. Ben gidip kahve içeyim, sonra da öttürlü düttürlü kitabıma döneyim. Kalın sağlıcakla...

11 yorum:

  1. O beş maddeye "En güzel pastane arkadaşı"nı eklemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ruhum 15 yaşında demene şiddetle katılıyorum 😂 Mühürün De hayırlı uğurlu olsun efendim 😃 Öperim

    YanıtlaSil
  3. "Gönül kocamaz kızım."der durur anacığım. Artık çok iyi anlıyorum onu. Meğer aynı yaştaymışız. Hep on beşinde ne güzel di mi...

    YanıtlaSil
  4. Hepsine katılıyorum... Doğru sözcükler olmuş..

    YanıtlaSil
  5. canımsın
    ben de katılayım
    sanki bloğuma ölü toprağı serpildi
    haklısın
    bir neden olsun da yazalım
    bu instagram çıkalı mertlik bozuldu
    seni tanıdığım için çok mutluyum
    bu 5 maddeden daha fazlasın leylağım
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  6. Yazdım Leylakcığım, seni takip ederek 17'yi tamamlamak azmindeyim. :))

    YanıtlaSil
  7. Bu aralar bende mühür arayışı içindeyim bloğuma uygun bir şeyler bakınıyorum :) Antalya da yaşayan bir blogcudaha :)

    YanıtlaSil
  8. baaaşım üstüne.. biir..
    gönül çelen.. hatırşinas.. sabırlı.. bunlar benim leylağım..
    atalet

    YanıtlaSil
  9. Sen benim için, gönlü gülen kadınsın. .Seviyorum seni 😍😍😍

    YanıtlaSil
  10. Kendiyle dalga geçebilen insanlara bayılıyorum. Ne güzel anlatmışsınız kendinizi :)

    YanıtlaSil
  11. Çok özlemişim seni okumayı, yazmayınca okumuyorum da... Geçen çevirdiğim kitaptan öğrendim İzlanda'da soyadları dottir ile bitiyorsa kızı demekmiş yani Ava Olafınkızı :-) Mührün çok güzel ne zamandır ben de istiyorum tembellikten irtibata bile geçemedim tepe tepe kullan. fermina daza ile ikiniz beni de çelınca kışkırtıyorsunuz...

    YanıtlaSil