.

.
.

30 Eylül 2016 Cuma

ŞALANJJJJ 1-2-3-4-5

Ne demiştik, "şalannnnjjjj" demiştik, dediysek yaparız. Yaparız ki yaş ortalaması yükselsin daha ciddi olsun :) Yalnız biraz geriden başlarız, neden, yaşlı başlı insanız çünkü. Ancak yerimizden doğruluyoruz belimizi tuta tuta, dizlerimiz takırdıyor yürürken, kalem-pardon klavye-tutan ellerimiz uyuşuk, o yüzden arkadan gideriz tin tin tin, gölge gibi (Az daha böyle devam edersem beni bakımevine kapatacaklar, iyisi mi kesip sesimi başlayım şalanjja). Efenim sorular şöyle, ben Ferminaanım'dan feyz aldım, o da Zihin Bey, Afede ve Mariposa Hanımlardan sanırsam:

1- Sizi mutlu eden bir şarkı
2- Hayalimdeki meslek
3- Öğrenmek istediğini yetenek
4- Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz ay
5- Size ilham veren şarkı sözü
6- Dünyada değiştirmek istediğiniz 5 şey
7- Korkmasanız denemek isteyeceğiniz şey
8- Bu hafta başınıza gelen en iyi şey
9- Size birini hatırlatan şarkı
10- Size ilham veren birisi

Haydi bakalım, göbek atalım. Yok yav göbek atmayacaktık, cevap yazacaktık, o zaman ilk soruyla başlayalım ve 5'e kadar devam edelim ki gençlere yetişelim:

1- Sizi mutlu eden bir şarkı:

İlkgençliğimde oturduğumuz evde üst katta doğma büyüme "Angaralı" bir komşumuz vardı, bir şey tam istediği gibi oldu mu değişik bir vurguyla "İşteheee buuu!" derdi, beni mutlu eden şarkı-daha doğrusu türkü-de işteheee buuu, "Çömüdüm yar":


Şaka tabii, dinlemeye doymadığım, beni mutlu eden şarkı aşağıda, Göksel Baktagir kanunu ile seslendiriyor: "Yalnız Sen"

 2- Hayalimdeki meslek:

Büyüyünce doktor olmak istiyorum teyzeciğim, amcacığım. Hastalara şifa, dertlilere deva oluciiiiim (Olamadı). Hayalimdeki mesleği belirlemek bu saatten sonra biraz komik olacak ama sanırım sanatla ilgili her meslek beni mutlu ederdi. Üşenmesem üniversite sınavına girip Sanat Tarihi bile okuyabilirim ama kim uğraşacak şimdi onunla. Hal böyle iken tam 25 sene en sevmediğim işi yaptım, Meslek Dersleri Öğretmenliği, şuraya altalta 25 senede girdiğim dersleri yazayım da acıyıp hak verin bana:

-Maliye
-Ekonomi
-Muhasebe
-Çeşitli Hukuklar (Deniz Ticaret Hukuku bile, pes diyorum yahu)
-Kooperatifçilik
-Daktilografi
-Turizm İşletmeciliği
-Pazarlama
-Sigortacılık
-Reklam ve Propoganda
-Mesleki Uygulama
-Büro Tatbikatı
-İstatistik
-Turizm-Sanat Eğitimi
Ve şu anda müfredatta olmadığı için unuttuğum birkaç tane daha. Iyk, gel de sev bu dersleri. Şu anda ise en sevdiğim mesleği sürdürmekteyim, yaşasın EMEKLİLİK.

3- Öğrenmek istediğiniz yetenek:

Tam da şu ilk soruda ikinci şarkıdaki adamın yaptığı şey: Kanun çalmak, mümkünse Göksel Baktagir gibi çalmak.  Olmayacak duaya amin dediğimin farkındayım ama ne olurdu yani olsaydı. Haydi bir tane daha gelsin o zaman, "Gülrû":


4- Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz ay:

"Nisan, Mayıs ayları/Gevşer gönül yayları" demiş diyen her kimse. Aynen öyle ilkbahar beni benden alır. Ankara'nın bahar kokusu burun deliklerime dolar mesela ne zaman düşünsem. Antalya zaten bir ilkbahar cennetidir. Kıştan nefret eden bir kişi olarak coşkuyla karşılar, hüzünle uğurlarım Nisanı ve Mayısı. Nisan dallarda tomurcuklanan çiçektir, ot kokusudur, mavi gökyüzüdür, göz kırpan güneştir, babamın kesekağıdında getirdiği çağladır, kardeşimin doğduğu aydır ve Mayıs onun ektikleriyle beslenip semirir, gelişir. Nasıl sevmem...

5- Size ilham veren şarkı sözü:

Bestesi ve güftesi Ahmet Rasim'e ait bir şarkının, "Pek revadır sevdiğim ettiklerin" şarkısının bir sözü pek ilham vericidir:

"Gez, görüş, eğlen, sıkılma, zevke bak
Bir gelir insan cihane, durma çak"

Durmadan içmesek de olur ama adam doğru söylemiş.  Haydi dinleyelim, Melihat Gülses seslendirsin:


Eh yetiştim değil mi genşler, o zaman yarına kaldığımız yerden devam :)

11 yorum:

  1. Daktilografi ile Reklam ve Propaganda derslerine kayıt olmak istiyorum :) Hislerimi el ilanları halinde hazırlayıp bir helikopterden Ankara'nın üzerine yağdırmak gibi bir hayalim var.
    Ay emeklilik en güzel meslek hakikaten, ben neden düşünemedim bunu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın düşük ücretli ders vereyim sana diyeceğim ama unuttum gitti be, boşver çok mu lazım :) Helikopterden atacağın kağıtlara buluruz yazacak maniler :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Derdiiiinden çüürüdüm yaaar :) Gittin yine fikrimin ince gülü, hani verdiğin sözler :)

      Sil
  3. Leylak dalı'm haberin var mı bilmem, ben söylemiş olayım, eğer dört senelik üniversite diploman varsa açıköğretime sınavsız girme hakkın var, sanat tarihi okumak istiyorum diyorsun ya. Yakışır bence Leylak Dalı'mıza.

    YanıtlaSil
  4. yaa evet emeklilikkk hayallerimi süsleyen mesleeek nasıl unuttum bunu :D özellikle de şu aralar emeklilik gelmedi yea diye etrafta dolaşırken emeklilere çok özeniyorum gerçekten çok şanslısınızz :)

    Göksel baktagir 'i hiç dinlememiştim şimdi bir ilk oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla size de kısmet olsun emeklilik.
      Sevdiniz mi peki Göksel Baktagir'i?

      Sil
  5. Müthiş hızlı bir başlangıç olmuş! Asıl bizler size yetişemeyiz, hem hızınıza hem hayallerinize :) Göksel Baktagir ve Sazendeler harikadır, bir dönem konserlerine giderdim. Ben de reklam dersini istiyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel sözler, sevindim valla :) Boşverin reklam dersini birlikte Göksel Baktagir dinleyelim :)

      Sil
  6. merhaba. sizi hep duyuyordum 2 balık esra dan ama ancak kısmet oldu girip dolaşmak sayfanızda. Çok dolu, iç açıcı, nefis bir blog. Elinize sağlık:)

    Ben de kitaplar üzerine https://onumarkamkitap.blogspot.com.tr/'de hayat ve Bodrum üzerine de http://kalemimdenhayat.blogspot.com.tr/'de yazıyorum. Beklerim :)

    YanıtlaSil