.

.
.

19 Nisan 2016 Salı

GÜLÜMSE (ÇELINC 8)

Bir haftayı geride bıraktık bile meydan okumamızda. İyi gidiyor iyi, bloglara hareket geldi. "Çırayı gören geliyor" derdi annem, bu da o hesap oldu, çelıncı gören "ben de katılayım" diyor. Böylece âtıl duran bloglarla da hasret gidermiş oluyoruz.

8. günün sorusu şöyle:

-Sizi gülümseten bir şey?

Genelde güler yüzlü bir insan evladı olduğum söylenir, fotoğraflarda mesela 32 dişimi sayabilirsiniz (esasen çok acı ama 32 dişim yok, pek çoğu dişçi koltuklarında şehit ya da gazi oldular, 20 yaşında çıkanlar 20 yaşlarını göremeden gittiler, ağzımın içi yabancı nesneler ordusuyla işgale uğramış durumda ama ben yine de porselen porselen gülümserim). Bu nedenle beni güldüren de, gülümseten de pek çok şey olabilir ama bunlardan pek azı bir komedi filmidir. Komedi filmi özürlüyüm. O kadar azında gülerim ki artık gitmemeye karar verdim. Milletin kahkahadan koltuktan düşeceği sahnelerde ben bön bön perdeye bakarım. Beni güldürebilen ender bir kaç komedi filminin kahramanı ise ezelden ebede Şener Şen'dir, bilhassa "Badi Ekrem"ken.


Beni gülümseten pek çok şey vardır ama ilk sırada yer alanlardan biri kitaplarımdır. Ne zaman gözüm kitaplıklarıma ilişse farkına varmadığım bir gülümseme gelip yerleşir yüzümün alt bölgesine. Bir nevi sevindirik olurum, "Ayyy iyi ki bunlar benim kitaplarım" demeye getirerek :) Bak yine gülümsedim. 


Sonra bilhassa şu arkadaşın suratına ne zaman baksam aynı şapşal gülümseme benim de suratıma yerleşir. Bayılırım Çarli'ye, beceriksizliğine, naifliğine, iyi niyetine, o tutunamayan hallerine. 


Soru bir şey demiş ama çok şey yazdım, daha da yazabilirdim ama abartmadan gideyim ben. Yüzünüzde gülümsemenin eksik olmadığı bir gün olsun...

12 yorum:

  1. Aman allahım ne çok kitabınız var ve ne kadar düzenliler. Temizlik hastası değilim ama o kitaplıkların tozunu nasıl alıyorsunuz? :) Benim gibi sadece görünen yerleri mi :)
    Gülümsemeniz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünen odada bir bu kadar ve diğer odalarda da en az bu kadar daha var, ondan gülümsüyorum işte. Toz mu, boşverin ya, kitap tozu sağlıga yararlıdır :)
      Hepimizin gülümsemesi daim olsun...

      Sil
  2. Kitapları görünce yada yeni bir kitap alınca bende çok mutlu olur. Gülümser, hatta o kitapları okumadan önce öpüp, okşarım :)
    Daima gülmeniz temennisi ile...

    YanıtlaSil
  3. Yav ben de mi girsem bu işe ki?!

    YanıtlaSil
  4. Badi Ekrem, funku! :))
    Ama buna gülemeyen olabilemesin lütfen, dalılırım(sultan)! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Badi Ekrem için üç defa: Sağol sağol sağol :)

      Sil
  5. Şener Şen benim Türk sinemasında en sevdiğim oyuncudur. Onun eski Türk filmlerindeki karakterlerine bayılırım. Bin defa izlesem yine gülerim.Keşke daha çok film çekse.

    Kitaplığına, kitaplarına bayıldım. Fotoğrafa bakınca ben bile gülümsedim, seni düşünemiyorum :-) Bende bunların 3'te biri kadar kitap vardır ama kitaplarım beni de mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler, umarım kitaplarınızın sayısı giderek artar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. http://cizgifilmhikayeleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Blgn Şener Şen'i en çok Hababam sınıfında oynarken çok gülümserim harika rolleri oluyor doğrusu bizde kızımla Aliağa petroliş Ayaktakımı tiyatro grubunda oyun sergiliyoruz 9 senedir amatörüz ara rollerdeyiz doğrusu sanatta bir başka oluyor

    YanıtlaSil