.

.
.

23 Aralık 2015 Çarşamba

HOŞBULDUM ANTALYA

Geleli 4 gün oluyor aslında, koşturmaktan ancak fırsat buldum iki satır yazmaya. Malum ev halleri giderken ayrı telaş, dönerken ayrı telaş. Uzun süreli gitmelerden bezdim desem de hayat akışını senin keyfine uydurmuyor ne yazık ki. 

Sisli, ayaz ve sevimsiz bir sabahta-daha doğru sabahın köründe-ayrıldık Ankara'dan. Sis kilometrelerce eşlik etti yolculuğumuza, kırağı kar misali yerleşmişti yol kenarlarına, ağaçlara ve asfalta. Bildiğin buz üstünde yol aldık neredeyse Afyon'a kadar, Afyon soğuk ama güneşliydi. Aç karnımızı karışık tost ve aile boyu çayla doyurup tekrar yola çıktık, bir süre sonra iklim değişti Akdeniz oldu, gözünü seveyim. "Buraları rüzgar, buraları yağmur/Sol omzuna güneşi asmadan gelme" demiş ya Oktay Rifat, sözünü dinledim. Antalya pırıl güneşti, ben getirdim ayıptır söylemesi, sol omzumda :)

Getirdim getirmesine de bir kere olsun çıkıp şöyle sokaklarda, parklarda, cafelerde dolaşıp oturdun mu diye sorun bakalım, hadi hadi çekinmeyin sorun. Daha denizi görmedim yeminle; geldim, eve girdim, iş yapmaya başladım hala evdeyim. Bir kere peynir almaya markete, bir kerede paket göndermeye kargocuya gittim o kadar, onlar da evin dibinde zaten. Hem bitmek tükenmek bilmeyen bir ev toparlama devinimindeyim, hem de evi özlemişim. Sanırım gerçek sebep bu. Buzdolabını açmak için hala balkona çıksam da, tabak almak için açtığım dolapta elime tencereler gelse de, elektrik düğmelerinin yerini şaşırsam da evimdeyim ya, üç gün sonra asıl yerlerini bellerim, evim evim güzel evim derim de başka bir şey demem. Yaş ilerledikçe anneanneme benzedim. Bize gelirdi, iki gün geçmeden gitmeye kalkardı "evim, bucağım" diye, haklıymış kadın. Herkesin evi kendine şahane. 

Kitaplıkla başım dertte, Ankara'dan getirdiğim okunmuş, okunacak kitapları sığdıracak yer bulamadım. Onu oraya, bunu buraya derken zor bela sıkıştırdım raflara ama aradığımı bulmak hayal gibi artık. Eskiden elimi attığım anda bulurdum aradığım kitabı, dün tüm kitaplıkları altüst ettim de aklımdaki kitabı bulamadım, caydım aramaktan. Bugün sabah kargoyla gelenleri ne yapacağım bilmiyorum. İlave kitaplık demeyin, zira evde duvar da kalmadı :)


Son iki ayın sevimsiz durumları, ilaveten memleket halleri yeni yıl havasına girmeme engel oldu, geleneksel likörümü bile yapamadım. Ama dün "kalk Leylak hanım" dedim, "gönlüne küsmekle olmaz bu iş, biraz ışıltı, biraz renk gelsin eve, göz-gönül açılsın, moraller şarj olsun". Mütevazı ağacımızı kurduk, süsledik, ışıldattık, biraz şenlendi gönül. Üstüne postacı kapıyı kargoyla çalınca günün mutluluk sebebi de hasıl olmuş oldu. Bu küçük mutluluklar da olmasa çek yorganı kafana, gir depresyona bu ülkede. 

Şimdi sevgili dostlar ütü yapmam lazım, karşıma bir de film açtım mı farkına varmadan yığılır ütülenmişler. Kendime kolay gelsin, sizlere iyi günler dileyerek gidiyorum. Kalın sağlıcakla...

10 yorum:

  1. Evinize hoş gelmişsiniz. Size kolay gelsin babanıza tekrar geçmiş olsun.İyi yılllar.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Benden de en güzel yeni yıl dilekleri gelsin size, sevgiler...

      Sil
  2. Hoşgeldin. Yazılarını da seni de özlemişim ben. Pazar listesi yapsan okurum yani, o kadar :)
    Seni çok öpüp ne yazık ki işimin başına dönüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın ya, yarın buranın pazarı, listemi sana da kopyalayacağım :)
      Ben de seni öpüyorum çok çok, bugün gelen kargo için de bir kez daha öpüyorum...

      Sil
  3. Yolculuk zorlu geçmiş belli ki.. Neyse artık evinizdesiniz. O sözünü ettiğiniz küçücük mutluluklar kocaman olsun!
    Ben de şu ütü işini biriktirmeden yapmaya çalışıyorum. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Afyon'a kadar biraz zorluydu, sonra güzelleşti :) Karşıma bir film açarak yapmaya başladığımdan beri ütüyle hiç sorunum kalmadı zaten ev işleri içinde bir tek onu severim şaşırtıcı ama :) Size en güzel yeni yıl dileklerimi ve sevgilerimi yolluyorum...

      Sil
  4. Ben de Afyon'da kar gorunce afallamistim. Ama afyon'dan sonra Usak derken hayat basliyor ya, iste o cok keyifli, Izmir yolunda tabi.
    Mutlu bir kis olsun. Ankara cok cok sogukmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet, herkes çok soğuk diyor Ankara için, iyi ki kaçtık :)
      Gerçekten mutlu bir kış, mutlu bir yıl olsun, geçen yıl hepimizi çok zorladı. Sevgiler yolluyorum...

      Sil
  5. Ne güzel, sağlıkla huzurla bir sürü kitapla evinde keyifli günler Leylak Dalı ..

    YanıtlaSil
  6. Ankara'ya bahar gelene kadar güzel havalardan söz etmek yok Leylak hanımcım. Kasvetttt, soğukkkk, sisss ve battaniye altı bunalımlardayız, çatlarız ortadan çat diye bilesiniz.

    YanıtlaSil