.

.
.

16 Ekim 2015 Cuma

ÖFF!



Sıkıldım...

Boş boş tavana bakmaktan sıkıldım, dün gittiğim ziyarette sıkıldım, evde oturmaktan da sıkılmıştım zaten. Eskiden sıkılmadığım için şimdi sıkıldığıma daha çok sıkıldım. Elbise dolabının kulpuna iliştirilmiş kuş biçimindeki objenin uzaktan kocaman bir çekirgeye benzemesinden sıkıldım. Kısacık ve daha bitirmeden aklımdan çıkan öyküler okumaktan sıkıldım. Duvardan bakıp sürekli gülümseyen, milattan önce çekilmiş düğün fotoğrafımızdaki genç kadınla aramızda yıllar olmasından sıkıldım. Pazarda her hafta tezgah açan çiçekçinin yerine uzun donlar satan bir satıcının yerleşmesine sıkıldım. Dünyanın parasına aldığım hünnapların yarısının çürük çıkmasına sıkıldım. Mütemmim cüzüm haline gelen geniz akıntısından sıkıldım. Kahve içmekten bile sıkıldım-ki bu pek hayra alamet değil-sıkıldığım için ellerimle koltuk kenarında tempo tutmaktan sıkıldım, insanların cahilliğinden, dünyanın kötülüğünden sıkıldım. "Frigo" diye pazarladıkları şeyin Magnum'un dörtköşe kopyası olmasından sıkıldım, ağzıma gelen tadın bana frigoyu çok seven annemi ve Anafartalar Caddesi'ndeki frigocuyu anımsatmamasından sıkıldım. Patateslerin lekeli, domateslerin tatsız olmasından sıkıldım. Hala bitmeyen nemden sıkıldım, terlemekten daha çok sıkıldım. Sanal alemde ayar veren insanlardan ve iki postumdan birine yorum bırakıp Uludağ'daki otellerin reklamını yapan şahsiyetten sıkılmanın ötesinde sıkıldım. Durmadan uzayan ve bu aralar aynı sıklıkta dökülen saçlarımdan sıkıldım. Bu kadar çok sıkıldığım için kendimden sıkıldım.

Ben gidip bulgur pilavı pişireyim, sıkıntım geçince görüşürüz...

6 yorum:

  1. Ben de çok sıkıldım...Zeynep Sarıkaya' dan hele çok çok sıkıldım...Uludağda'ki otelelr kafana geçsin diyorum her seferinde..
    Zaten canım alabildiğine sıkkın, bi de o ...

    Ama müjde bugünastroloğun biri Kasım ayında rahatlıyoruz dedi. Sanırım hep birlikte uzat boşluğunda uçuşucaz...

    YanıtlaSil
  2. Sen sıkıldıkça dökülmesin o saçlar...Bulgur pilavı iyi gelmiştir umarım :))) sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. senden farklı değilim. evde olmaktan sıkıldım, hem de çok sıkıldım. dön dolaş aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım.kendimi meşgul edecek pek çok etkinliğin içindeyim ama onlardan da sıkıldım.
    sanırım toplum olarak şu aralar belirsizlikten sıkıldık...

    YanıtlaSil
  4. Ay kıyamam. Bu sıkılma hepimizin ortak derdi galiba. Ben de hem sıkılıyorum hem de hayat çok tatsız tuzsuz geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Hayat (ülke) hepimize çok ağır geliyor, gündelik yaşamımızı da karartıyor galiba..Hepimiz bir şekilde sıkkın ve mutsuzuz.

    YanıtlaSil
  6. :) sıkıldım dedikçe sıkılıyor insan.Boşver geçip giden zaman sıkıyor aslında canımızı.Blog falan hikaye avunmak için.Bir yudum mutluluk istiyor insan, huzur yetmez bazen..

    YanıtlaSil