.

.
.

17 Eylül 2015 Perşembe

STEVE MCCURRY SERGİSİ'NDEN

O'nu hepimiz iri yeşil gözleriyle  objektife bakan Afganlı kız Sharbat'ın fotoğrafı ile tanıdık. Fotoğraf National Geographic dergisinde yayınlandıktan sonra çok ilgi görüp dünyanın en çok tanınan fotoğrafları arasına girmiş ve 2002 yılında derginin ekibi Sharbat'ın izini sürüp 3o yaşındaki halini bir kez daha fotoğraflamıştı. İşte ilk fotoğrafı çeken Amerikalı fotoğrafcı Steve McCurry'nin bugün itibarıyle Cermodern'de açılan sergisini Antalya'ya giderayak geziverdim. Fotoğrafların her biri ayrı ayrı güzeldi, karşısında saatlerce durulup seyredilecek kadar ilgi çekici ve bir hikayeye konu olacak kadar da anlamlıydı. Fotoğrafların çoğu Afganistan, Burma, Tayland ve Hindistan'da çekilmiş. Sergi 13 Aralığa kadar Pazartesi hariç her gün 15 lira karşılığı gezilebilir. Eh ben gezerim de Ankara dışındaki takipçilerimi mahrum bırakır mıyım, hâşâ. Aşağıda sizler için sergiden çektiğim kareler var, buyrunuz bakınız:



 













Hazır gelmişken alt salondaki Erkut Terliksiz'e ait "Canavar Terbiyecisi" isimli sergiyi de gezdik. Birkaç kare de oradan:






4 yorum:

  1. Yukarıdaki kadının fotoğrafını görünce bana Afgan kızını hatırlattı. İkisini de çeken aynı kişiymiş :-) Afgan kızı en sevdiğim fotoğraftır. Hatta ileride evime bir örneğini alıp asmak istiyorum. Sanatçının diğer fotoğrafları da çok güzel ve etkileyici. Paylaşımınız için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten hepsi çok güzel,uzun uzun incelemeye itiyor insanı o.o

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelmiş fotoğraflar, bayram dönüşü ayarlayıp gitmek şart oldu :) Filin yaslandığı çocuğun hikayesini yazabilir myim :) Filin bakışı çok güzelmiş..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Leylak Dalı,
    Sergiden haberdarım, ama Ankara'da değilim. Ne iyi oldu da orayı biraz olsun taşıdınız buraya.
    Mutlu günler :)

    YanıtlaSil