.

.
.

6 Mayıs 2015 Çarşamba

FİLM MEYDAN OKUMASI 17 VE HIDRELLEZ

Bu yıl ruh halim Hıdrellez'i her zamanki gibi heves ve coşkuyla kutllamama engeldi. Ne dileklerimi süslü kağıtlara yazdım, ne onları asmak için saksıda güller satın aldım, ne de sabahın köründe Yat Limanı'na inip tekneyle açılarak Delikli Taş civarında suya bıraktım. Bu tarz ritüelleri severim oysa. Tek yaptığım dileklerimi-ki onlar da çocuklar adına idi-bir kağıda yazıp vazoda duran kurumaya yüz tutmuş gülün sapına mandallamak, sabaha karşı da güç-bela uyanıp gözümü ovuşturarak gülün sapından aldığım kağıdı musluk suyuna tutmak oldu. Bir nevi Rönesans gerçekleştirdim Hıdrellez'de, benim Rönesans'ın görkemi eskisinden düşüktü ama olsun varsın, belki böylesi daha çok işe yarar. Cümlenizin dilekleri kabul olsun diyor ve 17. günün sorusuna geçiyorum:

17- Geçen sene izlediğiniz en iyi film hangisiydi?

Esasen geçen yıl festivalde oldukça iyi filmler izledim, bir değil birkaç tane sayabilirim ama uzatmamak adına bir yerli, bir yabancı filmle cevaplayacağım:


"Whiplash"ı henüz Oscar adayı olmadan, Altın Portakal Festivali zamanı izlemiştim. Müzikal ağırlıklı filmlerden pek hoşlanmadığım için tereddütle girmiş coşkuyla çıkmıştım. J.K.Simmons'un oyunu muhteşemdi, caz müziği ziyafeti de bonusu.


Geçen yıl izlediğim yerli filmler arasında "Kış Uykusu" açık ara  zirveye oturur. 3 saatlik uzun performansına, dialoglara dayalı akışına rağmen adeta nefes almadan ve hiç sıkılmadın izleyip büyük bir doygunluk hissiyle salondan ayrıldığım bir filmdi. Nuri Bilge Ceylan varolsun...

2 yorum:

  1. Hıdırellez umut olsun inşallah. Dileklerimiz kabul olsun. Whiplash'ı bende beğendim. Gerçektende başroldeki oyuncular "oyunculuk böyle olur" dedirtiyor.

    YanıtlaSil
  2. Whiplash'in daha fazla ödül almasını isterdim. Çok güzel filmdi cidden.

    YanıtlaSil