.

.
.

21 Nisan 2015 Salı

FİLM MEYDAN OKUMASI 2

Evet, geldik ikinci güne. Burun musluğu şarıldamaktan damlatmaya evrilmişken ikinci soruyu da cevaplayayım istedim. 5. soruya kadar tamamen iyi olmayı amaçlıyorum, ya kısmet :)

2- En son izlediğiniz film hangisi?


En son izlediğim film bu: PK. Afişten anlamam gerekirdi ama işte bu aralar o kadar çok sözü edildi ki eksik kalmayayım dedim. Afişin başka versiyonları da var ayrıca:




Efenim uzaylı dostumuz-ki kendisine aile arasında PK diyoruz, "Peekay"ın bir nevi kısaltılmışı, Hintçe'de sarhoş demekmiş-yeryüzüne iner ve iner inmez onu gezegenine geri götürmek için gerekli kumanda cihazını uyanık Hintlinin birine kaptırır. Kalır ortada kelimenin tam anlamıyla dımdızlak, zira kendileri gezegenlerinde hiçbir giysi giymemekte imişler, incir yaprağı bile yok. Allahtan kumanda cihazını çalıp kaçan Hintli'den son anda çekip aldığı teyp vardır da incir yaprağı niyetine onu kullanır. Sonrası PK'nın hayatta kalabilme, kumanda cihazını tekrar eline geçirebilme ve bu arada şarkılı türkülü, gerdan kırmalı, göbek atmalı felsefi, dinsel, yaşamsal sorgulamalar yapma mücadelesidir. Kendisine bu konularda tesadüfen karşısına çıkan gazeteci kız Jaggu yardımcı olacaktır. 

Filmle ilgili olarak sosyal medyada o kadar övücü şeyler okudum ki bütün bunlar filmin ilk dakikalarından hissettiğim hayal kırıklığının belirtisi idi. Halkımla uyuşamıyorum, bunu anlamalıyım artık :) Bollywood filmlerine oldum olası bayılmam (çocukken seyrettiğim Sangham'ı kategori dışı tutuyorum), bana iyi kotarılmamış okul müsamerelerini hatırlatır. Ayrıca ben müzikal film de sevmem, güzelim Moulin Rouge'den bile çok sıkılmıştım izlerken. E o zaman ne diye izledin diyeceksiniz ve haklı olacaksınız ama merak işte, kediyi öldürebiliyor yerine göre. Ben PK rolündeki Aamir Khan'a hayatta ve Bollywood maceralarında başarılar diliyor ve üçüncü günün sorusunda görüşmek dileğiyle  kaçıyorum...

15 yorum:

  1. Bu filmi çok merak ediyorum bir türlü izleyemedim.

    YanıtlaSil
  2. Hint filmlerinin bir istisnası da "Salaam Bombay"dir, ağırlıklı olarak amatör oyuncularla çekilen film aynı zamanda filmde anlatılan hareketin de başlangıcı olmuştur. Kesinlikle izlemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu izlemedim ama referansınıza güvenirim, izleyim bari...

      Sil
  3. Ben de Hint filmlerini hiç sevemiyorum ya. Belki Barfi filmi bir istisna olabilir düşündüm de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka istisnaları, toptan çöpe atmayalım :)

      Sil
  4. Hayatta izlemem bunu ben kendi rızamla. O kadar net konuşuyorum ahaha. Birileri zorlarsa... o zaman el mahkum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi Cessie, haydi Cessie, haydiiiii :) Ahan da zorladım seni, haydi bakalım :)

      Sil
  5. Hint filmlerini ben de hiç sevmem aslında, ama bu filmi geçen akşam izledim. anlatmaya çalıştığı şeylere bayıldım tek kelimeyle. dini ritüeller, inançlar, din adamları.. bence şahaneydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet esasen değindiği şeyler doğruydu, güzeldi ama ben değinme biçimine takıldım işte :)

      Sil
  6. ben hint filmlerini çok beğeniyorum özellikle de sosyal mesaj veriyorsa.sürekli vıcık vıcık her filmde aşktan bahseden Amerikan filmleri artık cok sıkıyor.olaya; çok farklı bir kültüre sahip insanların işlediği konular, olaylara bakış açıları, dekorları nasıl acaba diye bakınca ortaya enteresan şeyler çıkıyor ve benim cok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra seversiniz elbette, bu bir ilgi alanı meselesi, yerine göre benim de sevdiklerim oluyor tabii ki, aslında kategorize etmemek gerek diye düşünüyorum :)

      Sil
  7. Sevgili Leylak Dalı, sana güzel bir hint filmi önerim var, izledin mi bilmiyorum ama izlemediysen mutlaka bir bakmanı tavsiye ederim. Filmin adı: "Dabba/The Lunchbox"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, The Lunchbox'u izlemiş ve çok beğenmiştim. Benim derdim şarkılı türkülü Bollywood filmleriyle, yoksa böyle aklı başında olanlara sözüm yok :)

      Sil
  8. Her cocuk ozeldir isimli bir hint filmi seyretmistim. Cok guzeldi. Sanirim bu filmdeki basroloyuncusunun filmi. Eger seyretmediyseniz tavsiye ederim. ( sarkili turkulu degil merak etmeyin ;)

    YanıtlaSil