.

.
.

3 Şubat 2015 Salı

ORDAN BURDAN

Bugün tahminen 8 yıldan beri ilk kez bağlı bulunduğum aile hekiminin çalıştığı sağlık ocağına glukoz, kolesterol gibi bazı kan tetkikleri yaptırmak için uğradım. Daha önce netten araştırıp doktorun adını öğrenmiş, yaptırmak istediğim tetkikleri de garantili olsun diye kağıda yazmıştım. Vatandaşlık numaramı girdim, sıra numaramı öğrendim ve 2. kata yönlendirildim. İçerideki hastanın çıkmasını bekledim, sonra izin alıp geçtim muayene odasına ve bazı tetkikler yaptırmak istediğimi söyleyip yazdığım kağıdı uzattım. En sonda yazan tetkike bakıp "bu ney ki?" diye sordu doktor, evet doktor sordu. Ben ki söylerken yanlışlık yaparım diye daha önceki tetkik kağıdından aynen kopyalamıştım tahlilin ismini. Milyonda bir görülen bir hastalık tetkiki falan değildi istediğim, insülin tolerans testiydi alt tarafı. Söyleyince "hımmm" dedi, "bizde bu yok". Olmayınca bilmemesi mazeret sanırsam. "Sizde ne var, ondan alayım, bildiğiniz bir şey olsun ama" diyemedim tabii ki, "peki o kalsın madem" dedim. Sonra doktor bana kişisel bilgilerimle ilgili 5 soru sordu, 5 ini de üç kere tekrarlatttıktan sonra cevaplayabildim, zira konuşmuyor, fısıldıyordu. Bu kadar çok tekrarlattığım için kızmasın diye çıkarken neredeyse reverans yapacaktım. İnsülin tolerans testinin adını bilen ve işini düzgün yapan tüm doktorları tenzih ediyorum ama bu kadarına da pes diyorum. İki tüp kanımı sağlık ocağına bağışladıktan sonra uzun bir yürüyüşle yapmam gereken bazı alışverişler için bir AVM'ye doğru yola koyuldum, yol boyu duvar yazıları okuduğum için hiç sıkılmadım:




"Ben Nesrin'i Çoook Seviyorum"




Okurken okurken bir de baktım gelmişim :) Alışverişimi tamamlayıp sinemaya girmeye karar verdim, fragmanı ilgimi çeken "İçimdeki Ses"in saati uygundu, biletleri alıp bir arkadaşla yerleştik salona. 



Toplam 8 kişiydik, 2 si aşık çiftti, onlar ikili koltukta film dışı meşguliyetler geliştirdiler, biz filmi izledik. Gülünecek ne varsa fragmandaymış zaten, izlemeye gerek yokmuş. "Olsun evde pineklemekten iyidir" diyerek ayrıldık salondan. Üstüne de sade kahvelerimizi içtik, sefamız olsun, en kötü günümüz böyle olsun. Şimdi gidip bakayım kolesterolüm düşmüş mü :)

8 yorum:

  1. Geçmiş olsun ...
    Sanırım insülin tolerans testi insülin direncini ölçmek için yapılıyor ve aile hekimliklerinde yok ama olmaması çok saçma bence ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O nedenle istedim zaten, sorun aile hekimliklerinde olmaması değil, hekimin o testin ne olduğunu bilmemesi :)

      Sil
  2. Ulkenin hali, ikisi de komik ama hosuma gittin, en komik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha komikleri de vardı ama fotoğrafını çekmek sonradan aklıma geldi :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun Leylak'ımm inşallah tahlillerin normal seyirde çıkar...
    Duvar yazıları çok eğlenceliymiş, öpüyorum
    :)

    YanıtlaSil
  4. Baskalarının da basına gelmiş. Okulların ne yetiştirdiginden ben de emin değilim gercktn :) http://www.eksiduyuru.com/duyuru/618023/gizli-seker-insulin-direnci-vs-tahlili

    YanıtlaSil