.

.
.

13 Ocak 2015 Salı

YAĞMURRRRR


Dün başlayıp sürekli yağan yağmur gece fırtına eşliğinde şiddetini arttırdı ve hâlâ da yağmaya devam ediyor. Geceki rüzgar öyle böyle değildi, bir ara apartmanın kökünden havalanıp başka bir mahalleye konacağını bile düşündüm. Çatıya kimin istiflediğini tesbit edemediğimiz onlarca strafor levhanın fırtınanın musikisi eşliğinde gökte ahenkle dansedip sokağın dört bir yanına yayıldığını gördük sabah balkondan baktığımızda. Bir nevi suni kar misali. Gökyüzü grinin en koyu tonuna bürünmüş, pencereden bakınca yüzümü güldüren Beydağları saklambaç oynamaya niyetlenip bulutların arasına gizlenmiş, görünmüyor. Çınar ağacında kalan tek tük yaprak rüzgarın ve yağmurun kendilerini yere indirmesine inatla direniyorlar, çok sürmez onların da zemini boylaması. Hasılı tatsız, güneşle beslenen bünye hafif depresif durumda, en azından elektrikler kesilmedi buralarda, o da olsaydı hapı yutmuştuk. 

Hava koşulları eve hapsetti, sıkıntımı gidermek için ne yapacağımı şaşırdım. "Saçında Gün Işığı" bitti, Jhumpa Lahiri ile bu kadar geç tanıştığım için kendimi kınıyorum. Uzun zamandır okuduğum en doyurucu kitaplardan biriydi. Türkçe'de yayınlanın diğer kitaplarını almaya niyetlendim ama baskıları tükenmiş. İmdadıma Nadir Kitap yetişti, "Dert Yorumcusu" ve "Adaş" siparişimin 3. gününde elime ulaştı, okunma sıralarını bekliyorlar. 

Dün "Whiplash"ı izledim. Festival sırasında çok beğenilen bir film olmuştu ama ben saatini denk getirememiştim. Gerçekten güzelmiş, azmin zaferi denecek bir olay kurgulanmış, özellikle cazseverlere öneriyorum. 

Şimdi bir çanak mısır patlatıp bu kez "Gone Girl"i izlemeye gidiyorum, dileğim yağmurun en azından hafiflemesi. Kalın sağlıcakla...

15 yorum:

  1. Bolca okunacak kitap varken eve hapsolmak kadar güzeli yoktur herhalde :)

    YanıtlaSil
  2. Fırtına fenaymış, burada dindi sonunda rüzgar, oralar da yatışmıştır inşallah. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fenaydı Çiğdem, bilirsin sen nasıl olduğunu, dindi ama yağmur devam. Bıktırdı inan...

      Sil
  3. Geçmiş olsun ;bu kadarla kalsın lütfen ...Güneşli günlere biran önce kavuşman dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum sağol, benim de dileğim bir an önce güneşli günlerin gelmesi, çok sıkıldım çok...

      Sil
  4. Son yaprak ha, puslu ve güzel fotoğraf.

    YanıtlaSil
  5. Bugün küçük yavrum aradı, Konyaaltı'nda elektrik de kesikmiş. Çok geçmiş olsun Leylâk'ım :(
    Bu gidişe böyle havaların daha beterleri yaşanacak korkarım :(

    O filmi ben de yarın izleyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecem Konyaaltı'nda devrilen ağaçlar enerji hatlarına zarar vermiş, o nedenle uzun süre kesilmiş elektrikler. Hep olur bu kışın fırtınada, hatta birkaç yıl önce kültür merkezinin otoparkındaki ağaçları kestiler arabaların üstüne devrilmesin diye. Cidden çok korkunç bir fırtınaydı. Antalya için normal ama bu sene çok ardarda geldi.
      Filmi beğenirsin diye umuyorum (Whiplash'dan bahsediyorum)

      Sil
  6. Yazmasaysınız bugün mail atacaktım.
    Durum çok kötü dalgalar falezleri aşmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllardır bu şehirde yaşıyorum, bu şahit olduğum en berbat birkaç fırtınadan biriydi. Aslında alışkınız kışın bu havalara ama her seferinde korkutuyor ve ciddi zarar veriyor. Baharda yaptığımız tadilat işe yaramış olmalı ki pencerelerden su bile almadı ev, aman tahtaya vurayım. Denize karşı evi olanlar dalgaların cama vurduğundan şikayet ettiler o derece yani.
      Hala yağıyor ama en azından fırtına durdu, çok sıkıldım ama çok...

      Sil
  7. Leylağım,
    Benim yorum kayıplara karıştı yine, yahu!
    Neyse, geldiyse bunu sil. Demiştim ki, oğlum da Whiplash'dan beğeniyle sözetti, görmeliyim. Adaş'ın kitabını bulamadım ama, filmini seyrettim. Bir de umarım artık güneşiniz ışıldıyordur, dedimdi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorumun gelmedi kuzum, yağmurdandır :) Whiplash'ı senin de seveceğini umuyorum, izlemelisin. Bugün Gone Girl'i izledim, iyi bir gerilim ama çok sarsmadı. Adaş'ın filmi olduğunu bilmiyordum, kitaptan sonra izlerim. Güneşimiz hala ışıldamıyor maalesef, dışarda şarıldak bir yağmur ve ben çok bunaldım artık...

      Sil
  8. Saçında Gün Işığı'nı Selgin'de gördüm, sonra senin de okuyacağını fark ettim ve beklemeye başladım. Bana kitap konusunda ciddi referans olan arkadaşlarımdan birisin. İyi ki varsın :)
    Yağmur da bitip gitsin artık ...

    YanıtlaSil