.

.
.

28 Ocak 2015 Çarşamba

UMUDA DAİR BİR ŞEYLER


Bazen insan dünyanın bütün yükü üstüne binmiş gibi hissediyor ve böyle zamanda küçük sürprizler, beklenmedik bir-iki sözcük yüzünü güldürüveriyor. Sabah zil çaldığında kargo olduğunu tahmin ettim ama beklediğim değil sürpriz bir kargoydu. Aramızın iyi olduğu kargo şubesinin sempatik genç elemanı botlarını merdivene vura vura çıkıp geldi. 2-3 yıldır ağır paketleri o getirir bize, güleryüzlü, saygılı, bir o kadar da içten bir gençtir. Birkaç kez evde misafir varken ve haliyle kurabiye, börek, çikolata türü bir şeyler yapılmışken denk gelmişliği ve benim de teşekkür kabilinden paketleyip vermişliğim vardır. Bugün paketimi teslim ettiğinde aramızda şöyle bir diyalog oldu: "Leylak abla (uzun zamandır abla diye hitap eder :), merdivenden çıkarken ne düşündüm biliyor musunuz?" "Ne düşündün?" "Siz bir geldiğimde bana kurabiye ikram etmiştiniz" "Ah canım ya, keşke şimdi de olsaydı evde yine ederdim ikram ama bu aralar pek o tür şeyler yapmıyorum" "Yok abla, önemli olan kurabiye değil, beni düşünüp ikram etmeniz, ben hiç unutmuyorum bunu". Yav ağlayacaktım neredeyse. Cümle kurabiyeler köpeğin olsun senin diyemedim tabii ama gerçekten iyi geldi. Hâlâ küçük şeylerden mutlu olabilip aklının, kalbinin bir köşesine yerleştirebilen insanlar olması moralimi ve umudumu yükseltti. 

Gün güzel başlangıç yaptı, umarım arkası gelir. Şimdi çıkıp güneşli havadan istifade yürüyüş yapacağım, belki şu sırtında otlar yeşermiş kameran ve ekibini de ziyaret ederim.  Sürpriz yapanlarınız çok olsun...

6 yorum:

  1. Ah Leylağım gözlerim yaşardı okurken. Anladım seni. Anladım, çünkü benzer şekilde dün de ben kendimi kötü hissettim. O boşluk anlarında içe dokunan bir nefes gerçek nefes işte. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok fena oldum.
    Bugün bi hüzün hali zaten.
    Bir akşam apartman görevlisi koca çöp arabasını itekleyen eşi ile zili çaldığında dediğin gibi pasta börek vardı. Çöpten önce onu kaptım servis tabağı ile ikram edeyim içeri çağırayım diye Ali abi servis tabağını aldı :)) Bir şaşkınlık yaşadım saniyelik ama pek de hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  3. Mutlu etmek ve mutluluk bulmak... Ümidini yitirmiş ruhlarımızın ilacı. Daha çok yaşayabilsek böyle an'ları...

    YanıtlaSil
  4. sıcacık bir yazı musmutlu günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. ah müthiş:)) ne güzel ama unutmaması dahası söylemesi.
    Güzel şeyler söylediğimizde karşımızdaki tahmin ettiğimizden daha çok mutlu ediyoruz ama bunu bilmez gibi bazen duygularımızı kendimize saklıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. bir kurabiyenin kırk gün hatırı var :)))
    yüreği ile görüp düşünen senin gibi insanların olması ne güzel
    leylağım http://mavianne.blogspot.com.tr/ seni özledi
    pek yolun düşmüyor sanki
    kahvemi içmeye beklerim :))))
    çptüm

    YanıtlaSil