.

.
.

25 Eylül 2014 Perşembe

BİRTAKIM BÜROKRATİK HADİSELER VE KİTAP MEYDAN OKUMASI (11)

Dün bütün günü devlet dairelerinde, bürokratik işlemler peşinde geçirdim. Uzun zamandır bu tarz işlerden uzak kalmıştım, unutmuşum ne kadar ağır işlediğini, ne çok gereksiz evrak kullanıldığını, ne çok bilgisiz insan olduğunu, ne çok hayatından bezmiş memur bulunduğunu. "Risk" sözcüğünü "riks" diye telaffuz ederek ahkam kesip hava atanından, millet sıradayken önüne çektiği tastan diyet yemeğini kaşıklayana kadar türlü çeşitlisi mevcut. Çilem dolmadı üstelik, yarın daha değişik türleriyle karşılaşmak üzere tekrar kuyruklarda olacağım. Öğle vakti fırsat yakalayınca kendimizi bir İran lokantasına attık kızkardeşle ve safranlı çilav ile beng (umarım doğru hatırlıyorumdur) kebabı yedik, pek enfesti.

 


Zaten günün yegane keyifli anı buydu, sonrası sinir harbi ve koşturma, nefret ettiğim halde vesikalık fotoğraf bile çektirdim. Son 15 yıldır bir sebeple çektirdiğim muhtar teyze kılıklı vesikalıkla idare ediyordum lakin Antalya'daki fotoğrafın Ankara'ya faydası yoktur, el mahkum çektirdim. Üstelik yanımda saçımı tarayacak tarak bile yoktu, parmaklarımı kahkülümden geçirip oturdum makinenin karşısına :)

Kitap meydan okumasına gelince, 11. güne geldik bile, sorumuz şudur:

11. gün: Nefret ettiğin bir kitap:


İlk yayınlandığı zamanlardı, hediye idi ve kapak pek bir huzur verici, pek bir hoş idi. Velakin dışı beni, içi de beni yaktı. Sürekli örgü ören bir takım kadınların abukluklarını okudukça örgü örmekten nefret ettim, şişini bırakan kitap yazmış kardeşim. Üstelik o kadar rağbet gördü ki ardarda devam kitapları çıktı. Ben de mi bir anormallik var acep :)

18 yorum:

  1. En son vesikalık çektirdiğim(10-15 yıl önce) fotoğrafçıda, tarak,fırça,fön, hattâ makyaj malzemeleri bile vardı. Seninkinde yokmuş demek :)
    Allah yardım etsin(işlemler için.
    Ben de şişleri ve tığları bırakıp bir kitap çıkartayım diyorum. Bir okuyan bulunur nasıl olsa :)
    Öpmeden gitmiyorum tabi ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fotoğrafçı biometrikte uzmanlaşmış galiba, hiçbir şey yoktu valla, çok da derdim olmadı, sen benim nüfus kağıdımdaki fotoyu görsen kaçarsın :)
      İşlemler için her türlü yardıma ihtiyacım var, çok basit sandığmız bir başvuru için bir sürü eksik ve aksilik çıktı. Umarım halledebiliriz, zaman da kısıtlı üstelik.
      Ben de öpüyor öyle gidiyorum :)

      Sil
  2. Çok utandım ....
    Debbie Macomber külliyatına sahip olduğum için..
    Napiyim ben örgüyü de çok seviyorum...
    Ama kitaplığımda sadece onlar var zannetme bak Leylak Dalı'cım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Mine hanımcım, ben de sizi utandırdığım için utandım şimdi, boşverin beni arada öyle herkesin sevmediklerini sever sevdiklerinden nefret ederim. Huysuz muyum neyim :)
      Siz örmeye ve güzel şeyler üretmeye devam edin, ayrıca kitaplığınızdan eminim ben müsterih olun.
      Sizi çok sevdiğimi daha önce söylemiş miydim :)

      Sil
  3. O pilav mı ? Sabah sabah iştahım açıldı bir anda. Kitap diye gelmiştim oysa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safranlı çilav, İran işi, pek güzeldi. Kızılırmak Caddesinin Olgunlarla kesiştiği köşede, Tahran İran Yemekleri diye bir lokanta, tavsiye ederim.
      Kitap da vardı ama :)

      Sil
    2. Yer tarifini ve kitabı not ediyorum :) Mina'dan da Afgan Sofrası'nı öğrenmiştim. Bir gün ikisine de uğrayayım :)

      Sil
    3. Ben İran için referans veririm, Afgan'a Mina versin okeyi :)

      Sil
    4. Veriyorum okeyi Afgan Sofrası'na, çayı bile çok güzeldi.

      Sil
  4. Ahahhah Ben de Zihnin Arka Sokakları gibi çilava yutkundum, kitap mitap kalmadı :D
    Başlığına kanıp alacaktım, almayayım bari. Belki ödünç alır okurum yoklukta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ha sakın ha, baygınlık geçireceğine eminim, Barbara Cartland oku daha iyi :) Bu arada lokantayı tavsiye ederim, çilav nefisti, kebap için sana birşey diyemiyorum :)

      Sil
    2. Firdevs Hanım bile çilav yapmış canlı yayında :D :D Baya elit bir lezzet olmalı çilav. Off şimdi işi gücü bırakıp İran sofrasına koşturucam.
      http://images.bursadabugun.com/haber/2012/11/28/139045-canli-yayinda-cilav-yapti-50b605ff879f5.jpg

      Sil
    3. Anladım yerini lokantanın, galiba gazetede mazete görmüştüm, sahibinin bir kadın olması lazım. Yanıma et yiyen birini alıp gidersem arada kaynarım tek bir çilavla :)

      Sil
  5. Devlet Daireleri'nde işim varsa eğer, o gün mutlaka kavga ederim. O yüzden gitmekten nefret ederim. Schengen vizesi için parmak izi şartını koymuşlar. Gazetede okuyunca eyvah dedim, bir angarya daha!
    O kitapları ben de hiç almadım. Bazılarının kapaklarına tav oluyorum ama okunacak o kadar güzel kitap var ki, ben de yanlarına pek yaklaşmıyorum.
    Bu ara dediğin gibi Marquez'lerle devam edeceğim. Bu arada ben hiç Milan Kundera da okumadım. Biraz ipucu istesem :)

    YanıtlaSil
  6. Ayyyy evet Nurşen Abla, bu seri bir fenaydı. Bir kitabını okuyayım dedim fenalık bastı beni, dayanamdım bıraktım.

    YanıtlaSil
  7. Of okurken daralıp, sıkılıp oflayıp pofladım.
    Küçük yerdeyim, rahatım amnnn.

    Bankada ismi ile hatırlanan anne

    YanıtlaSil
  8. Vergi dairesinde yaşadım aynı şeyi babamdan sonra. MÜDÜR sıfatıyla oturan adam veraset için gelen herkesle dalga geçiyordu. Birbirimize giriyordu neredeyse. Bu Örgülü kitap hakkında ben de aynı fikirdeyim. Kapağın a aksami kitap almıyorum artık 😊

    YanıtlaSil
  9. Bugün Tunalı'daki D&R'da gezinirken bu kitabı gördüm kenarda ve aklıma direk Leylak Dalı geldi. Sevilmemişti bu kitap bakma dedim kendime :D Siyah kuğu muamelesi gösterdim.

    YanıtlaSil