.

.
.

10 Ağustos 2014 Pazar

OYYYY!..


Bizim sandık böyleydi, içinden Snoopy çıktı, alkışlar onun için :)

Şaka bir yana ne boy verdik, ne koyverdik, 3 gün uğraşıp kaydımızı Ankara'ya aldık ve gidip görevimizi ifa ettik. Cümleten hayırlı olsun. Oyumu ilk kez oy verdiğim okulda kullanıp bir nevi nostalji yapmış oldum ayrıca. O zaman oy verme yaşı 21 idi, pek heyecanlıydım, elim titreye titreye basmıştım mührü. Kaç yıl sonra tekrar aynı yerde vermek kısmetmiş, belki bunun da bir esbab-ı mucibesi vardır, bilinmez. Sandıklar pek tenha idi, insanların erkenden kullanmış olduğunu ya da havanın serinlemesini beklediğini düşünerek umudumu kaybetmemek istiyorum. Bir saate ilk sonuçları alırız, bekleyip görelim. 

Dün akşam başlayıp sabah bitirdiğim bir kitap okudum: "Size Müthiş Bir Yemek Hazırladım/Melida Tüzünoğlu". Oldukça güncel bir konuyu esprili-hatta yer yer absürd-bir dille anlatan ilginç bir kitap, belki Bibliyomanyaklar'da ele alırız. 

Geçen gün Gençlik Parkı'na düştü yolumuz, arkalarda bir yerde kitsch görünümla ama şirin bir cafeye oturduk, Nostalji Cafe. Yeşilcam yıldızlarının büyük boy posterleri eşliğinde çaylarımızı yudumladık, bizim masada Sadri abi vardı:


"
Bir demli çay
Bir demli çay daha
Sonra hep
İstanbul şarkıları söylerim..."

Dedi, biz de şerefine  bardaklarımızı kaldırdık...

4 yorum:

  1. Bugün facebook'ta dolaşan bir yazıyı size de ileteyim dedim.
    "Sevgili Ankaralılar. Daha doğrusu Tunalı Hilmi Caddesindeki Flamingo Pastanesini çok iyi bilen dostlar. Bu akşam Flamingo 69 yıl bizlere mutluluk sevgi ve yaşam kokusu veren mekan artık kapısını kapatıyor. Kurucularını kaybetmenin ardından medeniyet bir kere daha Ankara'da sona erecek. Başkentte her gün bir cafe açılıyor, yeni simit sarayları Ankaralıların yeni mekanları oluyor. Oluyor ama öyle oluyor. Biri açılıyor, biri kapanıyor. Fark etmeyeceğiniz bir kültür gelişiyor. Eğer bu kültür ise söyleyecek bir şey yok. Yok bir şeyleri kaybediyoruz diyorsak bence çoktan kaybettik de haberimiz olmuyor. Sıkıldığımızda anlıyoruz. Flamingo Pastanesinde İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü'nün Gazeteci Metin Toker ile evlendiğini birinci sayfada haberini veren ULUS Gazetesi girişte tam pastanızı alıp dışarı çıkarken görülen sosyal bir olayın haberini okurdum her seferinde. Cumhuriyetin sosyal gururlu bir örneği idi. Hepimizin ona değer yaşamamızı bize örnek göstermekteydi. Hadi arkadaşlar bu akşam saat 20:00'de Flamingo Pastanesine elveda demek için orada buluşalım ve bir hatıra fotoğrafı bırakalım. Çocuklarımıza örnek olarak bu anıyı taşıyalım.
    Sevgilerle bize Flamingo sevgisi verenlere. Çok ama çok teşekkürler. Emre Aygen"

    çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah biliyorum, hiç sormayın ve çok üzgünüm. O kadar sevdiğim ve anılarımın olduğu bir mekandı ki. Geçen gün tezgahtarlardan biriyle konuştum, neredeyse ağlayacaktı adam. 22 yıldır burada çalışıyordum dedi. Sahibi ölünce mirasçılar halledemediler sanırım. Ama gözüm her Tunalı'ya gidişte o pastaneyi arayacak...

      Sil
  2. Ben gençlik parkına gelmeyeli, herhalde 40 yıl olmuştur desem. Kürek çekmiştik kocaman bir göl de ve ellerim su toplamıştı.

    Yaşlı anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten uzun süre gidilemedi, şimdi bakıp parlattılar ama eski havası yok yine de...

      Sil