.

.
.

5 Temmuz 2014 Cumartesi

SERGİLERE DEVAM

Cermodern'de sergiler bitmedi, Picasso ve Erwin Olaf'a  ilaveten Ahu Akkan'ın "Perde/Curtain" ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin 28. Mezuniyet Sergisi'ni de gezdik. İkisi de çok güzeldi. 

Ahu Akkan tül perde benzeri bir zemin üzerine yine tüllerle aplike yaparak kadına ve çocuğa şiddet temalarını işlemiş, şaşırtıcı güzellikte ve yaratıcılıkta eserler ortaya koymuş:






Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sergisinden en beğendiklerim ise şunlardı:



Merve Çağ/Mutlu Aile Tablosu


Zeynep Akçınar/İki Ters Bir Yüz
(Siyah ve beyaz benekler tığ işi örgü ile yapılmış)


Zeynep Sena Ekici/İsimsiz


Göksel Doğan/Düşüş
(Pötibör bisküviden mamul)



Servet Cihangiroğlu/Annemi Arıyorum


Başka sergilerde görüşmek dileğiyle, hafta sonunuz güzel geçsin...

3 yorum:

  1. Ben de geçtiğimiz hafta Pera Müzesi'nde Warhol ve Stephen Chambers sergilerine gittim. Warhol'a zaten bir düşkünlüğüm ilgim yoktu bu değişmedi. Ama ilk defa gördüğüm Stephen Chambers 'in tarzını çok beğendim, İstanbul'da olsaydın mutlaka tavsiye ederdim. Ya da şöyle düzelteyim, İstanbul'da olsaydın muhtemelen benden önce gitmiş olurdun. Sergi yazılarını okumaktan çok keyif aldığımdan ben de bir yazı yazmaya niyetlendim. Bir sürü fotoğraf çektim ama kesinlikle çok başarısız olmuşum, görsellikten azıcık da olsa anladığımı düşünürdüm bir de, peh. Şimdi bakıyorum da fotoğraflar konusunda hakkını teslim etmek gerek sahiden.
    Ahu Akkan'ı hiç duymamıştım. Çook beğendim, bundan sonra takip edeceğimdir. Son zamanlarda resimde el işi tekniklerini kullanmaya ciddi anlamda merak sardım. Ve -biraz içini kaldırabilir ama- işleme olayı nedense Eliza Bennett'in 'A Woman's Work Is Never Done' çalışmasını hatırlattı bana. Zaten gördüğümden beri ne zaman dikiş nakış görsem aklıma o geliyor, dehşetli bir şekilde etkilenmişim anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ve detaylı bir yorum bu böyle. Andy Warhol komik gelir bana, görmek isterdim aslında sergisini. Stephen Chambers'ı ise duymamıştım ne yalan söyleyim, şimdi Google'dan baktım hakikaten ilginç çalışmaları varmış, denk gelirsem kaçırmayım bari.
      Ahu akkan'ın çalışmalarının orijinalini görseniz daha da çok beğenirdiniz, fotoğraf yeterince yansıtmıyor. Ve diğer postta gördüyseniz Erwin Olaf'ın fotoğrafları muhteşem ve ürkütücü idi. Eliza Bennett kadar olmasın :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Harika resimler ... Çok etkilendim.

    YanıtlaSil