.

.
.

3 Temmuz 2014 Perşembe

SANATSAL DURUMLAR

Daha Antalya'da iken notumu almıştım: "Cermodern'e gidilecek, Picasso ve Erwin Olaf sergileri gezilecek". Antalya'yı aratmayan sıcaklıktaki bir Ankara gününde yani bugün gittik, sıcak başımıza vurdu belki biraz ama iyi ki de gitmişiz. Picasso'nun baskı ve seramikleriyle bazı çocukluk eşyaları bir yana Erwin Olaf'ın o olağanüstü fotoğraflarını görmek döktüğümüz tere fazlasıyla değdi.

Giriş ücretliydi ve bence 15 lira biraz fazla, ayrıca Perşembe ücretsiz gün olarak ilan edilmişti güya,  itirazlarımızı çürütüp 15 liramızı söke söke aldılar. Picasso sergisi için rehber eşliğinde gezileceği duyurulmuştu, onun da hafta sonu olduğunu söylediler, neyse ki sonradan gelen birkaç kişi de aynı itirazı yapınca "peki" dedi görevli, "zaten rehber benim, gezdireyim". Rehberli gezi saati 15.00 olarak ilan edildiği için vakit gelene kadar biz Erwin Olaf sergisini dolaştık. Hollandalı ünlü fotoğraf sanatçısı Erwin Olaf'ın üç yıl önce yine Cermodern'de bir sergisini daha gezmiş ve hayran olmuştum, bugünkü fotoğraflarla hayranlığım pekişti.


"Anlatılmayanın Güncesi" adını taşıyan sergi "Berlin" ve "Keyhole/Anahtar Deliği" isimli iki bölümden oluşuyor. Muhteşem bir ışık kullanımı ile adeta canlı imiş gibi duran fotoğraflardaki modeller kötücül ve ürkütücü, bir o kadar da cazip. Picasso'yu yarına bırakıyor ve bugün Erwin Olaf'ın fotoğraflarından bazılarını paylaşmak istiyorum:










Bunlar "Berlin" serisinden






Ve bunlar da "The Keyhole" serisinden

Ayrıca temaya uygun olarak sergi alanına yerleştirilmiş 2 kapının anahtar deliğine gözünüzü dayayıp kulaklıkları da takarak içerde oynayan videoyu izliyebiliyorsunuz. Bir nevi dikiz yani :)



Erwin Olaf'ın her sergisi hayranlığımı bir kat daha arttırmakta. Yeni sergilerin gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceğimden eminim. Yarınki postun konusu ise Picasso olacak, beni izlemeye devam edin, yansımamla aranızdayım :)


4 yorum:

  1. Bu fotoğraflar çok derin ifadeler saklıyorlar sanki. Fotoğrafların resimleştirilmiş gibi olması da gerçek mi , hayal ürünü bir resim mi diye ikilemde bırakıyor insanı. Daha doğrusu bana öyle geldi. Takipteyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdaycım beni de çok etkiliyor, ışık kullanımı, modellerin yüzündeki kötücüllük, konular. Bu adam süper...

      Sil
  2. Çok etkilendim, acaba İstanbul'a gelecek mi sergi? o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hemen gelir mi bilmem ama bir şekilde yolu düşer sanırsam, bu durumda kaçırmamanızı öneririm...

      Sil