.

.
.

4 Temmuz 2014 Cuma

PİCASSO


Dün sözetmiştim Cermodern'de "Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" başlığı altında Picasso sergisi gezdiğimi. Israrımız üzerine rehber eşliğinde gezdik, ünlü ressamın litografilerini, seramiklerini ve bazı çocukluk eşyalarını görmek heyecan vericiydi. Aşağıdakileri de sizin için fotoğrafladım değerli takipçilerim, sevildiğinizi bilin :)


 Ressamın kızı ve bebeği



 Aynaya bakan kadın







Kadınlar isimli çalışmanın 6 farklı çeşitlemesi


Pan


Delacroix'in "Cezayirli Kadınlar" isimli eserinin çeşitlemesi


Davud ve Betşeba


Cranach'dan esinlenerek yapılan Genç Kız çalışması


Şövalye ve Uşağı




Seramik çalışmaları



Göğsüne annesinin "P" harfi işlediği zıbını ve kurşun askerleri


Sergiden genel görünüm


Bitmedi, yarın yine Cermodern'deki iki güzel sergiden seçmelerle sizlerle olacağım değerli takipçilerim, kalınız sağlıcakla :)

5 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sevgili Asortik, kitabı PTT kargoya verdim 2 gün önce, umadım ulaşmıştır...

      Sil
  2. merhabalar,
    bir ankaralı olarak blogunuzu keyifle takip ediyorum, yalnız bu posta bayıldım, bir sanatsever olarak cermodernde sergilenen usta ressamların sergilerini olabildiğince takip etmeye çalışan biri olarak size çok teşekkür ederim:) bir sorum olacak acaba herkese açık mı sergi? yani hemen yarın gitsem girebilir miyim?:) picasso'nun eserlerini yakından da görmeyi çok istiyorum:)
    bu arada sizi kendi bloguma da beklerim daha çok acemiyim ama sizin gibi bir blog yazarını ağırlamaktan memnuniyet duyarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geldim blogunuza :)
      Cermodern pazartesi dışında her zaman herkesin ziyaretine açık. Picasso sergisi 15 lira ücretli, alt kattaki sergiler-ki tavsiye ederim-ücretsiz.
      Keyifli seyirler dileğiyle...

      Sil
    2. gerçekten çok teşekkür ederim :) sayenizde harika bir sergiyi ziyaret edeceğim kaleminize, düşüncenize, emeğinize sağlık:)
      saygılar ve sevgilerle :)

      Sil