.

.
.

25 Mayıs 2014 Pazar

ÇİÇEKLER, RENKLER VE SANAT

Oksijen delikleri açmaya devam ediyorum, bu seferkiler çiçekli-böcekli oldu biraz, iyi de oldu. Gözüm gönlüm şenlendi.

Antalya bir festivaller cenneti, gün geçmez ki yeni bir festival başlamasın. Bu seferki hem güzel kokulu, hem renkli, hem eğlenceliydi: Çiçek Festivali. Festival nedeniyle Cumhuriyet meydanı süslenmiş, rengarenk olmuştu:






Meydana kurulan standda çocuklar için taş boyama atölyesi kurulmuş, onlar da çiçek resimleri yapmışlar taşların üstüne.


Ayrılmadan dayanamayıp yine bir Antalya manzarası çektim on yüz milyon bininci kez :) Sonra farklı sokaklara sapıp kendi şehrimde turist olmaya karar verdim:


Duvarı saran mercan çalısı da doğal yoldan kendi çapında katılmış festivale :) El sallayıp Yivli Minare'ye doğru yürüdüm. Bunca yıldır içine girmediğim İmaret Medresesi'ne girdim, Yıkık Minare'yi, Atabey Armağan Medresesi'nin ayakta kalan kısımlarını inceledim, Yivli Minare'ye böcek bakışı (alttan yukarı doğru bakınca böcek bakışı olur sanırsam) baktım, turistmiş gibi yaptım. İyi oldu :)




Mesela Kalekapısı'nı bu açıdan hiç görmemişim ya da dikkat etmemişim, ne garip değil mi?


Böylece dolaşarak yapmam gereken birkaç alışveriş işini de tamamladım, dönüşte Çiçek Festivali'nin kortejine denk geldim:







Hediye edilen çiçek kolyemi ve karanfillerimi de alıp yorgun argın bu defa tiyatroya koşturdum. O akşamki gösteriyi çok merak ediyordum, merakıma değen, olağanüstü bir eser izledik. Çin  "Chengdu Chuanju Opera Topluluğu"nun "Arzu Denizi" isimli gösterisi Amerikalı yazar Eugene O'Neill'in "Karaağaçlar Altında" oyunundan geleneksel Çin operasına uyarlanmış. Geleneksel kostümleri ve makyajlarıyla 10 Çinli oyuncu şahane bir oyun izlettiler bize. Şarkılar, danslar, oyuncular hepsi harikaydı. Hakettikleri alkışı da aldılar zaten.





Eh bu kadar, daha ne olsun dediğinizi duyar gibi oluyorum. Haklısınız, bugün çok yorgunum, akşama kadar evde dinlenip film izleyeceğim. Akşam yine Tiyatro Festivali kapsamında Konya Devlet Tiyatrosu'ndan "39 Basamak" isimli oyunu izlemeye gideceğim. Sizlere de güzel bir Pazar günü diliyorum...

5 yorum:

  1. Sanırım en çok çocuklar mutlu oluyorlardır böyle festivallerden. Rengarenk,adeta sihirli bir dünya. Boyadıkları taşlarla nasıl da yaratıcılıklarını sergilemişler. Kapsamlı bir etkinlikler bütününü ne güzel toparlamışsınız.
    Bizim için de "Antalya'da turistik bir gezi " gibi oldu.

    YanıtlaSil
  2. Ah ah nasıl imrenerek baktım fotoğraflara. :) Keşke haberlerde böyle güzel şeyler izlesek, dinlesek..Baktım ve içim açıldı.
    Yürekten sevgiler.
    Cansu G.

    YanıtlaSil
  3. bu cicek festivalleri tamam harika hepsini alasım eve sokasım geliyor ama burda durdugu gibi durmuyor ki evde meretler. yine de hepsi bir sahaser.

    YanıtlaSil
  4. Sayenizde Antalya'ya taşınasım geliyor :)

    YanıtlaSil