.

.
.

11 Ocak 2014 Cumartesi

USTA LA VİSTA :)


Ev dediğin şeye fazla yüz vermeye gelmiyor, bir tarafa tadilat yaptırınca diğeri kıskanıp "bana da, bana da" diyor arsız çocuklar gibi. Tam dolaplar kuruldu, iyi kötü yerleşti, iş temizliğe geldi derken çamaşır makinası su koyuverdi. Evet kelimenin tam anlamı bu, su koymak. Tadilat sırasında kirlenen bazı öteberiyi yıkarken zeminin ıslandığını farkettik. Orasını, burasını kontrol ettik ama çözebileceğimiz bir sorun olmadığını anlayınca ikinci usta eve teşrif etti. İlk ustamız tarz olarak Müslüm Gürses'e benziyordu, bu ise çok farklıydı, bunun modeli Cahit Berkay'a daha uygundu. Orta yaşın sonlarına yaklaşmış olsa da atkuyruğu yapılmış uzun beyaz saçları, blucini ve yeleği ile elindeki tamirci çantasından İngiliz anahtarı yerine gitar çıkaracağı beklentisine girdim. Gitar çıkmadı tabii ki, onun yerine sigarasıyla banyoya girdi ve izmariti de klozete attı. Diken diken olan saçlarımı çamaşır makinesinin hastalığının ölümcül olmadığını duymak normale döndürdü. Değişecek parçaları temin ettiğinde haber vereceğini söyleyerek ve geride anı olarak klozette yüzen sigara izmaritini bırakarak veda edip gitti. İzmariti arzın derinliklerine göndermek için sifona bastığımda rezervuarın akıttığını farkettik bu defa. "İmdat" çığlığımızı zor zaptederek yeni bir usta aramaya koyulduk. Ustalardan koleksiyon yapmak niyetindeyim, imzalı fotoğraflarını istesem fena olmayacak. Su Ustası Miraç-pardon o Füruzan'ın bir öyküsünün adıydı-geldiğinde bunun tarzının Abdurrahman Dilipak'a uyduğunu gördüm. Sessizce ve sigarasız olarak banyoya girdi, 10 dakikada işi bitirdi, kahve teklifimizi reddetti ve gitti. Ardından yaptığımız kontrolde rezervuarın akıtmaya devam ettiğini gördük. Yarın kendisiyle bir kez daha müşerref olacağımız için mutluyum(!)

Tüm bu süreç içinde yorgunluktan süründüm adeta, tek arzum yakınlarda yeni bir ustayla daha muhatap olmamak. Elde zaten 2. seferlerini yapacak 2 tane mevcut, fazlası kurdeşen döktürecek. Şimdi ayaklarımı uzatıp, çayımı elime alıp biraz keyif yapacağım, bunu yeterince hakettim çünkü. Sizlere de ustaya ihtiyaç duymayacağınız bir Pazar günü diliyorum...


9 yorum:

  1. Allah onların eline düşürmesin. Nefret ediyorum adamların usta diye ortalıkta dolaşmalarına. Bi de burunlarından kıl aldırmazlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ecem ah, sorma sorma, hepsi dalında otorite ama ertesi gün tekrar geliyorlar ne yazık ki, bakınız yukarıdaki örnek :)

      Sil
  2. Allah sabır versin Nurşen Hanım. Bazen evde bir şeyler aksamaya başladı mı diğerleri de arkasına takılıyor resmen kuyruk olmak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Gülter hanım, hakikaten sabır ve güç gerektiren bir eylem bu ve ardarda geldiği de kesin :)

      Sil
  3. Bizim aile toptan usta, ellerinden her is gelir o yüzden evlenen kadar cok ustayla muhatap olmamistim. Esim de tam tersi neye dokunsa elinde kaliyor surekli usta cagiriyoruz. O rezervuar klozetler bu ara topluca cildirdi sanirim. Bir ara hortumu cikti bir ara ustu kirildi bizimkinin de, memleketin icinde bulundugu duruma pek bir uygun bicimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klozet rezervuarlarıın topluca çıldırma durumuna katılıyorum, e onlar da bir nevi insan-pardon yaratık diyelim-bu kadar pisliğe müdahale edince çıldırıyorlar bir yerde :)

      Sil
  4. "İlk ustamız tarz olarak Müslüm Gürses'e benziyordu, bu ise çok farklıydı, bunun modeli Cahit Berkay'a daha uygundu." Ahaha :D Sabah sabah koptum. Tadilat işleri zorlu bir süreç oluyor genelde. Hele bir de biz erkekler bir şeyden anlıyormuşuz gibi tadilata giriştik mi o evden hayır gelmiyor :D Doğruya doğru şimdi.

    Fermina'nın blogundan burayı buldum. Fazlaca beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Arka Sokaklarda gezinen Zihin, Fermina referanslı olunca ben de sizin sokağa uğradım :)
      Tadilat sözcüğünden bile ürken ben ne yazık ki bu ara tadilatlara ve ustalara garkolmuş durumdayım, kaçış yok. Daha birkaç model ekleyeceğiz koleksiyona, vaziyet öyle gösteriyor.

      Sil
  5. Ufff kolay gelsin tahmin edebiliyorum durumu :( Sevgiler.

    YanıtlaSil