.

.
.

20 Ocak 2014 Pazartesi

HAFTAYA BAŞLARKEN


Ne sıcak, ne soğuk yarıyor şahsıma. Antalya bu aralar bitmeyen bir bahar yaşıyor ve ben sokağa çıktığım anda yürüyüşümün de temposuyla anında terliyorum. Sonra da en ufak esintide korkuluk gibi tutulup kalıyorum. Kibarım üzerinize afiyet, nohut üstünde prenses. 3 gün üstüste sokağa çıkıp bu yazdığım olayı yaşayınca Pazar gününü pek ağrılı geçirdim, tutulan omzuma kronik kolon spazmım da eşlik edince tadından yenmedi gün. Kendilerine pek yüz vermek istemesem de aba altından sopa gösterip durdu terbiyesizler :) Böylece Ayfer Tunç'un yeni çıkan kitabı "Dünya Ağrısı"na kendi ağrılarım da eşlik etti. Mürşit mutsuz, ben tatsız 100 sayfa yürüdük birlikte. Seviyorum Ayfer Tunç'u, kitap karamsar olsa da onu da seveceğim belli oldu. 

Cumartesi günü çok güzel bir konser izledim Opera Sahnesi'nde: "Kış Rüyası". Özellikle ilk bölümdeki Ali Aykaç'ın bestelediği ve piyanosuyla eşlik ettiği"Millenium Rapsodi" enfesti, hele de Atilla Şentin'in saksafon soloları doyumsuzdu:


Oscar adayları belli oldu ya, filmleri sıraya dizdim. Ödül törenine kadar çoğunu izlemek istiyorum. Sonra da firaklı bir tören sunumu yaparız. Her güne bir film hesabıyla izlediklerim şunlar:

 

"American Hustle" Altın Küre'de en iyi film ödülü almış ve Oscar'ın da en kuvvetli adaylarından biri olarak gösteriliyor ama ben pek sevmedim. David Russell'in demirbaşlarından Bradley Cooper ve Jennifer Lawrance yine hazır ve nazırdılar. Üstelik Jennifer çok şirindi ama filme benim açımdan bir artı ekleyemedi. Bradley'in bigudileri ve Amy Adams'ın neredeyse tamamen açıkta olan göğüslerine de anlam verebilmiş değilim. Belki benim aptallığımdandır, bilemedim :)


Evet, "Her"i sevdim. İlginç bir filmdi ve ne yalan söyleyim teknolojiye bağımlılığın bu kadarı ileride başımıza gelebilir mi diye de ürküttü biraz. Joaquin abimiz değişik bir karaktere can veriyordu, adam bilgisayar işletim sistemine aşık oldu ayol :) Amy Adams ablamız bu filmde de yan bir rolle ve göğüsleri tamamen kapalı olarak boy gösteriyordu, aşık olunan şahsiyet o değildi, Scarlett Johansenn'in sesiydi :)


Ve dün izlediğim "12 Years A Slave", yine bir kölelik öyküsü. Oscar her yıl adaylar arasına bir kölelik öyküsü, bir entrika, bir deniz macerası koymazsa kendini iyi hissedemiyor galiba. Film çok işlenmiş bir konuyu ele alsa da güzeldi, özgür bir zenci olmasına rağmen 12 yıl köle olarak çalıştırılan Solomon rolünde en iyi erkek oyuncu adayı Chiwetel Ejiofor ödül alır mı bilmem ama performansı gayet iyiydi.

Bugünkü programımda Meryl Streep'imizin oyuncuları arasında olduğu ve geleneksel olarak yine en iyi kadın oyuncu adayı olduğu "August Osage County"yi izlemek var, bakalım neylemiş Meryl bacımız, eminim ki güzel eylemiştir...


16 yorum:

  1. Odamı dayayıp-döşüyorum ufak ufak...
    Yakındır yer minderime yayılıp ''bi' kitap-bi' film-azıcık kestirme'' tipi hayata geçiş yapmam :)))
    Nasıl özeniyorum senin bu dolu-deli maceralarına :)
    Her şeyi makaraya sarmana hayranım.
    Hadi bakalım, senden süpper ötesi bi' oscar tören yorumu bekliyorum.
    Ve tabisi de: Meryl apla ne eylerse güzel eyler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellam Ellam ben de sana bayılıyorum :) Meril aplan güzel eylemiş gerçekten ama artık Oscar'ı ona vermesinler, evde koyacak yeri kalmamıştır :)
      Öperim bi çok...

      Sil
  2. Yorumları aldım senden , ona göre izleyeceğim. 24 Ocak da söz de gösterime girecekmiş "12 Years A Slave" .Umarım girer ce sinema da izlerim. Yoksa nette korsana devam. Bu sinemalar bizi yabancı film korsancısı yaptı , utanıyorum kendimi deşifre etmekten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman İlknur herkes öyle izliyor, ne utanacaksın. Urfa'da okusford vardı da biz mi gitmedik, güç mü yeter her seferinde 15 lira verip sinemaya gitmeye :)

      Sil
  3. O kombin ne kadar harika öyle..bayıldım ..
    rahatsızlığın için geçmiş olsunlar diliyorum Leylak Dalı..
    Ve filmler izleyelim bakalım bizde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi Baloncuğum sağolasın, filmelri izle sen de, çoğu nette var...

      Sil
  4. geçmiş olsun öncelikle... elde olmayan bir durum bu dışarıda gerçekleşen.
    güzel bir cumartesi ve ağrılara rağmen vazgeçilmeyen kkitap:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Leylağım çok geçmişler olsun...
    Ayfer Tunç'un yeni kitabını ben de okumak istiyorum, sırası gelince:)
    Bu arada kombin çok hoş...
    Yine konserler, filmler dopdolusun maşallah, ben de izlemek istiyorum bu filmleri, inşallah bulabilirim.
    Güzel günlerin olsun canım leylağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Baykuşum. Ayfer Tunç'un kitabı müthiş, kesinlikle tavsiye ederim...

      Sil
  6. American Hustle yılın balonu bence de. Kötü bir film değil tabii; ama yılın filmi demek de gülünç. Sonuçta sinemaya yön veren bir tarafı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, şişirme bir balon, sıradan bir film. Oscar son yıllarda saçmaladı zaten...

      Sil
  7. Oscar adayı dahi olsalar bu filmlerden Her dışında hiçbiri beni izle demedi bana. Fakat Oscar öncesi filmleri bitirip töreni bilerek izleme konseptine tek kelimeyle ba-yıl-dım! Her törende fragman izleyip acep nedir ne anlatıyordur diye içim giderdi. Böylesi çok daha anlamlı. Büyüksün Leylak Dalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilerek izleyince daha keyifli oluyor Joe, hem de hoş bir etkinlik oluyor vakit geçirmek için. Hep birlikte büyüğüz Joe, başında Küçük olsa bile, sevgiler...

      Sil
  8. Acaba diyorum yogaya filan gitsen, o tutulmalara iyi gelmez mi? Ben kırık ayak bileği, menisküslü dizle hiç de fena hissetmiyorum; iyi geliyor. Bu arada "Her"ü merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım bir spor, yoga vs tembeliyim, bu çok küçükken kazınılan bir alışkanlık sanırım ve bende sıfır, istiyorum aslında ama yapamıyorum. "Her"ü tavsiye ederim, çok ilginç bir film...

      Sil