.

.
.

4 Aralık 2013 Çarşamba

GÜNDÖKÜMÜ

Dün yaptığım planlar uyarınca bugün "Tamam mıyız?" filmini izlemek üzere sinemaya gidecektim. Sabah bir kalktım ki gökyüzü gri, yağmur yerleri dövüyor, sel suya karışmış. Varan 1 dedim, arkasından planı beraberce yaptığımız arkadaşların mazereti çıktı, Varan 2 oldu. Asıl önemli Varan 3 ise benim kısılmış sesim ve tamamı ağrıyan eklem yerlerimdi. Lakin yılmadım, ne yağmur, ne tek başına kalmak, ne de hastalık halim yaptığım planı bozamadı, giyindim, şemsiyemi kuşandım, çantama yazdığım yeni yıl kartlarının bir kısmını attım ve kendimi sokağın serin ve ıslak havasına bıraktım. Evet henüz ayın 4'ü ama ben bugün 20 kadar yeni yıl kartını postaya verdim bile. PTT'ye hiç güvenim yok, bu kartlar yürüyerek gidecekler eminim, o yüzden bari erken çıksınlar yola da zamanında varsınlar varacakları yere dedim. Sokağın köşesinde yeni açılan PTT şubesine girdim. Görevli kadın memur damga makinesi olmadığı için önüme 40 adet pul koyup yapıştırmamı söyledi. Ben pulların tadına bakarken o da elektrik-su parası yatırmaya gelenleri inceden haşlayıp her birine yılbaşı bileti almaları yönünde teklif yaptı, ardından da bana bir getirisi yok ha, görevimi yapıyorum sadece dedi, kimse de tek bir bilet bile almadı. Hele biri enim konum kızdı, "ben kiramı zor ödüyorum, bilet parasını nerden bulayım, sormayın kimseye böyle bir şey" dedi. Tüm bunlar olup biterken ben dilim dudağıma yapışmış olarak 40 pulu yalamış ve damgalaması için görevliye teslim etmiştim. İstikamet sinema...


Ohoo, sinemanın olduğu AVM yılbaşı giysilerine bürünmüş bile, yalnız aile sanırım fakir, her yılbaşı aynı giysileri giydiriyorlar çocuğa :) Gişeye gidip biletimi aldığımda salonda sadece ben görünüyordum. Kasıldım biraz, "Oh oh" dedim, "pamuk ürününü kaldırıp İstanbul'a hovardalığa gelmiş hacıağalar gibiyim, koca sinema salonunu kapattım kendim için". Velakin bitişikteki D&R'a bakıp çıkana kadar 4 kişi daha eklenmişti sayıya. Süksem söndü balon gibi :) 5 kişi izlediğimiz filme gelince:


Kişisel görüşüme göre izlediğim en kötü Çağan Irmak filmiydi. Tamam toplumsal bir soruna el atıp değişik şekilde işlemiş ama beni etkileyemedi. Boş boş baktım sadece, perdeden bana geçen hiç bir duygu olmadı. Oyunculuklar bile acemiceydi sanki, oysa S.umru Y.avrucuk'un oyunculuğunu pek beğenirim, yüzüne yaptırdığı estetikler mi rahatsız etti beni bilemedim, doğal gelmedi. Hasılı izlemesem bir şey kaybetmeyecekmişim. Bu aralar pek zor beğenir oldum, filmi sevenlerin affına sığınıyorum. 

Sinema çıkışı biraz alışveriş yaptım, biraz mağazaların satışa sunduğu yeni yıl objelerini seyrettim, daha fazla gecikmeden hızını arttıran yağmurun altında kendimi bir minibüse atıp eve geldim. İlk işim salep içmek oldu. Afiyet olsun mu?

12 yorum:

  1. O filmi 4 kişiyle seyrettiğine inanamıyorum.
    Sinemaya gidemiyorum. Aksi durumda da o filmi tercih etmezim sanki. Ayrıca Çağan Irmak filmlerine olumsuz anlamda ön yargılıyım.
    Geçmiş olsun Leylak' cım ama emin ol evde otursaydın ağrılarını daha çok hissedecektin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severim aslında Çağan Irmağı Asucum ama bu filme hiç ısınamadım. Yine de sokağa çıkmak iyi geldi gerçekten.
      Erken bir matineydi o yüzden salon boştu sanırım.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Botokslu oyuncular çok itici oluyor katılıyorum sana Leylak'ım . Mimikler olmadan her şey sahte yapmacık oluyor sanki ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, çok rahatsız oldum görünümünden ben, eski halini bin kere tercih ederim...

      Sil
  3. Ama ben kart etkinliğini bekliyordum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Naz Pek, artık yoruldum. Dışardan kolay gibi görünüyor ama gerçekten çok yorucu toparlamak. Hem artık çoğunun adresleri elimizde, istediğimiz kişilere kart yollayabiliriz. Ben artık emekliye ayırdım kendimi bu işten :)

      Sil
  4. Ben sinemada fragmanını izleyince sevmemiştim, sen de tescillemiş oldun daha gitmem bu filme

    YanıtlaSil
  5. çok çok geçmiş olsun leylağım,
    ama egzmek eminim iyi gelmiştir sana
    sumru yavrucuk estetik yaptırmamış güya ama bence acaip bir botoks yaptırmış
    ifadesi değişmiş ve yazık olmuş
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla pek iyi gelmedi Maviannem, bugün hala keyifsizim.
      Evet botoks kahrolsun diyorum ben, doğal yaşlanmak en güzeli...

      Sil
  6. Ne bileyim ben seviyorum Çağan Irmak'ın hep bu insana insanı anlatan hikayelerini...Biraz masalsıydı evet ama yine de ben de iyi duygular bıraktı.En sevmediğim filmi ''Ulak'' tı benim de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de severim Çağan Irmak'ı ama bu filmdenzerre duygu geçmedi bana, hasta hasta gittiğimle kaldım :)

      Sil