.

.
.

10 Nisan 2011 Pazar

HAREKETLİ HAFTA BİTER


Bol gezmeli, canlı, eğlenceli geçen günlerin ardından haftayı Cumartesi günü yine hareketli bir şekilde kapattım. Öncesinde Cermodern'deki sergileri gezip (bir haftada iki Cermodern turu, olacak iş mi:) Gar Lokantası'nda çocuklarla yemek yedikten sonra koşturarak "Çağsav/Ankart 2011 Ankara Sanat Buluşması" sergisi'ni görmek için Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gittim. Sergide sizlere sık sık resimlerinden sözettiğim arkadaşım ressam Füsun Ürkün'ün de standı vardı. Yukarıdaki, pervazda oturup her an sardunyaların arasından kucağınıza atlayacakmışcasına canlı duran kedi ona ait tahmin ettiğiniz gibi. Daha başka güzel eserleri de vardı tabii ki. Bir süre onun standında oturup sohbet ettikten sonra Füsun Ürkün beni daha önceki bir sergide resimlerini çok beğendiğim Selmanur Aktaş ile tanıştırdı. Oya gibi ince ince işlediği birkaç resmiyle katılmıştı sergiye genç sanatçı. Aşağıdaki tablo onlardan biri:



Bu yılın ÇAĞSAV Onur Ödülü'nü Fikret Otyam almış, yukarıdaki güzel resim ona ait. Kendisini bu sefer göremedim yerinde yoktu ama Fikret Otyam yılın büyük bölümünü Antalya'da geçirdiği için hemşerimiz sayılıyor artık, sık sık rastlarım ona Antalya sokaklarında.


Üç kattaki salonlara yayılmış sergiye katılım çok yoğundu, izleyici sayısı da o derece fazlaydı, açılış günü olmasının da etkisi vardı tabii ki. Bir ara Kemal Kılıçdaroğlu da yanında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile standları dolaşıp ressamlarla kısa sohbetler yaptı. 


Bu ilginç resimler ressam Rezzan Ganiz'e ait; canlı renkleri, değişik figürleri, ilginç tekniği çok hoşuma gitti. Doğal olarak tabloları satın almaya maddi gücüm elverişli değildi ama standdaki kendisinin resimlediği taşları görünce dayanamadım. Aşağıdaki taştan objeler artık benim:))


Tüm katları gezip iyice yorulduktan sonra sergi turumu Ayla Aksoyoğlu'nun çok ilginç resimleri önünde sonlandırdım. Ben bu sergiye doyamadım, hafta içi bir kez daha sakin sakin gezmek istiyorum. Bence Ankara'da yaşıyorsanız siz de kaçırmayın. Haydi bakalım yeni haftanız güzel olsun...

13 yorum:

  1. canım senin enerjine , yaşama sevincine, sanat tutkuna hayranım
    maşallah
    tüüütüüüüü
    nazar değmesin
    harikasın söz bulamıyorum söyleyecek
    sen gez gör fotoğrafla ben seni takip edeyim
    arada sana takılayım da olur mu :))))))

    öptümmmm

    YanıtlaSil
  2. ufff kaçırdık yav. Çok güzelmiş sergi.
    Ben bu hafta bir Beyoğlu yapıcam kuzenler artık beni red edecekler . Bir de festival filmim var..Biraz yavaşlamalıyım dizim için.
    Öptüm çok

    YanıtlaSil
  3. Bu harika sergiden notları ve resimleri bizlerle paylaştığınız için,teşekkürler,Leylak Dalım.Yeni haftaya başlarken gününüz yüreğinizi tebessüm ettirsin,sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. ben senin bu bitmek bilmeyen sanatsal enerjine hayranım resmen:) Fikret Oytamın kara gözlü hatunlarıda görülmeye değerdir hani..

    YanıtlaSil
  5. güzel bir hafta diliyorum leylakcığım sana
    ben 2 gün evdeyim anne ve babaya hizmetteyim :)))
    öptüm seniiii kocaman

    YanıtlaSil
  6. Füsun Ürkün'ün kedisine bayıldım. Tam cam güzeli :)

    YanıtlaSil
  7. Cam kenarı. Sardunyalar ve bir kedicik. Füsun Ürkün mutluluğun resmini yapmış.

    YanıtlaSil
  8. Resim açısından şölen gibi bir post olmuş ama favorim pencere-perde-çiçekler ve kedisiyle birincisi.
    Dakikalarca gözümü alamadım. Pencerelere hastayım zaten ama kedi de harikulade. Füsun Hanım' ın ellerine sağlık...
    İyi haftalar Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  9. şu tam ortasında mor elbiseli kadının olduğu tabloya bayıldım..

    ve kediye..
    ve taşlara..
    ve kültür aktivitelerini düznli sürdüren leylak kokulu ankaralı çokşeyden kardeşime de.. =9

    atalet

    YanıtlaSil
  10. Fikret Otyam'ın resimleri ile ilk tanışmam Sivas için çizdikleriyle olmuştu. 2 Temmuz yıldönümü için takvimler hazırlarken tanımıştım onu ve çok sevmiştim.

    Ee seni de çok seviyorum ben:)

    YanıtlaSil
  11. Amanın ne kadar güzeller hakikatten değişik.Benim gibi renkleri çok sevenler için ideal...taşların ebatlarını çözemedim ama çooook güzeller yawww..güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  12. Resimleri beğendim,taşlarınız da harika ...Ben de taş üzerine resim yapıyorum bazen:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. çok güzel benimki amatörce yapılmış taş boyama senin taşlar daha güzel iyi günlerde kullan birgün benim taşlarda alıcı bulur umut ediyorum habire boyuyorum sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil