.

.
.

11 Ekim 2009 Pazar

YOLCULUK VAR YARINA


Bir araba dayak yemiş kadar yorgunum, her yanım ağrıyor. Sabahın köründen beri evin içinde didinip duruyorum yol hazırlığı için. Uyandığımdan beri neler yaptım neler. Üç makine çamaşır yıkayıp astım, tam dört saat evin her köşesine yayılmış eşyalarımı toparlayıp valizlere, çantalara, yetmedi torbalara tıkıştırdım. Evi düzenledim, tozları aldım, yatak çarşaflarını, yastık kılıflarını değiştirdim. Buzdolabında bozulacak şeyleri tasfiye ettim, mutfağı elden geçirdim. Oğlum için bir tencere mercimek çorbası ve 18 adet hazır yufkadan gözleme yaptım. Gözlemeleri poşetleyip, çorbayı kaselere paylaştırıp buzluğa yerleştirdim. Bulaşık makinesini boşalttım, çamaşırları toplayıp, katlayıp yerleştirdim. 1,5 saat süreyle, 7 adet pantolon, 5 adet gömlek, 8 adet tshirt, 6 adet sweatshirt ütüleyip yerlerine kaldırdım, komşulara kapıdan uğrayıp "Allahaısmarladık" dedikten sonra sonunda bilgisayar başına geçebildim. Şimdi burada birikmiş fotoğraf ve ıvır-zıvırı DVD'ye aktaracağım ve deee çiftliğimde olgunlaşan çilekleri toplayıp yerlerine bezelye ekeceğim. Eh ondan sonra belki birkaç saat uyuma şansım olur, sabah erkenden yola düşeceğiz çünkü.

Antalya'da beni bekleyen hem hoş, hem de tatsız şeyler var. Bir kere doktora gidilecek, gözüm korktu zira. Sonra ev temizlenecek, gelirken yaptırdığım güve ilacının kalıntılarını yok etmek için mutfaktaki tabak çanağın tamamı yıkanacak. Balkonları düşünmek bile istemiyorum, yokluğumdan istifade kumru doğumevi olarak hizmet verdiğine eminim, kimbilir ne kadar kuş tüyü ve pisliği temizleyeceğim. Muhtemelen lohusalığının tadını çıkarmakta olan bir kumru ile yavrularını da bulabilirim saksılardan birinin içinde. Ama evime kavuşmak bütün yorgunluğa değecek. Hem festival de başladı, biraz gecikmeli de olsa birkaç film izleme şansı yakalayabileceğimi düşünüyorum. Arkadaşlarım, kitaplarım, parklar, deniz kıyıları beni beklemekte. Bunlar da işin güzel yanları.

Şimdi bilgisayarla da vedalaşıp dinlenmeye çekileceğim. Bir dahaki postumda Antalya'dan seslenmek umuduyla sevgiyle kalın...

6 yorum:

  1. Leylak' cığım aman n'Olur kendini yorma. Orada bir yardımcın yok mu. Hiç olmazsa kaba işleri balkon temizleme, cam silme elektrik süpürgesi için yaptırmak için birini bulsan. Hatta onu düzenli olarak alsan şimdiden sonra.Ankara' da yeterince yoruldun zaten. Ben okurken yoruldum.
    Aman canım kendine çok dikkat et.
    Gözlerinden öpüyor, iyi yolculuklar diiliyorum..

    YanıtlaSil
  2. hayırlı yolculuklar temizlik içinse dert etmeyin hallolur...

    YanıtlaSil
  3. Hoş geliyorsun o zaman Nurşen'ciğim:)
    Bu arada, benim kaçırdığım bir şey mi var?
    Ne doktoru, hayrola merak ettim şimdi?
    Geçmiş olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. aman ne çok yorulmuşsun, ama sonuç değmiştir eminim.sana iyi ve keyifli yolculuklar dilerim :)
    benim yine yolculuk yapasım tuttu şimdi :D

    YanıtlaSil
  5. Hadi bakalım Antalya!nın tek sevdiğim ayında gidiyorsun :))). E bi Kradenizliye ağır gelen sıcağı var, kış ortası geldim klima açtım otelde.( meşur Talya Oteli). Yani eylül ekim dışında sarmadı beni :))). Güle güle git evine sağlıkla esenlikle.
    not. Dr sonuçlarını bize yazmayı unutma

    YanıtlaSil
  6. Tekrar geçmiş olsun. Soğuk iklimlerden sıcak memleketlere uçan göçmen kuşlar gibisiniz umarım yolculuğunuz iyi geçer bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Ben de çilek, bezelye ekip, onları toplama telaşına düşüyorum hepp bu oyuna bayıldım yaaa :)).
    Antalya'dan sımsıcak haberler duymak, okumak dileğimle...
    Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil